IBM Suomi

Miesjohtajat aliarvioivat sukupuolten välistä eriarvoisuutta työpaikallaan

Jaa

Lähes 80 prosenttia ei koe sukupuolikiintiöitä tarpeelliseksi.

ARMONK, N.Y. - 8.3.2019: IBM:n maailmanlaajuinen tutkimus paljastaa sukupuolten välisen eriarvoisuuden työpaikoilla juurtuneen syvälle. Tuoreen Women, Leadership, and the Priority Paradox -tutkimuksen mukaan vain 18 prosenttia naisista on ylemmän tason johtotehtävissä tutkimukseen osallistuneissa organisaatioissa.

Naisten epätasa-arvoiseen etenemiseen löytyi kolme keskeisesti vaikuttavaa tekijää:

  • Organisaatiot eivät ole vakuuttuneita sukupuolikiintiöiden tarpeellisuudesta liiketoiminnassa. 79 prosenttia vastanneista kertoi, että heidän organisaatiossaan sukupuolen välisellä tasa-arvolla ei ole erityistä painoarvoa palkattaessa henkilöitä johtotehtäviin.
  • Miehet aliarvioivat sukupuolten välistä eriarvoisuutta työpaikoillaan. Miesjohtajista 65 prosenttia arvio, että heidät olisi nimitetty korkean tason johtotehtäviin, vaikka he olisivat olleet naisia tai huolimatta siitä, että naisia ​​on tällä hetkellä kyseisissä tehtävissä hyvin vähän.
  • Harvat organisaatiot kokevat paineita sukupuolten välisen eriarvoisuuden korjaamiseksi. Muutoksen saaminen aikaan saattaa kestää jopa useamman sukupolven ajan, keskimäärin 54 vuotta, ennen kuin tasa-arvoinen johtajuus saavutetaan toimialoilla.

    Tutkimus antaa myös vinkkejä sukupuolten välistä tasa-arvoa edistävän kulttuurin luomiseen työpaikoilla:

  • Sukupuolten välisestä tasa-arvosta tehdään yksi organisaation päätavoitteista. Kuten minkä tahansa liiketoiminnan prioriteetin suhteen, naisten aseman edistäminen tulisi sisällyttää osaksi organisaation virallista liiketoimintasuunnitelmaa, ja asettaa sille mittarit, budjetti ja resurssit. Yksi tai useampi ylimmän johdon henkilö osoitetaan vastaamaan muutoksesta.
  • Sukupuolten tasa-arvoa edistävän yrityskulttuurin luominen. Sukupuolten välinen tasa-arvo sisällytetään osaksi organisaation strategista suunnitelmaa. Tehdään aloitteita, jotka edistävät esimerkiksi joustavampia työaikajärjestelyjä ja erilaisia tukiohjelmia.
  • Johtavassa asemassa olevat henkilöt sitoutetaan kantamaan oma vastuunsa sukupuolten välisen tasa-arvon edistämisestä. Ylimmällä johdolla on todellinen valta vaikuttaa naisten ja miesten väliseen tasa-arvoon strategisesti merkittävillä liiketoiminnan alueilla.

Women, Leadership, and the Priority Paradox -tutkimus toteutettiin yhteistyössä Oxford Economicsin kanssa. Siihen osallistui 2 300 yritysjohtajaa ja asiantuntijaa eri toimialoilta ympäri maailmaa. Molemmat sukupuolet olivat tasavertaisesti edustettuina.

Laajempi englanninkielinen tiedote osoitteessa:
https://newsroom.ibm.com/2019-03-07-IBM-Study-Reveals-Advancing-Women-is-Still-Not-a-Priority-for-79-percent-of-Global-Organizations


Lataa Women, Leadership, and the Priority Paradox -tutkimus osoitteesta:
www.ibm.com/thought-leadership/institute-business-value/report/womeninleadership

Infograafi: "Women, Leadership, and the Priority Paradox"
www.ibm.com/downloads/cas/DVA6XP5N

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

IBM Viestintäosasto
puh. (09) 459 5900
ibmficom@fi.ibm.com

Linkit

Tietoja julkaisijasta

IBM Suomi
IBM Suomi
Laajalahdentie 23
00330 Helsinki

(09) 4591http://www.ibm.fi

IBM on kognitiiviseen tietojenkäsittelyyn ja pilvialustoihin erikoistunut teknologiayritys, joka tukee asiakkaidensa ja kokonaisten toimialojen digitaalista transformaatiota. Uudet innovaatiot ovat strategiamme ydin, ja tarjoamme toimialakohtaisia ratkaisuja kognitiivisen tietojenkäsittelyn, pilvipalveluiden, big datan, analytiikan, mobiliteetin, sosiaalisen liiketoiminnan ja tietoturvan alueilla. IBM toimii yli 170 maassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta IBM Suomi

IBM Weather Signals käyttää tekoälyä ennakoimaan sään vaikutukset liiketoimintaan6.6.2019 08:00:00 EESTTiedote

ARMONK, N.Y.- 6.6.2019: Hyvä sää ja sitä seuraava ostajien ryntäys esimerkiksi jäätelön ostoon voi päästä yllättämään kokeneenkin myyjän. Sateisen sään sattuessa kaikki ponnistelu ja valmistautuminen on ollut taas turhaa. IBM Weather Signals valjastaa tekoälyn ja Weather Companyn tuottaman säädätän yritysten avuksi, jotta ne voisivat hienosäätää koneistonsa vastaamaan sään vaikutuksesta muuttuvaa kysyntää. Esimerkiksi jäätelön valmistajat voivat virittää tuotantokoneistonsa ja täyttää varastojaan vastaamaan helteiden aiheuttamaa kysyntää. Jäätelökojuilla on tarjolla jäätelöä juuri oikeaan aikaan ja henkilökuntaa on riittävästi palvelemaan ostajia. Turisteista elantonsa saavat kohteet voivat ennakoida, miten sääolosuhteet vaikuttavat kävijöihin halukkuuteen jonottaa, ja näin mukauttaa henkilöstön tarvetta ja hinnoitteluaan vastaamaan kysyntää. Perinteisesti yritykset katsovat menneisiin vuosiin ja yrittävät kokemukseen luottaen arvioida tulevan kauden näkymiä, niin tuotannon tarvetta ku

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme