Mikko Ijäs esittää väitöskirjassaan Fragments of the hunt miten väsytysmetsästys sekä jäljittäminen johtivat visuaalisen kulttuurin syntyyn

Jaa

Kuvataiteilija ja Aalto-yliopiston tutkija Mikko Ijäs esittää väitöskirjassaan Fragments of the hunt miten väsytysmetsästys sekä jäljittäminen johtivat visuaalisen kulttuurin syntyyn.

Ijäs havaitsi lopullisen yhteyden metsästäjä-keräilijöiden metsästyskokemuksissa sekä varhaisten kalliomaalausten kuva-aiheissa tutkiessaan ja kuvatessaan viimeisten san-metsästäjä-keräilijöiden elämää Kalaharin aavikolla Namibiassa.

Nyt Ijäs esittää monialaisessa väitöksessään että jotkut kalliotaiteen kuva-aiheista olisivatkin mahdollista selittää väsytysmetsästäjien kokemuksien kautta. Ijäs on nimennyt teoriansa visuaalisen todistusaineistonsa 'metsästyksen fragmenteiksi'. Kansainvälinen kalliotaiteen yhteisö on ollut erittäin innoissaan Ijäksen tutkimuksesta.

Tutkimukseen liittyvä Mikko Ijäksen ja Maija Kaunismaan tuottama dokumenttielokuva "The Origins" (74min) esitetään ensi kertaa Suomessa ennen Ijäksen väitöstilaisuutta Otaniemessä torstaina 1.6.2017.

Vastaväittäjänä tilaisuudessa toimii Harvardin yliopiston evoluutiotieteen professori Daniel Lieberman. Kustoksena toimii Aalto-yliopiston taiteen laitoksen professori Kevin Tavin.

"The Origins" -elokuvan näytös 1.6.2017 klo 10:00-11:30
Väitöstilaisuus 1.6.2017 klo 12:00-14:00
U2-sali, Kandidaattikeskus, Otakaari 1M, 02150, Espoo, FI

Ijäksen väitöskirjaa voi ostaa Aalto-yliopiston Aalto ARTS Books-kustantamon kautta: https://shop.aalto.fi/p/978-fragments-of-the-hunt/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mikko Ijäs
mikkoijas@me.com
Finland +358-50-9122944

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Arts Management Helsinki Oy
Arts Management Helsinki Oy
Iso Roobertinkatu 36-40
00120 HELSINKI

http://artsmanagement.fi

Arts Management Helsinki on edistyksellinen ja jatkuvasti kehittyvä taidekentän asiantuntijayritys, joka toimii freelancereiden, vapaiden taiteilijoiden ja taideyhteisöjen kumppanina ja työyhteisönä. Toiminnan fokuksessa on taiteilijoiden toimintaedellytysten parantaminen, uudenlaisten kumppanuuksien ja yhteistyömallien luominen sekä tuotannollisten rakenteiden vahvistaminen ja uudistaminen Suomessa.

Arts Management Helsinki on arvopohjainen asiantuntijayritys, joka on perustettu vuonna 2012.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Arts Management Helsinki Oy