Osuuskunta KPY

Mikko Heinonen Voimatel Oy:n toimitusjohtajaksi

Jaa
Voimatel Oy:n (”Voimatel”) hallitus on nimittänyt filosofian maisteri Mikko Heinosen yhtiön toimitusjohtajaksi. Heinonen on toiminut Voimatelin väliaikaisena toimitusjohtajana elokuusta 2022 lähtien. Hän on työskennellyt yhtiön palveluksessa vuodesta 2013 alkaen ja toimii tällä hetkellä myös Voimatelin tytäryhtiön OptiWatti Oy:n toimitusjohtajana.
Kuvassa: Mikko Heinonen
Kuvassa: Mikko Heinonen

”Muutokset toimintaympäristössä ja geopoliittinen tilanne ovat haastaneet Voimatelin liiketoimintaa. Heinonen on väliaikaisena toimitusjohtajana vienyt yhtiötä erittäin hyvin eteenpäin. Hänellä on syvällinen ymmärrys liiketoiminnastamme, erinomaiset johtamistaidot sekä laaja osaaminen, jota tarvitsemme myös jatkossa yhtiön kilpailukyvyn kehittämiseen ja strategian toteuttamiseen nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä”, Voimatelin hallituksen puheenjohtaja Jussi Holopainen kommentoi.

”Minulla on ilo ja kunnia jatkaa toimitusjohtajan tehtävässä. Olen innoissani päästessäni viemään yhtiön uudelle strategiakaudelle vahvan tiimin kanssa. Lähdemme rakentamaan omistajien kanssa kannattavuutta vahvistavia ratkaisuja. Voimatelin strategian mukaisesti keskitymme kasvun tavoittelemiseen ja edelleen kehittymiseen tietoliikenneverkoissa sekä kannattavuuskehityksen parantamiseen etenkin sähköverkoissa. On mahtavaa olla mukana toteuttamassa strategisen muutoksen onnistunutta läpivientiä,” toimitusjohtaja Mikko Heinonen kommentoi.

Osuuskunta KPY:n kokonaan omistama tytäryhtiö Voimatel on erikoistunut kriittiseen infrastruktuuriin ja energiapalveluihin. Voimatel suunnittelee, rakentaa, ylläpitää sekä operoi sähkö- ja tietoliikenneverkkoja, jotka mahdollistavat yhteiskunnan toiminnan kannalta keskeiset yhteydet, palvelut sekä elämisen vapauden ajasta ja paikasta riippumatta. Voimatelin energiaratkaisut pyrkivät mahdollisimman pieneen ympäristörasitukseen ja edesauttavat hiilineutraalin ympäristön rakentamista.

Voimatelillä on kaksi tytäryhtiötä: OptiWatti Oy Suomessa ja Boftel Estonia OÜ Virossa. Voimatel-konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli 133,1 miljoonaa euroa. Voimatel-konsernin palveluksessa työskentelee noin 1 000 työntekijää. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jussi Holopainen, hallituksen puheenjohtaja, jussi.holopainen@jfp.fi, puh. 040 540 0222
Mikko Heinonen, toimitusjohtaja, mikko.heinonen@voimatel.fi, puh. 044 793 9836

Kuvat

Kuvassa: Mikko Heinonen
Kuvassa: Mikko Heinonen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Osuuskunta KPY
Osuuskunta KPY
Viestikatu 7 A
70600 KUOPIO

Vaihde 017 369 7800http://www.kpy.fi

Voimatel lyhyesti:

Voimatel suunnittelee, rakentaa ja ylläpitää sekä operoi sähkö- ja tietoliikenneverkkoja, jotka mahdollistavat yhteiskunnan toiminnan kannalta keskeiset yhteydet, palvelut sekä elämisen vapauden ajasta ja paikasta riippumatta. Voimatelin energiaratkaisut pyrkivät mahdollisimman pieneen ympäristörasitukseen ja edesauttavat hiilineutraalin ympäristön rakentamista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskunta KPY

KPY-konsernin liiketulos tappiollinen, tytäryhtiö KPY Novapolis onnistui erinomaisesti31.5.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

KPY-konsernin vuoden 2022 tilikauden tulosta painoi pitkäaikaisten tytäryhtiöomistusten Enfon ja Voimatelin tiettyihin liiketoimintoihin kohdistuvat kannattavuushaasteet, joita inflaatio ja globaaliin tilanteeseen liittyvät epävarmuudet ovat osaltaan lisänneet. Konsernin tilikausi onnistui kuitenkin uudistetun strategian mukaisissa avauksissa. KPY Novapolis suoriutui tilikaudesta 2022 erinomaisesti kasvattaen liikevaihtoaan sekä liiketulostaan.

Enfon konsultointiliiketoiminnasta tulee Epical – Enfo uudistaa yhtiörakenteensa29.5.2023 10:00:31 EEST | Tiedote

Osuuskunta KPY:n (”KPY”) tytäryhtiö Enfo Oyj (”Enfo”) ottaa käyttöön uuden yhtiörakenteen. 1.6.2023 lähtien Enfo Oyj muodostuu kahdesta itsenäisestä liiketoiminnosta: Enfon konsultointiliiketoiminta saa uuden brändin ja nimen Epical, ja yhtiön IT-palveluliiketoiminta jatkaa toimintaansa Enfo-brändin alla. Uusi rakenne otetaan käyttöön osittaisjakautumissuunnitelman sijaan yhtiön alkuperäistä eriyttämisstrategiaa noudattaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme