Kirjapaja

Miksi elämänmuutos käynnistyy ja millainen matkasta uuden löytämiseen muodostuu?

Jaa

Elämänmuutos vaatii uteliaisuutta, aikaa, voimia ja kykyä sietää epävarmuutta. Uutuuskirja Enemmän elossa kertoo, mitä muutos vaatii ja mitä se tuo tullessaan.


Uutuuskirja Enemmän elossa – Tarinoita uuden löytämisestä (Kirjapaja) kertoo erilaisista elämänmuutoksista. Riitta Castrén ja Sinikka Klemettilä avaavat haastateltaviensa tarinoiden kautta, miksi muutos käynnistyy, miten se etenee ja millainen on se uusi tapa elää, joka murroksen keskeltä versoo.

Kaikki muutokset vaativat uteliasta mieltä ja kykyä sietää epävarmuutta. Toisinaan ihmisen sysää liikkeelle yhteiskunnallinen epäkohta, toisinaan henkilökohtainen kriisi. Oli syy mikä tahansa, muutos on lähes aina hidas ja vie voimia. On pystyttävä luopumaan, tunnistettava oma laatunsa ja tavalla tai toisella nöyrryttävä, jotta voisi omaksua uutta. 

Enemmän elossa avaa kahdentoista ihmisen muutostarinan heidän itsensä kertomana. Vanhin kertojista on 77-vuotias, nuorin 28. Heidän tarinoissaan näkyvät ja kuuluvat aikamme suuret teemat ekologisesta ja hengellisestä kriisistä seksuaalisuuden avartumiseen, identiteettikysymyksiin ja elämyskulttuurin uudelleen arviointiin. Jokainen tarina on kuitenkin erilainen yritysten, erehdysten, sattumien ja tietoisten päätösten polku. 

Kirjassa tarinansa kertovat muun muassa tanssijaksi ja teologiksi opiskellut Arttu, joka huomasi, ettei kirkko ota vakavasti yhteiskunnallisia ja ympäristöön liittyviä ongelmia ja löysi omavaraisesta elämäntavasta tien kokea merkitystä elämässään. Nunna Nektaria puolestaan toteutti keski-iässä jo lapsuudessa syntyneen kaipuunsa ja on toiminut nyt pitkään ortodoksisena nunnana Lintulan luostarissa. Tomi toimi nuoruudessaan seksityöläisenä ja oppi, että syvästi tyydyttävän seksuaalisuuden ytimessä ovat aina läheisyys ja läsnäolo. Nyt hän käyttää oppimaansa seksologina.

Mikään muutos ei tietenkään ole lopullinen, elämästä ei tule valmista. Mutta paljon hyvää uuden etsiminen synnyttää – ennen kaikkea tunteen, että saa elää täydempää elämää. 


Riitta Castrén,
FM, on työskennellyt pitkään eri tehtävissä A-lehdissä ja sen jälkeen vapaana toimittajana ja kirjailijana.

Sinikka Klemettilä, FM, on toiminut eri tehtävissä Sanoma Oy:n aikakauslehdissä ja kirjoittanut useita muistelmateoksia.

 

Riitta Castrén ja Sinikka Klemettilä:
Enemmän elossa – Tarinoita uuden löytämisestä
Kansi Tuija Kuusela
Kirjapaja 2022 | ISBN 978-952-354-519-9
208 s | Kl 17.3/99.1

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirjapaja
Kirjapaja
Sörnäistenkatu 1
00580 Helsinki

0968774530http://www.kirjapaja.fi

Kirjapaja julkaisee monipuolisia ja moderneja tietokirjoja elämäntaidon, hyvinvoinnin, kulttuurin, kasvatuksen ja yhteiskunnan aloilta. Tuotannossamme on edustettuna myös maailmankatsomuksellinen, hengellinen ja teologinen kirjallisuus ja kirkolliset kirjat.

Yhdessä Lasten Keskuksen ja Edukustannuksen kanssa olemme Publiva Oy.

Kirjapaja on kustantanut kirjoja jo vuodesta 1942.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirjapaja

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme