Storytel Oy

Milja Kauniston Storytel Original -äänikirjasarjassa ratkotaan kabareen murhapolttoa naisvankilan vankien avustuksella

Jaa

Tänään julkaistu Elysée Montmartre vie aikamatkalle vuoden 1900 Pariisiin. Tosielämästä ammentava sarja on sekoitus veijaritarinaa ja murhamysteeriä. Myös sen tunnusmusiikki on Milja Kauniston käsialaa.

Elysée Montmartre -äänikirjasarjan kansikuva
Elysée Montmartre -äänikirjasarjan kansikuva

Kirjailija Milja Kaunisto on tunnettu Ranskaan sijoittuvista historiallisista romaaneistaan. Tuoreessa äänikirjasarjassaan Elysée Montmartre Kaunisto sukeltaa vuoden 1900 Pariisiin.

Aistillisen ja lennokkaan sarjan päähenkilö Albert S. Grosjean on raitis nuorimies, joka epäonnekseen on syntynyt Pariisin suurimmassa naistenvankilassa. Hän toimii vartijakokelaana ainoana toiveenaan päästä poliisiksi. Sitten kohtalo heittää hänen eteensä ilomielisen suomalaistaiteilijan Ville Vallgrenin.

Helmikuussa Elysée Montmartren kabaree roihuaa heidän silmiensä edessä. Tästä alkaa kabareepalojen sarja, jota selvittäessään Albert joutuu alamaailman pyörteisiin ja kohtaamaan äitinsä synkät salaisuudet. Apunaan hänellä on paitsi suomalaistaiteilija myös kaikki naisvankilan vangit, Pariisin yöelämän asiantuntijat.

Sarjassa on kymmenen osaa, joista kukin kestää noin tunnin. Kunkin jakson alussa ja lopussa soi Milja Kauniston ja Olivier Boutonin duetto, ranskankielinen kappale Le Vieux Carrousel. Sarjan lukee näyttelijä Aleksi Holkko.

Kaunisto kirjoitti nyt ensimmäistä kertaa Storytel Original -sarjan. Äänikirja vaatii hänestä enemmän visuaalisuutta kuin painettu kirja, joten hän huomasi kirjoittaessaan keskittyvänsä mielikuviin, tarkkaan kuvailuun, hajuihin ja vahvoihin henkilöhahmoihin.

”Väkevästi vetävä juoni on kuitenkin tärkeintä. Juonen on oltava nopeatempoisempi. Se vaatii kirjoittajalta paljon, mutta opettaa myös tiivistämään. Äänikirjan kirjoitus on erinomainen oppiläksy vetävän fiktion luomiseen”, hän kuvailee.

Kaunisto on tottunut historialliseen taustatutkimukseen. Kuten hänen aiemmissakin teoksissaan, Elysée Montmartressa on hänen mukaansa enemmän tositarinaa kuin keksittyä. Kaikki taiteilijat ovat todellisia henkilöitä, samoin esimerkiksi Moulin Rougen tähtitanssijatar.

Saint-Lazaren vankilaa hän kertoo kuvanneensa sellaisena kuin se tuolloin oli, ja Montmartren juurella sijaitseva Elysée Montmartre todella paloi helmikuussa 1900.

”Olen saanut käydä Elysée Montmartren kulisseissa Pariisin-vuosinani. Sieltä sai kipinän myös tämä tarina.”    

Storytel Original -äänikirjasarjat on kirjoitettu suoraan kuunneltaviksi. Suomen Storytel julkaisee tänä vuonna yhteensä noin 40 äänikirjasarjaa, joista puolet on kotimaisia ja puolet käännettyjä. Sarjat ovat kuunneltavissa vain Storytel-kirjapalvelussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa:
Kustannustoimittaja Meri Liukkonen
meri.liukkonen@storytel.com
Puh. 050 323 7984

Kuvat

Elysée Montmartre -äänikirjasarjan kansikuva
Elysée Montmartre -äänikirjasarjan kansikuva
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Storytel Oy
Hämeentie 19
00500 Helsinki

http://www.storytel.fi

Storytel on digitaalinen kirjapalvelu, jossa käyttäjä voi kuunnella äänikirjoja ja lukea e-kirjoja rajattomasti älypuhelimelle tai tabletille ladattavan mobiilisovelluksen kautta. Ruotsalaisten Jonas Tellanderin ja Jon Haukssonin vuonna 2005 perustama Storytel on Pohjoismaiden suurin äänikirjapalvelu ja toimii tällä hetkellä jo 15 eri maassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Storytel Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme