Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Ministeri Blomqvist osallistuu pohjoismaisten yhteistyöministerien etäkokoukseen

Jaa

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist osallistuu pohjoismaisten yhteistyöministerien etäkokoukseen 13. syyskuuta.

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri
Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri

Kokouksen pääaihe on Pohjoismaiden pääministerien vuonna 2019 hyväksymän vision toteutus. Ministerit keskustelevat visiota tukevan toimintasuunnitelman 2021–2024 puoliväliarvioinnista sekä visiotyön jatkosta. Vision tavoitteena on, että Pohjola on maailman kestävin ja integroitunein alue vuonna 2030.

”Reilun seitsemän vuoden päästä Pohjola on maailman kestävin ja integroitunein alue. Viime aikoina etenkin vision kestävyys- ja integraatiotavoitteiden merkitys on korostunut. Puoliväliarviointi on tärkeä hetki tarkastella sitä, kuinka pitkälle olemme päässeet ja kuinka voimme jatkaa työtä vision saavuttamiseksi” sanoo ministeri Blomqvist.

Muita kokouksessa käsiteltäviä aiheita ovat Pohjoismaiden yhteispaviljonki Osakan 2025 maailmannäyttelyssä sekä Reykjavikin Pohjolan talon remontin tilanne ja rahoitustarve. Ministerit hyväksyvät kokouksessa myös ministerineuvoston vuoden 2023 budjetin sekä vuoden 2021 tilinpäätöksen.

Lisätiedot:

Carolina Nordling, ministerin erityisavustaja, puh. 0295 150 278, etunimi.sukunimi@om.fi

Ann-Sofie Stude, Pohjoismaisen yhteistyön sihteeristön päällikkö, puh. 0295 350 531, etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Kuvat

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri
Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme