Helsingin yliopisto

Miljoonapanostus HELSEED-ohjelmaan – yrittäjyyskurssi osaksi yliopiston opintotarjontaa

Jaa

Helsingin yliopisto on koulutustarjonnaltaan Suomen monipuolisin tiedekorkeakoulu, joka tarjoaa tutkimukseen perustuvaa korkeatasoista opetusta sekä lukuisia mahdollisuuksia osaamisen kehittämiseen. Yliopisto näkee yrittäjyyden yhä useamman opiskelijan urapolkuna ja lisää yrittäjyyskurssin osaksi opintotarjontaansa.

Helsingin yliopisto vahvistaa opiskelijoiden HELSEED-yrittäjyysohjelmaa siirtämällä sijoitusvaroistaan 1,5 miljoonaa euroa ohjelmaa tukevaan lahjoitusrahastoon. Rahastosta tehdään alkuvaiheen sijoituksia ohjelman kautta löytyneisiin mielenkiintoisiin startup-yrityksiin.

Samalla HELSEED-ohjelmaan perustuvasta yrittäjyyskurssista tulee osa Avoimen yliopiston tarjontaa. HELSEED-kurssin tavoitteena on edistää opiskelijoiden kiinnostusta ja tietoa yrittämisestä. Kurssiin kuuluu liiketoimintasuunnitelman laatiminen, sekä osalle osallistujille myös sen suullinen esittäminen ja sijoitusneuvottelut. Kurssin akateemisena opettajana toimii yliopiston sijoitusjohtaja, dosentti Anders Ekholm.

– Uskomme, että yhä useampi opiskelijoistamme toimii jatkossa yrittäjänä ainakin jossain uransa vaiheessa. Haluammekin siksi tarjota kaikille opiskelijoille mahdollisuuden tutustua yrittäjyyteen ohjatusti, Helsingin yliopiston rehtori Sari Lindblom sanoo.

Uusi pääoma turvaa ohjelman toteutuksen ja kehittämisen

Helsingin yliopiston rahastot sai keväällä 2021 Tradeka-säätiöltä HELSEED-lahjoitusrahaston alkupääoman 50 000 euroa. Tämä alkupääoma on sijoitettu vuoden 2020 HELSEED-ohjelman kautta löytyneisiin lupaaviin startup-yrityksiin.

Nyt Helsingin yliopisto siirtää lahjoitusrahastoon 1,5 miljoonaa euroa sijoitusvarojaan tukemaan ohjelman toteutusta. Uusi pääoma turvaa ohjelman toteutuksen ja mahdollistaa toiminnan merkittävän kehittämisen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anders Ekholm, Helsingin yliopiston sijoitusjohtaja
anders.g.ekholm@helsinki.fi
+358 50 526 4253

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Helsingin yliopisto hakee oikeutta järjestää terveystieteiden maisterikoulutusta – koulutus vahvistaisi sote-alaa koko Uudellamaalla13.10.2021 12:32:17 EEST | Tiedote

Helsingin yliopisto on jättänyt opetus- ja kulttuuriministeriölle osoitetun hakemuksen koulutusvastuusta terveystieteiden alalle. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri, sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy sekä keskeiset pääkaupunkiseudun sote-alan koulutusta tarjoavat ammattikorkeakoulut Metropolia ja Laurea ovat ilmaisseet hankkeelle vahvan kannatuksensa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme