Messukeskus

Millainen on Vuoden Kaunein Sormus 2020?

Jaa

Vuoden Kaunein Sormus 2020 -kilpailu on käynnistynyt. Tämän vuoden kilpailu kietoutuu ystävyyden ja kumppanuuden ympärille, ja haastaa kotimaiset kultasepät ja korumuotoilijat luomaan uudenlaisia, kiinnostavia sormuksia. Kilpailu on vakiinnuttanut paikkansa korumaailmassa, ja se järjestetään nyt jo kolmannentoista kerran.

Vuoden kaunein sormus 2020 -kilpailun teemana on Sinä & Minä. Kuva: Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä
Vuoden kaunein sormus 2020 -kilpailun teemana on Sinä & Minä. Kuva: Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä

Vuoden Kaunein Sormus 2020 -kilpailun teemana on ”Sinä & Minä” ja kilpailussa etsitään unisex-sormusta. Teema kysyy, millainen sormus sopisi meille molemmille ikään tai sukupuoleen katsomatta. Syy samissormusten hankintaan voi olla vaikkapa ystävyys, yhteinen harrastus, työ, opiskelu tai rakkaus. Millaisella sormuksella yhteyttä tai kumppanuutta voi ilmentää ja juhlistaa?

Kilpailun esiraati valitsee ehdotuksista kesäkuussa 10 finalistia. Voittaja valitaan äänestyksellä Häät.fissä lokakuussa 2020. Kilpailuun voi ilmoittaa sormuksen, joka on suunniteltu jollekin tietylle henkilölle, tai se voi olla varta vasten kilpailua varten suunniteltu.

Sormusten muotokielen tueksi etsitään myös lyhyitä mutta inspiroivia tarinoita siitä, miten kilpailusormus symboloi kahden ihmisen välistä yhteyttä. Lisäksi suunnittelijan tulee kuvailla, mikä häntä innoitti sormuksen muotoiluun.

Finalistit valitseva esiraati pohtii kilpailuun ilmoitettuja sormuksia arvioidessaan laadun, käytettävyyden ja estetiikan ohella myös sitä, miten tarina tukee muotokieltä ja miten suomalainen sormusdesign voisi valloittaa sydämiä myös Suomen rajojen ulkopuolella.

 Sormukset ja niiden suunnittelijat esitellään I love me -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 16.–18.10.2020 ja Häät-lehdessä lokakuussa 2020. Kilpailun voittaja valitaan Häät.fi-nettisivuilla lokakuun ajan käynnissä olevassa yleisöäänestyksessä ja voittaja julkistetaan marraskuussa. Palkinnoksi voittaja saa Suomen Messusäätiön lahjoittaman 3000 euron stipendin.

Suomalaisen korusuunnittelun näyteikkuna

Kilpailu on historiansa aikana tullut tunnetuksi alan toimijoiden ja suuren yleisön keskuudessa, ja se nähdään kultaseppien keskuudessa hyvänä markkinoinnin ja tuotekehityksen ponnahduslautana. Viime vuonna kilpailuun tuli lähes 70 työtä ja yleisöäänestyksessä annettiin yli 12 000 ääntä. Kilpailun voitti Laura Darthin suunnittelema Pretty in Pink -sormus.

Vuoden Kaunein Sormus 2020 -kilpailuun osallistuvan työn tulee olla Suomessa 1.1.2019 jälkeen suunniteltu ja valmistettu sormus. Kultasepät saavat ilmoittaa omat sormuksensa kilpailuun kevään ja kesän aikana.

Esiraadissa vuonna 2020 työskentelevät mm. juontaja Hanna Kinnunen (Radio Aito iskelmä), yhteistyöpäällikkö Piia Lehtinen (Designmuseo), johtava intendentti Hanne Siekkinen (Huutokauppa Helander), toimitusjohtaja Henrik Kihlman (Suomen Kultaseppien Liitto), päätoimittaja Sari Yli-Salomäki (Häät-lehti ja Häät.fi) ja tiedottaja Riikka Luomanpää (I love me, Messukeskus).

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun järjestävät vuosittain yhteistyössä I love me -messut, Häät-lehti ja Häät.fi. Kilpailu järjestetään tänä vuonna 13. kerran.

 

I love me on tyylin, hyvän olon ja itsestä huolehtimisen tapahtumakokonaisuus. Se järjestetään seuraavan kerran 16.–18.10.20209 Messukeskuksessa Helsingissä. www.iloveme.fi

Häät-lehti ja Häät.fi ovat hääparin henkilökohtainen avustaja tärkeän päivän kynnyksellä. www.häät.fi

Lisätietoja:

Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, p. 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com

Häät-lehti ja Häät.fi, päätoimittaja Sari Yli-Salomäki, p. 040 505 7345, sari.yli-salomaki@editus.fi

Kilpailun nettisivut: https://www.haat.fi/artikkeli/laheta-luomuksesi-vuoden-kaunein-sormus-kilpailuun

Kuvituskuva kilpailusta: bit.ly/vuodenkauneinsormus2020

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun aiemmat voittajat:

2019: Pretty in Pink, Laura Darth (By Laura Darth)
2018: Satumetsä, Kristian Saarikorpi (Saarikorpi Design)
2017: Keto, Jussi Louesalmi (Au3 Kultasepät)
2016: Kide, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2015: Pitsi, Lauri Eno (Hieno Jewel)
2014: Fanny Rose, Annette Tillander (Annette Tillander Oy Ab)
2013: Eden, Carina Blomqvist (Carina Blomqvist Design)
2012: Lumi, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2011: Tulppaani Passionale, Reijo Andreasen (Kultasepät Andreasen)
2010: Praha, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2009: Tunteiden vuori, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2008: Ornamentti, Tero Hannonen (Au3 Kultasepät)

Kuvat

Vuoden kaunein sormus 2020 -kilpailun teemana on Sinä & Minä. Kuva: Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä
Vuoden kaunein sormus 2020 -kilpailun teemana on Sinä & Minä. Kuva: Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kirjamessut vie kirjallisuuskeskustelut oppilaitoksiin16.9.2020 02:01:58 EESTTiedote

Helsingin Kirjamessut verkossa tarjoaa yhteistyössä Suomen tietokirjailijat ry:n ja Äidinkielen opettajain liiton kanssa 3000 luokalle kirjallisuusohjelmaa messujen aikana 22. – 25.10.2020 ja kaksi viikkoa niiden jälkeen. Suomen tietokirjailijat ry ja Äidinkielen opettajain liitto tekevät yhteistyössä erilaisia vinkkilistoja ohjelmasta oppilaitoksille ja mahdollistavat oppilaitosten osallistumisen veloituksetta. Poikkeuksellinen vuosi ja uusi toimintatapa tekevät tapahtumasta entistä valtakunnallisemman oppilaitostenkin näkökulmasta.

Helsingin Kirjamessut vie lukupiirit verkkoon7.9.2020 13:05:58 EESTTiedote

Helsingin Kirjamessujen lukupiirit ovat tänä vuonna kaikkien seurattavissa veloituksetta tapahtuman verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuma tarjoaa makupaloja jo ennen varsinaista tapahtuma-ajankohtaa 22. – 25.10.2020. Lokakuun alusta alkaen järjestetään viisi lukupiiriä. Ensimmäisessä lukupiirissä keskustellaan kirjailija Kari Hotakaisen kanssa uutuusteoksesta Tarina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme