Messukeskus

Millainen on Vuoden Kaunein Sormus 2020?

Jaa

Vuoden Kaunein Sormus 2020 -kilpailu on käynnistynyt. Tämän vuoden kilpailu kietoutuu ystävyyden ja kumppanuuden ympärille, ja haastaa kotimaiset kultasepät ja korumuotoilijat luomaan uudenlaisia, kiinnostavia sormuksia. Kilpailu on vakiinnuttanut paikkansa korumaailmassa, ja se järjestetään nyt jo kolmannentoista kerran.

Vuoden kaunein sormus 2020 -kilpailun teemana on Sinä & Minä. Kuva: Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä
Vuoden kaunein sormus 2020 -kilpailun teemana on Sinä & Minä. Kuva: Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä

Vuoden Kaunein Sormus 2020 -kilpailun teemana on ”Sinä & Minä” ja kilpailussa etsitään unisex-sormusta. Teema kysyy, millainen sormus sopisi meille molemmille ikään tai sukupuoleen katsomatta. Syy samissormusten hankintaan voi olla vaikkapa ystävyys, yhteinen harrastus, työ, opiskelu tai rakkaus. Millaisella sormuksella yhteyttä tai kumppanuutta voi ilmentää ja juhlistaa?

Kilpailun esiraati valitsee ehdotuksista kesäkuussa 10 finalistia. Voittaja valitaan äänestyksellä Häät.fissä lokakuussa 2020. Kilpailuun voi ilmoittaa sormuksen, joka on suunniteltu jollekin tietylle henkilölle, tai se voi olla varta vasten kilpailua varten suunniteltu.

Sormusten muotokielen tueksi etsitään myös lyhyitä mutta inspiroivia tarinoita siitä, miten kilpailusormus symboloi kahden ihmisen välistä yhteyttä. Lisäksi suunnittelijan tulee kuvailla, mikä häntä innoitti sormuksen muotoiluun.

Finalistit valitseva esiraati pohtii kilpailuun ilmoitettuja sormuksia arvioidessaan laadun, käytettävyyden ja estetiikan ohella myös sitä, miten tarina tukee muotokieltä ja miten suomalainen sormusdesign voisi valloittaa sydämiä myös Suomen rajojen ulkopuolella.

 Sormukset ja niiden suunnittelijat esitellään I love me -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 16.–18.10.2020 ja Häät-lehdessä lokakuussa 2020. Kilpailun voittaja valitaan Häät.fi-nettisivuilla lokakuun ajan käynnissä olevassa yleisöäänestyksessä ja voittaja julkistetaan marraskuussa. Palkinnoksi voittaja saa Suomen Messusäätiön lahjoittaman 3000 euron stipendin.

Suomalaisen korusuunnittelun näyteikkuna

Kilpailu on historiansa aikana tullut tunnetuksi alan toimijoiden ja suuren yleisön keskuudessa, ja se nähdään kultaseppien keskuudessa hyvänä markkinoinnin ja tuotekehityksen ponnahduslautana. Viime vuonna kilpailuun tuli lähes 70 työtä ja yleisöäänestyksessä annettiin yli 12 000 ääntä. Kilpailun voitti Laura Darthin suunnittelema Pretty in Pink -sormus.

Vuoden Kaunein Sormus 2020 -kilpailuun osallistuvan työn tulee olla Suomessa 1.1.2019 jälkeen suunniteltu ja valmistettu sormus. Kultasepät saavat ilmoittaa omat sormuksensa kilpailuun kevään ja kesän aikana.

Esiraadissa vuonna 2020 työskentelevät mm. juontaja Hanna Kinnunen (Radio Aito iskelmä), yhteistyöpäällikkö Piia Lehtinen (Designmuseo), johtava intendentti Hanne Siekkinen (Huutokauppa Helander), toimitusjohtaja Henrik Kihlman (Suomen Kultaseppien Liitto), päätoimittaja Sari Yli-Salomäki (Häät-lehti ja Häät.fi) ja tiedottaja Riikka Luomanpää (I love me, Messukeskus).

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun järjestävät vuosittain yhteistyössä I love me -messut, Häät-lehti ja Häät.fi. Kilpailu järjestetään tänä vuonna 13. kerran.

 

I love me on tyylin, hyvän olon ja itsestä huolehtimisen tapahtumakokonaisuus. Se järjestetään seuraavan kerran 16.–18.10.20209 Messukeskuksessa Helsingissä. www.iloveme.fi

Häät-lehti ja Häät.fi ovat hääparin henkilökohtainen avustaja tärkeän päivän kynnyksellä. www.häät.fi

Lisätietoja:

Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, p. 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com

Häät-lehti ja Häät.fi, päätoimittaja Sari Yli-Salomäki, p. 040 505 7345, sari.yli-salomaki@editus.fi

Kilpailun nettisivut: https://www.haat.fi/artikkeli/laheta-luomuksesi-vuoden-kaunein-sormus-kilpailuun

Kuvituskuva kilpailusta: bit.ly/vuodenkauneinsormus2020

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun aiemmat voittajat:

2019: Pretty in Pink, Laura Darth (By Laura Darth)
2018: Satumetsä, Kristian Saarikorpi (Saarikorpi Design)
2017: Keto, Jussi Louesalmi (Au3 Kultasepät)
2016: Kide, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2015: Pitsi, Lauri Eno (Hieno Jewel)
2014: Fanny Rose, Annette Tillander (Annette Tillander Oy Ab)
2013: Eden, Carina Blomqvist (Carina Blomqvist Design)
2012: Lumi, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2011: Tulppaani Passionale, Reijo Andreasen (Kultasepät Andreasen)
2010: Praha, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2009: Tunteiden vuori, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2008: Ornamentti, Tero Hannonen (Au3 Kultasepät)

Kuvat

Vuoden kaunein sormus 2020 -kilpailun teemana on Sinä & Minä. Kuva: Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä
Vuoden kaunein sormus 2020 -kilpailun teemana on Sinä & Minä. Kuva: Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää tekemällä kasvua kohtaamisista. Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. We host 65 exhibitions and 1,500 meetings and congresses each year providing a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. Over one million visitors take part in the events. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kansainvälinen kokonaisuus ja laadukas sisältö houkuttelivat Educa-messuille jälleen ennätysmäärän kävijöitä25.1.2020 17:26:06 EETTiedote

Kasvatus- ja opetusalan ammattitapahtuma Educa päättyi tänään Messukeskuksessa. Tapahtuman uusi kansainvälinen kokonaisuus sekä ajankohtainen ja laadukas sisältö houkuttelivat paikalle alustavien tietojen mukaan ennätysyleisön, 19 300 alan ammattilaista. Educa-messut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä seuraavan kerran 29.–30.1.2021.

Sairaanhoitajapäivät tuo näkyville hoitotyön arjen uudet haasteet22.1.2020 13:48:01 EETTiedote

Sairaanhoitajapäivät on Suomen suurin hoitotyön koulutus- ja näyttelytapahtuma. Näyttely ja tietoiskuohjelma tuovat esiin työn haasteita ja tarjoavat uutta tietoa ja teknologisia ratkaisuja. Klinikka-lavalla puhutaan muun muassa pelkopotilaiden virtuaalilääkkeestä, terveyshuuhaasta ja uudesta 2020-luvun kansansairaudesta. Sairaanhoitajapäivillä on luvassa myös ajankohtainen katsaus työmarkkinaneuvotteluista. Tapahtuma järjestetään 25.–26.3.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.

MP 20 -messut tekee hyvää21.1.2020 16:31:35 EETTiedote

MP 20 Moottoripyörämessut esittelee vuoden 2020 kuumimmat moottoripyöräuutuudet, nostaa esille kilpamoottoripyöräilyä ja on mukana tukemassa nuorten moottoripajatoimintaa. Messuille myydään hyväntekeväisyyslippuja, joilla osallistuu arvontaan. Voittaja saa omakseen huikean uniikin Indian Scoutin runkoon rakennetun moottoripyörän. MP 20 -messut järjestetään perjantaista sunnuntaihin 31.1. – 2.2.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.

MP 20 -messujen media-aika 31.1. klo 8.30-10.0021.1.2020 11:07:06 EETKutsu

Tervetuloa MP 20 -messujen media-aikaan Messukeskukseen Helsinkiin kuulemaan, mitä uutta MP-messut tarjoaa ja miten alalla menee. Lyhyiden puheenvuorojen jälkeen pääsette tutustumaan kuumimpiin uutuusmoottoripyöriin messuosastoille. Mukana ovat kaikki Suomessa edustetut moottoripyörämerkit ja paljon varusteita. Mukana ovat muun muassa Aprilia, BMW, Drac, Ducati, Fantic, Harley-Davidson, Honda, Husqvarna, Indian, Kawasaki, Keeway, KTM, Moto Guzzi, Vespa, Peugeot, Polaris, Suzuki, Triumph ja Yamaha. MP-messujen rakennettujen moottoripyörien alueella Petrol Circus Custom Bike Show’ssa on 100 pyörää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme