Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Mietitkö siirtohakua? VAMKista työllistyy varmimmin

Jaa

Siirtohaku on tarkoitettu korkeakouluopiskelijoille, jotka haluavat vaihtaa toiseen oppilaitokseen. Siirtopaikkaa voi hakea Opintopolussa 1.11.–15.11.

Siirtohaku on yleensä mielessä, kun opiskelupaikka ei tunnukaan täysin omalta tai elämäntilanne vaatii muuttoa. Vaasan ammattikorkeakoulu on mainio opiskelupaikka myös, jos työllistyminen opintojen jälkeen on alkanut mietityttää.

Opetushallituksen tilastopalvelu Vipusen mukaan ammattikorkeakoulututkinto on varma tapa työllistyä.

Keskimäärin kaikista amk:sta valmistuneiden työllisyys oli vuosi valmistumisen jälkeen 87 prosenttia vuonna 2018.

VAMKin työllistymisaste oli vielä tätäkin korkeampi. Ainoastaan 2,4 prosenttia VAMKista valmistuneista oli työttömänä vuosi valmistumisen jälkeen.

– Siksi Vaasa on opiskelijoille hyvä vaihtoehto, vaikka usein pääkaupunkiseudun kasvukeskuksia pidetään nuorille vetovoimaisimpina opiskelupaikkoina, sanoo Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijapalveluiden päällikkö Juha Vierola.

Yksi selittävä tekijä VAMKin hyville työllistymisluvuille voi olla vahva sosiaali- ja terveysalan osaaminen, ja alalta valmistuneet työllistyvät Suomessa kaikkein parhaiten. Myös tekniikan alan osaajille on hyvin töitä tarjolla.

– Harva tulee myöskään ajatelleeksi, että eläminen tulee sopivankokoisessa Vaasassa paljon halvemmaksi kuin isoissa kaupungeissa, Vierola huomauttaa.

Vähintään 15 opintopistettä tehtynä

Juha Vierola kertoo, että usein siirtohakemuksen taustalla on esimerkiksi perheen elämäntilanteen muuttuminen tai paluumuutto kotiseudulle. Osa hakijoista haluaa myös vaihtaa opiskelupaikkaan, joka alun perin oli itsellä ykkösvaihtoehtona, mutta joka jäi viime haussa saamatta.

– Opiskelijan on oltava toisessa suomalaisessa korkeakoulussa kirjoilla, ja hänellä on oltava voimassaoleva opiskeluoikeus. Hakijan on myös pystyttävä suorittamaan opinnot loppuun jäljellä olevan opiskeluajan sisällä. Eli opiskeluaika ei nollaannu, jos vaihtaa korkeakoulua.

Haku tehdään Opintopolun kautta. Lisätietoa hakemisesta saa VAMKin verkkosivuilta haijapalveluista hakijapalvelut@vamk.fi.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot: Asiantuntija Juha Vierola
juha.vierola@vamk.fi, puh. 040 773 8119

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.vamk.fi

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3250 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme