Kustantamo S&S

"Miesten pitää ymmärtää, etteivät he hyödy patriarkaatista", sanoo kirjailija JJ Bola

Jaa

JJ Bola on kongolaissyntyinen englantilainen runoilija ja aktivisti, joka ennen kirjailijanuraansa hän teki työtä moniongelmaisten nuorten parissa. Nyt suomeksi julkaistava Naamiotta pohtii monipuolisesti, miten miehisyys voitaisiin määritellä uudelleen. Bola hakee mallia myös heteronormin ulkopuolelta, LBTQ-yhteisöistä, rodullistettujen ja pakolaisten kokemuksista.

Mitä tarkoittaa olla mies? Miten se näkyy elämän eri puolissa rakkaudesta seksiin, politiikkaan, kilpaurheiluun, jengeihin tai mielenterveyteen? Miehuuden uudelleenmäärittelyyn liittyy valtavasti mahdollisuuksia.

 “Tosimiehen” ahtaaseen muottiin on vaikea mahtua, mikä voi aiheuttaa ahdistusta, masennusta ja riittämättömyyden tunteita.

Kirjassaan Naamiotta – millaista miehuus voisi olla? JJ Bola haastaa näkemyksiä miehisyydestä ja sukupuolirooleista, valottaa yhteiskuntarakenteemme nurjia puolia ja kaikkia niitä odotuksia ja vaatimuksia, jotka miehen tulisi täyttää ollakseen niin sanotusti kunnon mies. Bolan keskeinen teesi on, että patriarkaatti on syrjivä rakenne, josta kärsivät kaikki – myös miehet.

“Viha on usein miesten vakiotunne – ei siksi että se olisi helpompaa tai luonnollisempaa, vaan koska miehille kerrotaan, että he eivät ole tunteellisia (eikä vihaa itsessään nähdä tunteena). Viha muuttuu väkivallaksi, josta tulee itseilmaisun pääasiallinen kieli.”

Bola pohjaa väittämiään erilaisiin tutkimuksiin ja tieteellisiin lähteisiin, ja maustaa tekstiä anekdooteilla omasta elämästään ja nuoruudestaan. Tiivis, helposti lähestyttävä kirja sopii myös nuorille, ja sitä voi lukea ilman pohjatietoja.

JJ Bola – Naamiotta: Millaista miehuus voisi olla?, 144 sivua.

Suomentanut Niko Koski

Painettu ja äänikirja ilmestyvät 18.2.

Kirjailijakuvat ja kannet: https://kustantamo.sets.fi/media/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lataa
Kuva: Tunde Somoye
Kuva: Tunde Somoye
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Uusi kirja: Kun tunteet ottavat vallan9.2.2021 09:40:27 EETTiedote

Tuntemani maailma päättää Pauliina Vanhatalon omaelämäkerrallisen trilogian, joka alkoi masennusta kuvaavasta Keskivaikeasta vuodesta 2016 ja täydentyi teoksella Toinen elämä 2018. Tässä viimeisessä kirjassa käydään psykoterapiassa ja pohditaan tunteiden ja empatian vaikutusta ajassa, joka tuntuu elävän jatkuvaa kriisiä ja vaativan tunnereaktioita kaikesta. Oman herkkyytensä vastapainoksi Vanhatalo alkaa miettiä, millaista elämä olisi, jos ei tuntisi niin paljon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme