S-Pankki

Mikrosäästäminen innostanut jo kymmeniätuhansia suomalaisia säästäjiksi

Jaa

Yhä useampi suomalainen on valjastanut arjen pienet summat rahakkaamman tulevaisuuden rakennuspalikoiksi. Tästä kertoo mikrosäästämisen suosion nopea kasvu. Suomen ensimmäisellä mikrosäästämisen palvelulla Säästäjällä on jo yli 20 000 käyttäjää ja määrä kasvaa voimakkaasti. Säästäjän käyttäjät muodostavat ison osan kaikista uusista yhdistelmärahastojen säästäjistä viimeiseltä vuodelta.

Mikrosäästäminen yleistyy juuri nyt voimakkaasti Suomessa. Kyseessä on ulkomailla trendiksi noussut ilmiö, jossa arkisia pieniä rahasummia sijoitetaan vähitellen esimerkiksi rahastoihin.

Suomessa ilmiön pioneeri on S-Pankki, joka toi vuosi sitten markkinoille Suomen ensimmäisen mikrosäästämisen palvelun, Säästäjän. Säästäjässä käyttäjät voivat siirtää rahojaan säästöön Suomen edullisimpiin yhdistelmärahastoihin helposti osana arjen rutiineja. Säästöön voi siirtää esimerkiksi euron jokaisesta korttiostoksesta, S-ryhmän ostoksista kertyvän Bonuksen tai itse valitsemansa summan.

Kuluvana vuonna suomalaisten ulottuville on tullut myös muita mikrosäästämisen palveluita. S-Pankin Varallisuudenhoitoliiketoiminnan johtaja Hanna Porkka toivottaa kilpailijat tervetulleiksi mukaan talkoisiin.

”Olemme kertoneet, että haluamme tehdä säästämisestä kansallisharrastuksen. Mitä useampi toimija tarjoaa helppoja ja edullisia palveluja aloittaa sijoittaminen, sitä parempi”, Porkka sanoo.

Moni sijoittaa nyt ensimmäistä kertaa ikinä

Säästäjä on helppo ottaa käyttöön S-mobiilissa ja yli 20 000 käyttäjällään Säästäjä on Suomen johtava digitaalisen sijoitusneuvonnan palvelu. Leijonanosa käyttäjistä hyödyntää Säästäjän hittiominaisuuksia, kuten mahdollisuutta siirtää euro rahastoon jokaisesta korttiostoksesta.

Käyttäjämäärää voi suhteuttaa vertaamalla sitä yhdistelmärahastojen suosioon. Kaikkiaan noin miljoona suomalaista sijoittaa erilaisiin rahastoihin. Suomalaiset suosivat etenkin yhdistelmärahastoja, joilla on noin miljoona osuudenomistajaa. Yhdistelmärahastot hajauttavat varansa sekä osake- että korkomarkkinoille.

”Kaikki merkit viittaavat siihen, että mikrosäästämisestä on tulossa suoranainen villitys. Käytännössä Säästäjän käyttäjät muodostavat noin 40 prosenttia kaikista uusista yhdistelmärahastojen osuudenomistajista Suomessa viimeiseltä 12 kuukaudelta”, Hanna Porkka kertoo.

Porkan mukaan mikrosäästämisen suosion voi odottaa jatkavan kasvuaan. Julkisuudessa on spekuloitu, että pankit saattaisivat alkaa periä tavallisilta asiakkailtaan negatiivista talletuskorkoa. S-Pankilla ei ole tällaisia suunnitelmia. Porkka kuitenkin muistuttaa markkinoiden odottavan, että yleinen korkotaso säilyy poikkeuksellisen matalana vielä vuosia. Tämä tarkoittaa, että talletustileiltä ei kannata odottaa kovin suuria korkoja lähivuosina.

”Kannattaa rohkeasti kokeilla Säästäjää. Palvelussa voi tutkia kätevästi jo ennen käyttöönottoa, kuinka paljon rahaa voisi saada kasaan vaikkapa viidessä vuodessa, jos siirtäisi syrjään esimerkiksi 30 euroa kuukaudessa”, Porkka sanoo.

Erityisen innoissaan Porkka kertoo olevansa siitä, miten moni suomalainen on innostunut säästämään ja sijoittamaan ensimmäistä kertaa elämässään. Yli 40 prosenttia rahastosäästämisen Säästäjässä aloittaneista kertoo, ettei ole sijoittanut koskaan aiemmin.

”Olen iloinen ja kiitollinen, että niin moni suomalainen on tarttunut tuumasta toimeen ja aloittanut sijoittamisen”, Porkka sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

S-Pankki
S-Pankki
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

010 768 011http://www.s-pankki.fi

S-Pankki on suomalainen pankki, joka haluaa mahdollistaa vähän rahakkaamman huomisen jokaiselle lompakon paksuudesta riippumatta. Meillä asiantuntemus tarkoittaa sekä talouden että ihmisen ymmärtämistä: osana S-ryhmää tunnemme 3,1 miljoonan asiakkaamme arjen. Uudistamme pankkialaa tarjoamalla ylivoimaista helppoutta ja hyötyä pankin ja kaupan palveluita yhdistämällä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta S-Pankki

Lasten ja nuorten hyvinvointiin 5 miljoonaa euroa S-Pankin ja FIMin johdolla – sijoittajina muun muassa S-ryhmä, LähiTapiola ja Sitra10.1.2020 07:00:00 EETTiedote

8 suomalaista organisaatiota sijoittaa yhteensä viisi miljoonaa euroa pääomarahastoon, josta rahoitetaan lasten ja nuorten hyvinvointia tukevaa sekä syrjäytymistä ennakoivaa ja ehkäisevää toimintaa. Pääomarahasto on osa Lapset SIB -hanketta, jossa kunnat, sijoittajat, järjestöt ja yritykset yhdistävät voimansa lasten, lapsiperheiden ja nuorten hyvinvoinnin tueksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme