Docendo

Mikko Tynin kirja esittelee ensi kertaa Mannerheimin henkivartijat ja tämän kohtaamat lukuisat vaaratilanteet tapaturmista murhayrityksiin

Jaa

Mannerheimista on kirjoitettu enemmän kuin kenestäkään toisesta suomalaisesta, mutta tätä puolta hänen elämästään ei ole aiemmin avattu suurelle yleisölle.

Mikko Tynin 5. lokakuuta julkistettava tietoteos Marsalkan muskettisoturit – Mannerheimin henkivartiointi ja turvallisuus 1918–1946 nostaa ainutlaatuisesti valokeilaan suurmiehen henkivartijat sekä lukuisat marsalkkaa vuosien varrella kohdanneet uhkatilanteet. Samalla se paljastaa, millaiset järjestelyt ja ihmiset varjelivat kulissien takana Mannerheimia salamurhalta ja muilta vaaroilta. 

Kirjassa käydään muun muassa yksityiskohtaisesti läpi tunnettujen sodanaikaisten tapahtumien, kuten kesän 1942 Adolf Hitlerin Suomen-vierailun turvajärjestelyjä. 

Olen nyt itsensä Ylhäisyyden salainen henkivartija. 

Näin kirjoitti päiväkirjaansa 25-vuotias Atte Kalajoki viikkoa ennen talvisodan syttymistä. Hän oli juuri antanut vaitiololupauksen ja aloittanut tulevan ylipäällikön Carl Gustaf Mannerheimin siviiliasuisena henkivartijananiin sanottuna varjona. Seuraavien kuuden vuoden aikana Mannerheimia suojattaisiin huomaamattomasti lähes kaikkialla yötä päivää.  

Teos pohjautuulaajan koti- ja ulkomaisen arkistoaineiston ohella ainutlaatuisiin yksityisempiin lähteisiin, kuten henkivartijoiden päiväkirjoihin ja valokuviin sekä lähimmäksi toteutumista päässeen, kevään 1943 salamurhaoperaation päätekijän muistelmiin. 

Mikko Tyni (s. 1985) on tiedusteluhistoriaan ja sota-ajan lääkintähuoltoon laajasti perehtynyt tietokirjailija. Päätyökseen hän toimii tuotantojohtajana peliteollisuudessa. 

Mikko Tyni: Marsalkan muskettisoturit – Mannerheimin henkivartiointi ja turvallisuus 1918–1946 (Docendo 2022), sidottu, 412 sivua. 

Arvostelukappaletiedustelut:
tiedotus@docendo.fi – toimittaja, kysy ennakkoon sähköistä vedosta.  

Kirjailijan yhteystiedot: 
Mikko Tyni, mikko.tyni.co@gmail.com, puhelin 040 588 5239 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Kirjan kansikuva
Kirjan kansikuva
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Docendo
Docendo
Piippukatu 7 A 7
40100 JYVÄSKYLÄ

https://docendo.fi

Me rakastamme hyviä kirjoja sekä aitoja tarinoita. Maineemme perustuu korkeatasoisiin sekä kiinnostaviin teoksiin, joiden tekijöinä ovat parhaat kirjailijat ja asiantuntijat. Docendo kuuluu Werner Söderström Osakeyhtiöön.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Docendo

Suomalaisten siirtolaisnaisten kohtalot olivat kovia – ihmiskauppaa, päihteitä ja lapsenmurhia avataan Jenni Stammeierin historiateoksessa19.10.2022 02:00:00 EEST | Tiedote

Jenni Stammeierin teos pureutuu Anna Jokisen mysteerin kautta myös muihin suomalaisnaisten koskettaviin kohtaloihin. Rapakon takana suomalaiset naiset päätyivät salakapakan pitäjiksi, prostituoiduiksi ja ihmiskaupan uhreiksi. Päihteet ja sosiaaliset ongelmat olivat myös läsnä. Köyhästä Suomesta unelmiensa maahan lähteneet yksinäiset siirtolaisnaiset olivat uuden maan suurkaupungeissa hyvin haavoittuvaisessa asemassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme