Messukeskus

Mikä on Suomi100-juhlavuoden kaunein sormus?

Jaa

Vuoden kaunein sormus 2017 -kilpailun yleisöäänestys on käynnissä netissä. Kilpailu juhlii tänä vuonna 10-vuotista taivaltaan yhdessä Suomen 100-vuotisjuhlan kanssa. Juhlavuoden kunniaksi kilpailun teemana on suomalaisuus, ja sormukset ilmentävät suunnittelijan näkemystä Suomesta. Voittajasormuksen suunnittelija palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 3000 euron stipendillä.

Vuoden kaunein sormus 2017 -finalistit. Kuva: Studio Töyrylä.
Vuoden kaunein sormus 2017 -finalistit. Kuva: Studio Töyrylä.

Design- ja viestintäalan ammattilaisista koostunut esiraati on valinnut kymmenen sormusta kisaamaan Vuoden kaunein sormus 2017 -tittelistä. Yleisöäänestys on käynnissä netissä Häät.fissä 31.10.2017 saakka. Nettisivuilla esitellään finaaliin yltäneet sormukset ja suomalaisuuteen kytkeytyvät tarinat niiden taustalla. Sormuksiin voi tutustua ja suosikkiaan äänestää myös Messukeskuksessa 20.–22.10. järjestettävillä I love me -messuilla Vuoden kaunein sormus 2017 -osastolla. Kilpailun nettisivu löytyy osoitteesta: https://www.haat.fi/fi/3224/vuoden-kaunein-sormus-kilpailu 

– Finaaliin valituissa sormuksissa näkyy jokaisessa suunnittelijan persoonallinen ote ja valitut 10 työtä edustavat sormuksia laidasta laitaan. Kilpailun avulla halutaan kannustaa suomalaisia ostamaan vakiintuneiden kihla- ja vihkisormusten lisäksi muitakin upeita sormuksia ja koruja, kertoo raadin jäsen ja Suomen Kultaseppien Liiton toimitusjohtaja Henrik Kihlman.

Vuoden kaunein sormus 2017 -finalistit

• Poutapilvet, designer Anneli Aaltonen, Papaja

• Keto, designer Jussi Louesalmi, Au3 Kultasepät

• Lupaus, designer Marika Korkeila, Korkeila Helsinki

• Niittykukka, designer Petri Eklöf, Atelier Eklöf

• Mystic, designer Laura Darth, By Laura Darth

• Lähde, designer Thomas Narsakka, Westerback 1897

• MyFlora, designer Annette Tillander, Annette Tillander

• Peruskallio, designer Annika Takanen, Festive-timanttikorut

• Aino, designer Antonio Caraveo, A.Tillander 1860

• Gáldu, designer Vesa Nilsson, Oz Jewel

Vuoden kaunein sormus -kilpailun järjestävät vuosittain yhteistyössä I love me -messut ja Häät.fi. Kilpailu järjestetään tänä vuonna kymmenettä kertaa. Kultasepät saivat ilmoittaa omat sormuksensa kisaan kesän ja alkusyksyn aikana. Esiraati valitsi yli 70 kilpailuun ilmoitetusta työstä 10 sormusta yleisöäänestykseen. Esiraatiin kuuluivat radiojuontaja Hanna Kinnunen, Suomen Kultaseppien Liiton toimitusjohtaja Henrik Kihlman, Design District Helsingin hallituksen puheenjohtaja Piia Lehtinen, Häät-lehden ja Häät.fin päätoimittaja Sari Yli-Salomäki ja I love me -messujen tiedottaja Riikka Luomanpää.

I love me on tyylin, hyvän olon ja itsestä huolehtimisen tapahtumakokonaisuus. Se järjestetään seuraavan kerran 20.–22.10.2017 Messukeskuksessa Helsingissä. www.iloveme.fi

Suomen Messusäätiö jakaa vuosittain noin 400 000 eurolla stipendejä, apurahoja ja palkintoja. Tunnettuja Messusäätiön palkintoja ovat muun muassa Vuoden nuori suunnittelija -palkinto, Kaj Franck -muotoilupalkinto ja Habitare-suunnittelukilpailu.

Lisätietoja:
Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, p. 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com
Häät-lehti ja Häät.fi, päätoimittaja Sari Yli-Salomäki, p. 040 505 7345, sari.yli-salomaki@editus.fi

Häät-lehti ja Häät.fi ovat hääparin henkilökohtainen avustaja tärkeän päivän kynnyksellä. Uusin Häät-lehti teemalla ”Rakkauden puutarha” 2/2017 ilmestyy Lehtipisteisiin 11.10.2017. Verkossa hääparit suunnittelevat häitä sähköisen hääsuunnitteluapurin avustuksella osoitteessa www.haat.fi

Kuvia sormuksista medioiden käyttöön: http://mediabank.messukeskus.com

Avainsanat

Kuvat

Vuoden kaunein sormus 2017 -finalistit. Kuva: Studio Töyrylä.
Vuoden kaunein sormus 2017 -finalistit. Kuva: Studio Töyrylä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

*040 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa ja yli 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9000 näytteilleasettajaa ja yli 1,1 miljoonaa kävijää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme