Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Mikä on kirjastojen rooli kansalaisaktiivisuuden herättäjinä? Ilmastolukutaitoa-tapahtuma Sellon kirjastossa

Jaa

Keväällä toteutettu valtakunnallinen Ilmastolukupiirikampanja saavutti suuren suosion, lukupiirejä oli lähes sata ympäri Suomea. Ilmastolukupiirihaasteen toteutti Greenpeace, yhteistyössä Helmet-kirjastojen, kirjastojen valtakunnallisen Yleisten kirjastojen ympäristötietoisuus 2020-luvulle -hankkeen, Lukukeskuksen, Suomen Kirjastoseuran, Marttaliiton sekä Mannerheimin lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin kanssa.

Suuren suosion vuoksi Helmet kirjastot ja Greenpeace päättivät järjestää ilmastolukupiireistä innoittamina tapahtuman Glasgown ilmastokokouksen jälkeen. Ilmastolukutaitoa! -tapahtuma etsii tietä tiedosta ja tunteista ilmastotoimintaan. Ilmastolukutaitoa!-tapahtuma järjestetään Sellon kirjastossa Espoossa lauantaina 27.11. kello 14–17. Osallistua voi myös verkossa. Striimi löytyy Espoon kaupunginkirjaston YouTube-kanavalta.

Tapahtumassa pohditaan asiantuntijavieraiden kanssa yksilön vaikuttamismahdollisuuksia ekologisten kriisien ratkaisemisessa! Miten tieto ja tunteet muutetaan toiminnaksi? Miten seurata korkean tason ilmastoneuvotteluja? Mikä on kirjastojen rooli kansalaisaktiivisuuden herättäjinä?

Paneelikeskustelussa kohtaavat kirjailija ja journalisti Juha Kauppinen, Baltic Sea Action Group -säätiön perustaja ja ympäristövaikuttaja Saara Kankaanrinta sekä tutkija Maija Heikkilä. Paneelikeskustelun vetää Greenpeacen ilmastoasiantuntija Kaisa Kosonen.
Omissa osuuksissaan tiedetoimittaja ja kirjailija Mikko Pelttari kertoo, mitä on ilmastolukutaito, toimittaja Kati Kelola kertoo kestävästä matkailusta ja Marttojen kehittämispäällikkö Salka Orivuori Marttojen ilmastotyöstä.

Tilaisuuden juontaa Zahra Karimy.

Tarjolla on myös oheisohjelmaa lapsille (askartelua ja lastenmusiikkia klo 14, 15 ja 16).

Ohjelma:

14.00 Tilaisuuden avauspuheenvuoro: Tuula Haavisto
14.05 Tapiolan kuoron musiikkivideo Change is Coming esitetään
14.10 Mikko Pelttari: Mitä on ilmastolukutaito? -tietoisku
14.30 Paneelikeskustelu
15.15 Yleisö mukaan paneelikeskusteluun
15.30 Kati Kelola: Maata pitkin matkailu
15.50 Salka Orivuori: Marttojen ilmastotyö
16.05 Iina Soininen: Ilmastotoiminta-sivuston esittely
16.15–16.45 Sonja Peschkow ja Tuula Haavisto: Toivon kirjahylly -haaste kirjastoille

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mia Wuorela
tapahtumakoordinaattori
Espoon kaupunginkirjasto
mia.wuorela@espoo.fi
Puh. 043 825 2337

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Marjut Saloniemi

Viestintäasiantuntija

Espoon kaupunginkirjasto

PL 3611

02070 ESPOON KAUPUNKI

puh. 050 3036937

marjut.saloniemi@espoo.fi

www.helmet.fi

www.kulttuuriespoo.fi

www.espoo.fi/kirjastoTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon koulukokonaisuuden ensimmäiset koulut sekä päiväkoti valmistuivat10.8.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Vuonna 2020 Espoon kaupunki ja Kumppanuuskoulut sekä YIT solmivat sopimuksen yhteensä kahdeksan koulun ja päiväkodin toteuttamisesta uudella hankintamallilla. Kuluvan kesän aikana laajasta koulukokonaisuudesta valmistuivat ensimmäiset kolme koulua sekä päiväkoti. Uusissa kouluissa aloittaa elokuussa syyslukukautensa yhteensä 2245 espoolaislasta, ja uusia varhaiskasvatuspaikkoja tulee 168.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme