Mielenterveyspooli

Mielenterveysjärjestöjen Terapiatakuu-kansalaisaloite luovutetaan eduskunnalle tiistaina 22.10.

Jaa

Median edustajat ovat tervetulleita tiedotustilaisuuteen Pikkuparlamentin Kansalaisinfoon tiistaina 22.10. kello 12.00-12.30.

Tiedotustilaisuudessa kuullaan aloitteen vireillepanijoiden Mielenterveyspoolin projektipäällikkö Alviina Alametsän ja Mielenterveyspoolin puheenjohtaja Pia Hytösen puheenvuorot.

Puheenvuorojen jälkeen median edustajat voivat esittää kysymyksiä aloitteen vireillepanijoille ja Terapiatakuu-kampanjan tekijöille.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Tiedotustilaisuuden osoite on Pikkuparlamentti, Arkadiankatu 3, 00101 Helsinki

Ilmoittaudu mukaan 21.10. kello 16 mennessä sähköpostilla osoitteeseen:

ville.tynkkynen@mieli.fi tai alviina.alametsa@mieli.fi

Terapiatakuu-kansalaisaloite vaatii nopeampaa pääsyä mielenterveysapuun

Kansalaisaloite saavutti 50 000 allekirjoitusta heinäkuussa. Ehdotetussa lakimuutoksessa mielenterveyshoitoon pääsisi viimeistään kuukauden sisällä.

Terapiatakuun myötä mielenterveysavun piiriin pääsisi jo ensimmäisen terveyskeskuskäynnin jälkeen. Hoitoa saisi perusterveydenhoidossa todetun tarpeen perusteella.

Tällä hetkellä vain puolet mielenterveyden häiriötä sairastavista saa tarvitsemaansa hoitoa, vaikka puolet suomalaisista kärsii mielenterveyden ongelmista jossakin vaiheessa elämäänsä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö
Alviina Alametsä
+358 40 8286 553
alviina.alametsa@mielenterveysseura.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mielenterveyspooli
Maistraatinportti 4 A
00240 Helsinki

+358 40 828 6553http://www.mielenterveyspooli.fi

Mielenterveyspoolin muodostavat 32 suomalaista mielenterveysjärjestöä. Poolin tavoitteena on edistää kansalaisten mielenterveyttä ja kohentaa mielenterveyspalveluja tarvitsevien asiakkaiden ja heidän omaistensa asemaa, palvelujen laatua ja henkilöstön työolosuhteita sekä vaikuttaa yhteiskunnassa kansalaisten henkisen hyvinvoinnin parantamiseksi.

Hankkeessa tavoitellaan väestön mielenterveyttä edistävää yhteiskuntapolitiikkaa, mielenterveysongelmien stigmaa vähentävää julkista keskustelua ja mielenterveysvaikutusten arvioimista kaikilla päätöksenteon tasoilla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mielenterveyspooli

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme