Kustantamo S&S

Mihin tekoäly vie maailmaa? Piia Leinon jännittävä uusi romaani

Jaa

Palkitun tulevaisuudennäkijän Piia Leinon uudessa kirjassa älylaitteet voivat olla tappavia ja laaja luontokato on todellisuutta. Leino ei kuitenkaan maalaa puhdasta dystopiaa, vaan antaa tilaa myös toivolle.

Kirjailijakuva Marica Rosengård, kansi Jussi Karjalainen.
Kirjailijakuva Marica Rosengård, kansi Jussi Karjalainen.

Romaanissa on vuosi 2045. Ekokatastrofi on edennyt ja ympäristöliike radikalisoitumassa. Ruotsissa ekoyhteisö on juuri tehnyt joukkoitsemurhan, mutta Suomessa vaikuttaa vielä rauhalliselta. Kun vaateketjun johtaja kuolee oudossa älylaiteturmassa, poliisi ei osaa epäillä rikosta. Toisaalla epäilykset ovat heränneet. Mediajätti Googlen toimittaja Aaro Kangas saa tehtäväkseen selvitellä Tammilaakson ekoyhteisön mahdollista radikalisoitumista, ja putoaa tietämättään lähelle kunnianhimoisen tuhosuunnitelman ydintä. Selvittelystä tulee pian hyvin henkilökohtaista ja vaarallista.

Lakipiste sijoittuu aikaan, jona ekokatastrofi ja uusi teknologia ravistelevat todellisuutta tunnistamattomaksi. Taiturillinen Leino onnistuu punomaan tulevaisuuteen sijoittuvan dekkarin, jonka henkilöt eivät ole yksioikoisen hyviä tai pahoja – eivät välttämättä edes henkilöitä sanan perinteisessä merkityksessä. 

"Halusin kirjoittaa kirjan, joka pitäisi tiukasti otteessaan ensimmäisestä sivusta viimeiseen. Samalla tahdoin teoksen pohtivan tosissaan tulevaisuuden teknologian uhkia ja mahdollisuuksia. Lakipiste sijoittuu kesäiseen maalaisidylliin, jonka ympärillä maailma on monin tavoin murroksessa. Se on moderni suljetun huoneen mysteeri ja itsenäistä jatkoa muille kirjoilleni, jotka yrittävät hahmottaa ihmisen paikkaa muuttuvassa maailmassa", kertoo Leino itse kirjastaan.

Kirja poikkeaa sarjan edellisistä osista niin, että sen voi määritellä myös rikosromaaniksi.

"Kirjoittaminen on minusta kiinnostavinta silloin, kun se on hyvin haastavaa. Dekkari on itselleni uusi aluevaltaus ja oli haaste löytää tapa tehdä se omaperäisesti niin, että tyylilajin parhaat herkut ovat mukana. Halusin, että kirjani tarjoaisi sekä viihdettä että uusia näkökulmia maailmaan", Piia Leino kertoo.

Piia Leino on helsinkiläinen kirjailija ja toimittaja, joka jatkaa romaaneissaan mielellään siitä, mihin journalismin keinot päättyvät. Hänellä on ilmiömäinen kyky kirjoittaa vaikeista yhteiskunnallisista asioista viihdyttävästi ja koskettavasti.

Piia Leino: Lakipiste, 238 sivua.

Painettu kirja julkaistaan 19.8.
Äänikirja julkaistaan 9.9.

Arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt: johanna.forss@sets.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kirjailijakuva Marica Rosengård, kansi Jussi Karjalainen.
Kirjailijakuva Marica Rosengård, kansi Jussi Karjalainen.
Lataa
Kuva Marica Rosengård
Kuva Marica Rosengård
Lataa
Kuva Marica Rosengård
Kuva Marica Rosengård
Lataa
Kuva Marica Rosengård
Kuva Marica Rosengård
Lataa
Kansi Jussi Karjalainen
Kansi Jussi Karjalainen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme