Aluehallintovirasto

Mikkelissä sijaitseva Metsäsairilan jätteiden loppusijoitusalue sai laajennusluvan

Jaa

Metsäsairila Oy:lle on myönnetty lupa jätteiden loppusijoitusalueen laajentamiseen. Laajennus toteutetaan nojaavana rakenteena vanhan jätetäyttöalueen luiskaan.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Metsäsairila Oy:lle ympäristönsuojelulain mukaisen luvan jätekeskuksen toiminnan olennaiselle muutokselle. Lupa koskee jätekeskuksen nykyisen jätetäyttöalueen laajentamista nojaavana rakenteena vanhan, käytöstä poistetun jätetäytön luiskaan. Laajennus sijoittuu jätekeskuksen alueen keskelle jo olemassa olevien täyttöalueiden väliin.

Laajennusalueelle saa luvan mukaan sijoittaa tavanomaisen jätteen kaatopaikalle tarkoitettuja jätteitä 5 000 tonnia vuodessa. Laajennusalueen sallittu tilavuus on 80 000 m3ktr. Luvan saajan on päätöksen mukaan seurattava jätetäytön painumaa ja sisäisen veden korkeutta, suotovesien laatua sekä vesienhallintajärjestelmien kuntoa.

Lupapäätös nro 36/2021 on nähtävillä Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelussa (diaarinumero ISAVI/970/2017). Päätös löytyy Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelusta helposti, kun asiakohtaan kirjoittaa asian diaarinumeron.

Lisätietoja

ympäristöylitarkastaja Maria Kunnari, p. 0295 016 872, sähköposti: maria.kunnari@avi.fi (tavoitettavissa 19.–23.4.2021)
ympäristöylitarkastaja Ari Liimatainen, p. 0295 017 025, sähköposti: ari.r.liimatainen@avi.fi
johtaja Johanna Ahonen, p. 0295 016 867, sähköposti: johanna.ahonen@avi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Työsuojeluviranomaiset torjuvat räjäytys- ja louhintatöiden suuronnettomuuksia7.5.2021 13:44:36 EEST | Tiedote

Työsuojeluviranomaisilla on alkanut kolmevuotinen valvontahanke, jonka tarkoituksena on parantaa räjäytys- ja louhintatyön turvallisuutta sekä estää suuronnettomuuksia. ”Tavoitteenamme on vähentää työtapaturmien määrää pitkällä aikavälillä. Ja erityisesti sitä, että sattuneet työtapaturmat eivät jatkossa olisi vakavia”, kertoo tarkastaja Arto Liukkonen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelta.

Regionförvaltningsverket förlänger nuvarande restriktioner i Södra Karelens, Helsingfors och Nylands, Egentliga Tavastlands och Päijänne-Tavastlands sjukvårdsdistrikt men förbereder sig för att fatta nya beslut om det behövs7.5.2021 13:34:10 EEST | Tiedote

Epidemin är alltjämt i samhällsspridningsfasen i Södra Karelens, Helsingfors och Nylands och Päijänne-Tavastlands sjukvårdsdistrikts områden. Regionförvaltningsverket i Södra Finland har fattat beslut som förlänger begränsningen av deltagarantalet vid offentliga tillställningar och allmänna sammankomster till högst sex personer i de här regionerna 17–31.5.2021. I Egentliga Tavastlands sjukvårdsdistrikt är epidemin i accelerationsfasen och där bibehålls sammankomstbegränsningen på tio personer. I de här regionerna förlänger regionförvaltningsverket dessutom beslutet som ålägger aktörerna att säkerställa möjligheten till säkert avstånd i kundutrymmen.

Aluehallintovirasto jatkaa Etelä-Karjalan, Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla nykyisiä koronarajoituksia mutta varautuu tekemään tarvittaessa uusia päätöksiä7.5.2021 13:30:00 EEST | Tiedote

Epidemia on edelleen leviämisvaiheessa Etelä-Karjalan, Helsingin ja Uudenmaan ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla. Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt jatkopäätöksen, jolla yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärä rajataan näillä alueilla enintään kuuteen henkilöön ajalla 17.-31.5.2021. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella epidemia on kiihtymisvaiheessa, ja siellä kokoontumisrajoitus säilyy enintään kymmenessä hengessä. Lisäksi aluehallintovirasto jatkaa näillä alueilla määräystä, jonka mukaan toimijoiden täytyy varmistaa asiakastiloissa turvavälien mahdollisuus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme