Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Mimmit tekevät katutaidetta Kansalaistorille

Jaa

Kansalaistorin ja Makasiinipuiston työmaat etenevät aikataulussa. Kansalaistori ja keskustakirjasto Oodi avautuvat joulukuussa 2018 ja Makasiinipuisto heinäkuun 2019 alkuun mennessä. Destia Oy:n urakoiman työmaan ympärillä olevaa aitaa elävöitetään katutaiteella 8.-9. syyskuuta.

Katutaideaidan maalaamisesta vastaa Mimmit peinttaa -kollektiivin kutsumat 20 taiteilijaa. Mukana on niin ensikertalaisia kuin senioreiden katutaideryhmä SixFive Cru. Aidan teosten teemana on urbaani olohuone: miltä kaupungissa tuntuu ja millainen urbaani olohuone kaupunki on taiteilijoille. Mimmit ry nostaa naiset esiin urbaanin kaupunkikulttuurin tekijöinä iästä riippumatta.

Makasiinipuistosta, Kansalaistorista sekä keskustakirjasto Oodista tulee valmistumisensa jälkeen paikka, jossa kaupunkilaiset voivat viettää arkeaan: pelata koripalloa, tavata ystäviään, opiskella, järjestää tapahtumia tai nauttia kaupunkikulttuurista.

Kaupunkitila olohuoneena -teemaan voi tutustua myös info- ja näyttelytila Laiturin viimeisessä näyttelyssä, joka pohtii julkisen tilan roolia ja esittelee Helsingin ja Kööpenhaminan tulkinnat urbaanista olotilasta. Laiturilla on esillä tanskalaisen arkkitehtitoimisto Coben ”Our Urban Living Room” näyttelykokonaisuus, joka perustuu arkkitehtitoimiston projekteihin ja samannimiseen kirjaan.

Kansalaistorin ja Makasiinipuiston rakennustöiden urakoitsijana on Destia Oy ja tilaajana Helsingin kaupunkiympäristön toimiala.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Siiri Viinikainen
vuorovaikutussuunnittelija
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 040 809 4839
siiri.viinikainen@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Urhea-kampuksen rakennustyöt alkavat toukokuussa Helsingissä18.4.2019 12:04:57 EESTTiedote

Mäkelänrinteen lukion yhteyteen kohoavan Urhea-kampuksen rakennustyöt käynnistyvät toukokuussa 2019. Valtakunnallisesti merkittävän kampuksen muodostavat uusi monilajisen urheilun harjoitushalli, uusi asuinkerrostalo opiskeleville urheilijoille sekä Mäkelänrinteen lukion rakennus, joka perusparannetaan ja laajennetaan. Kampuksella toimii myös Mäkelänrinteen Uintikeskus, johon suunnitellaan laajennusosaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme