Sallan kunta ja matkailu

Ministeri Berner avaa Sallan uuden kevyen liikenteen väylän

Jaa

Uusi Salla-Sallatunturi kevyen liikenteen väylä avataan käyttöön lauantaina 29. syyskuuta. Avajaisissa nauhan leikkaa liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner. Tapahtumassa on ohjelmaa ja reipasta ulkoilua koko perheelle.

Sallan uusi kevyen liikenteen väylä yhdistää Sallan kirkonkylän ja matkailukeskuksen. Kuva: Jonne Vaahtera
Sallan uusi kevyen liikenteen väylä yhdistää Sallan kirkonkylän ja matkailukeskuksen. Kuva: Jonne Vaahtera

Sallan uuden kevyen liikenteen väylän avajaisissa on luvassa monenlaista ulkoilua, leikkimielisiä joukkuekilpailuja ja fatbike-pyörien testiajoa. Mukana tapahtumassa ovat myös Lapin ELY-keskus ja Liikenneturva.

Avajaiset levittäytyvät koko väylälle, kun tapahtumaa on sekä väylän kirkonkylän puoleisessa päässä Ruuhijoen uuden sillan tuntumassa, väylän puolivälissä Pyhäjärven paikoitusalueella kuin väylän toisessa päässä Sallatunturissakin. Jokaisella pisteellä on myös makkara- ja kahvitarjoilua.

Tapahtuma alkaa kello 11 ja Ministeri Berner avaa väylän virallisesti käyttöön noin kello 13. Tapahtuma päättyy kevyen liikenteen väylällä noin kello 14, mutta jatkuu vielä Sallansuussa Sallan yrittäjien järjestämillä hyväntekeväisyyskaraoketansseilla kello 14.30 alkaen. Karaoketanssien tuotto ohjataan lyhentämättömänä Sallaan rakennettavien liikunta- ja leikkipaikkojen laitehankintoihin.

Salla-Sallatunturi kevyen liikenteen väylä yhdistää Sallan kirkonkylän ja Sallan matkailukeskuksen. Päällystettyä väylää on rakennettu kirkonkylältä matkailukeskukseen lähes 7 kilometriä ja sen lisäksi kunta toteutti matkailukeskuksen sisäisen väylän. Nyt uusi väylä yhdistyy matkailukeskuksessa vanhaan väylään, joka jatkuu aina Sallan Poropuistolle asti. Kokonaisuutena maisemallisesti hienoa ja vaihtelevaa väylää on nyt yhteensä reilut 13 kilometriä.

Väylän kanssa samaan aikaan rakennettiin myös uusi silta Ruuhijoen yli. Uusi väylä on tärkeä sekä turvallisuuden että kuntalaisten ja matkailijoiden liikkumisen kannalta.

– Uusi kevyen liikenteen väylä on yksi Sallan suurimmista lähiliikuntapaikoista, se vahvistaa merkittävästi kunnan elinvoimaa ja yhdistää sekä henkisesti että fyysisesti matkailu- ja kuntakeskuksen, Sallan kunnanjohtaja Erkki Parkkinen kuvailee.

Kevyen liikenteen väylä -hanke toteutettiin yhteistyössä Lapin ELY-keskuksen kanssa. Osa hankkeesta rahoitettiin Euroopan aluekehitysrahaston eli EAKR:n tuella. Hankkeen rakentamiskustannukset olivat noin 1,9 miljoonaa euroa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Erkki Parkkinen
Kunnanjohtaja
Sallan kunta
puh. 0400 393 987
email: erkki.parkkinen@salla.fi

Kuvat

Sallan uusi kevyen liikenteen väylä yhdistää Sallan kirkonkylän ja matkailukeskuksen. Kuva: Jonne Vaahtera
Sallan uusi kevyen liikenteen väylä yhdistää Sallan kirkonkylän ja matkailukeskuksen. Kuva: Jonne Vaahtera
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sallan kunta ja matkailu
Sallan kunta ja matkailu
PL 28, Postipolku 3
98901 Salla

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sallan kunta ja matkailu

Sallan Rykimäviikko siivittää Ei tapahdu mitään -viikkoon3.9.2019 11:49:20 EESTTiedote

Sallan Rykimäviikko on sekä poro- että ihmisasukkaille odotettua aikaa. Luonnon upeat puitteet syksyn ruskan ja pimenevien iltojen myötä tuovat porojen rykimäaikaan vuosittain odotetun tunnelman. Sallan Rykimäviikon ohjelmaan kuuluvat runsaan musiikkitarjonnan lisäksi luontoon ja paikalliskulttuuriin pohjautuvat ohjelmat. Ei tapahdu mitään -viikolla voidaan rauhoittua leväten maastosta löytyvillä riippumatoilla tai keinutuoleissa ihaillen talveen valmistuvaa luontoa.

Viileä sää jouluilolla vastaan Sallassa16.7.2019 14:57:35 EESTTiedote

Villavaatteet roikkuvat esillä joulukoristeiden vieressä, tonttulakkipäiset touhuajat kipittävät kiireisesti tapahtumapaikasta toiseen ja kaikuvatpa joulusäveletkin huulilta innostuneiden kävelijöiden korviin. Vain lumi puuttuu, ja kuusentaimetkin ovat vielä istutusta vailla. Kyse on sallalaisesta ÄinPäin-päivästä, jossa jouluteemalla hyödynnetään viileää, mutta valoisaa, keskikesän säätä myöhäisillan kylätapahtumassa.

Matkailun kova kasvu jatkuu Sallassa - kasvuluvut jälleen Suomen suurimpia11.2.2019 10:09:48 EETTiedote

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset lisääntyivät viime vuonna Sallassa hurjat 42,8 prosenttia. Kotimaisten yöpymiset pysyivät lähellä edellisvuoden tasoa, kasvua kirjattiin noin prosentti. Yhteensä rekisteröidyt yöpymiset kasvoivat Sallassa viime vuonna 11,1 prosentilla ja yöpymisiä kirjattiin yhteensä 138 000. Kasvuluvut ovat jälleen Suomen suurimpia, koko Lapissa matkailu kasvoi 3 prosenttia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme