Helsingin yliopisto

Millainen on tie rauhaan, kysytään Helsingin yliopiston Tiedekulmassa 5.10.

Jaa

Miten konfliktit ratkaistaan ja mitkä ovat rauhan edellytykset? Onko uskonto osa radikalisoitumista? Mikä on Suomen rooli maailman konfliktien ratkaisemisessa? Aiheesta keskustelemassa Hussein Al-Taee, Pekka Haavisto, Heikki J. Koskinen ja Elina Vuola. Keskustelua ohjaa Eva Biaudet.

Rauhantekijät -tilaisuus on osa Helsingin yliopiston uuden Tiedekulman avaussarjaa Pieni maa, suuri muuttuja, jossa syvennetään ymmärrystä Suomea kohtaavista muutoksista.

Tilaisuus on avoin ja maksuton ja alkaa klo 17.00. Sisäänkäynti osoitteessa Yliopistonkatu 4. Tiedekulman Cafe palvelee tapahtuman aikana.

Kes­kus­te­li­jat

Hussein al-Taee työskentelee asiantuntijana konfliktinratkaisujärjestö CMI:ssä. Hän johtaa järjestön Irak-työtä, joka tähtää rauhan edellytysten parantamiseen maassa.

Pekka Haavisto on Vihreiden kansanedustaja ja Euroopan rauhaninstituutin EIP:n puheenjohtaja. Hän on toiminut useiden ulkoministerien erityisedustajana Afrikan kriisialueilla, ja myös kehitys- ja omistajaohjausministerinä.

Heikki J. Koskinen on teoreettisen filosofian dosentti ja toimii yliopistotutkijana Suomen Akatemian huippuyksikössä Järki ja uskonnollinen hyväksyminen. Koskisen tutkimuskohteena on nykyaikainen tunnustusteoria (contemporary recognition theory).

Elina Vuola työskentelee akatemiaprofessorina Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa. Vuola vetää tiedekunnassa toimivaa Uskonnot, konfliktit ja dialogi -hanketta.

Eva Biaudet on Ruotsalaisen kansanpuolueen kansanedustaja. Hän on työskennellyt myös Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestössä sekä vähemmistövaltuutettuna ja yhdenvertaisuusvaltuutettuna. Vuonna 2011 USA:n ulkoministeri Hillary Clinton palkitsi Biaudetin ihmiskauppaa vastaan tehdystä työstä. Hän toimii Uskonnot, konfliktit ja dialogi -hankkeen valtuuskunnan puheenjohtaja.

Tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Eva Biaudet
Eva Biaudet
Lataa
Hussein Al-Taee
Hussein Al-Taee
Lataa
Pekka Haavisto
Pekka Haavisto
Lataa
Elina Vuola
Elina Vuola
Lataa
Heikki J. Koskinen
Heikki J. Koskinen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme