Ensi- ja turvakotien liitto

Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen liputuspäivä 1.10.2019

Jaa

Sisäministeriön suosituksesta liputetaan jo neljännen kerran Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen kunniaksi. Miina Sillanpään ansiot yhteiskunnallisena vaikuttajana, sosiaalipoliitikkona ja naisasianaisena ovat elähdyttäneet lukuisia yhteisöjä, järjestöjä ja yksittäisiä ihmisiä. Yhtä tärkeä yleisen ja pysyvän liputuksen aihe on kansalaisvaikuttaminen.

Miina Sillanpään Seuran johdolla liputuspäivähakemuksen allekirjoittaneet Ensi- ja turvakotien liitto, Miina Sillanpään Säätiö sekä Vanhus ja lähimmäispalvelun liitto sekä merkittävä määrä tukijatahoja hakevat liputuspäivän vakiinnuttamista. Hakemuksen perusteluissa todetaan mm. seuraavaa:

”Juuri 1.10.1906 tulivat Suomen suuriruhtinaskunnassa voimaan valtiopäiväjärjestys ja vaalilaki, jotka antoivat kansalaisille – sekä miehille että naisille – täydet poliittiset oikeudet.

Kansalaisyhteiskunta varmistaa osallisuutta ja luo yhteiskuntaan kiinteyttä. Miina Sillanpäällä on ollut tärkeä rooli suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan rakentajana mm. toimiessaan Suomen 1. naisministerinä.

Miina Sillanpää vaikutti erityisesti lasten ja nuorten turvallisen elämän mahdollistamisessa, yhteiskunnallisen tasa-arvon toteuttamisessa ja vanhustyön edistämisessä. Miina Sillanpään elämäntyö ja hänen keskeiset, kestävät saavutuksensa osoittavat, että juuri hän soveltuu kansalaisvaikuttamisen symboliksi.”

Miina Sillanpään Seuran aloitteesta vietämme myös liputuspäivänä 1.10. jo toista kertaa kaikkien järjestöjen ja yhdistysten ”Avointen ovien päivää”. Kansalaisvaikuttamisen juhlapäivänä yhdistykset, järjestöt ja organisaatiot sekä valtakunnallisella että paikallistasoilla juhlistavat liputuspäivää järjestämällä omia tapahtumia ja tekemällä toimintaansa tunnetuksi. Tapahtumia koordinoi SOSTE ry

Miina Sillanpään ja Minna Canthin opit ihmisyyteen ja tasa-arvoon

Aika: 1.10.2019 klo 17.30–19.00, paikka: Keskustakirjasto Oodi, Maijansali
Tilaisuus on avoin ja maksuton.

Miina Sillanpää ja Minna Canth ovat omana aikanaan nostaneet rohkeasti esiin yhteiskunnallisia epäkohtia ja ravistelleet näkemyksillään aikalaisiaan. Professori Aura Korppi-Tommola ja FT Minna Maijala keskustelevat Miinan ja Minnan perinnöstä. Millaisiin asioihin Miina ja Minna tänä päivänä puuttuisivat? Tilaisuuden järjestävät Miina Sillanpään Seura ja Minna Canthin seura.

https://youtu.be/pRaP32RtyS8
Miina Sillanpään -lyhytdokumenttiin (8min30s):

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja liputtamisesta ja Suomen lipusta sisäministeriössä antaa: Hanne Huvila, erityisasiantuntija, sisäministeriö, puh. 0295 488 313

Lisätietoja liputuspäivästä ja Miina Sillanpäästä:                  
Virpi Dufva, puheenjohtaja, Miina Sillanpään Seura ry ,
puh. 050 3654 664, miinasillanpaan.seura@gmail.com

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ensi- ja turvakotien liitto
Ensi- ja turvakotien liitto
Asemamiehenkatu 4 A, 7. krs
00520 HELSINKI

09 4542 440http://www.ensijaturvakotienliitto.fi

Ensi- ja turvakotien liitto - Olemme valtakunnallinen lapsi- ja perhejärjestö, joka auttaa vaikeissa ja turvattomissa oloissa eläviä lapsia ja perheitä sekä tekee perheväkivaltaa ehkäisevää työtä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ensi- ja turvakotien liitto

Hyvä teko lapselle -palkinto FinnBrain tutkijoille16.1.2019 15:00:00 EETTiedote

Ensi- ja turvakotien liitto on myöntänyt vuoden 2018 Hyvä teko lapselle -palkinnon FinnBrain- tutkimusryhmälle. Ryhmä tutkii raskauden ja lapsuuden aikaisten elämäntapahtumien ja olosuhteiden vaikutuksia vauvan kehitykselle. Tutkimusryhmä on tuonut esiin vauva-ajan korvaamattoman merkityksen aivojen kehitykselle ja lapsen koko elämälle innovatiivisella tavalla. Kiistaton tutkimustieto auttaa vaikuttavien palvelujen kehittämisessä ja lisää ymmärrystä vauvojen elämään pitkäkestoisesti vaikuttavista päätöksistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme