Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Millaisen Malmin keskustan haluat tulevaisuudessa? Vastaa kyselyyn

Jaa

Malmin keskustassa alkaa useita kehityshankkeita tulevina vuosina. Suunnittelun pohjaksi kaupunkisuunnittelijat kysyvät karttakyselyn avulla asukkaiden, alueella työssä tai asioimassa käyvien sekä yrittäjien mielipiteitä Malmista nyt ja tulevaisuudessa. Karttakysely on avoinna 9.11.–9.12.2018.

Malmin keskustaa kesällä 2018. Valokuva: Lauri Rotko
Malmin keskustaa kesällä 2018. Valokuva: Lauri Rotko

Kartalle voit merkitä muun muassa suosikki- ja inhokkipaikkasi. Entä mitä haluaisit Malmista tulevaisuudessa?

”Nyt tarvitsemme paikallisia mielipiteitä siitä, miten kehitämme Malmia pitkälle tulevaisuuteen. Millainen Malmin keskusta on vuonna 2050?”, toteaa arkkitehti Antti Mentula.

Karttakysely on tehokas työkalu, sillä sen avulla saadaan tuhansien ihmisten näkemykset mukaan suunnitteluun. Vastaukset analysoidaan talven aikana ja niistä muodostuu monipuolista tietoa suunnittelijoiden käyttöön.

”Herttoniemessä vastaajia oli yli 2000, toivottavasti Malmi pistää paremmaksi!”, kertoo vuorovaikutussuunnittelija Tiina Antila-Lehtonen.

Karttakyselyn lisäksi suunnittelijat jalkautuvat Malmin keskustaan keskustelemaan ihmisten kanssa.

”Ala-Malmin torin avajaisissa saimme ihmisiltä paljon arvokasta paikallistuntemusta ja hienoja uusia ajatuksia. Tällainen tieto on meille kullanarvoista”, Mentula iloitsee.

Ilmoittaudu mukaan sparrausryhmään

Malmin keskustan kehittämistä varten kaupunkisuunnittelijat kokoavat myös 15 henkilön sparrausryhmään. Ryhmä tapaa suunnittelijoita kolme kertaa talven mittaan. Tapaamiset ajoittuvat arki-iltoihin klo 16–19.

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan ryhmän toimintaan, voit ilmoittautua kyselyn kautta.

Kaupunki hyödyntää kyselyn vastauksia uusien kaavoitus-, rakennus- ja kehittämishankkeiden suunnittelussa. Talven mittaa koottuja palautetta esitellään kaupunkilaisille muun muassa Malmin päivässä toukokuussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunki
Kaupunkiympäristön toimiala, asemakaavoitus
Arkkitehti Antti Mentula
Puh. 09 310 20768
antti.mentula@hel.fi

Viestintäpalvelut
Vuorovaikutussuunnittelija Tiina Antila-Lehtonen
Puh. 09 310 37436
tiina.antila-lehtonen@hel.fi

Kuvat

Malmin keskustaa kesällä 2018. Valokuva: Lauri Rotko
Malmin keskustaa kesällä 2018. Valokuva: Lauri Rotko
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme