Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Ministeri Blomqvist Ruotsin Alnarpiin NordGenin uusien toimitilojen avajaisiin

Jaa

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist osallistuu pohjoismaisen geeniresurssikeskus NordGenin uusien toimitilojen avajaisiin Ruotsin Alnarpissa huhtikuun 4. päivänä 2022.

Pohjoismaisen yhteistyön visiona on pääministereiden tekemän linjauksen mukaisesti rakentaa Pohjolasta maailman kestävin ja integroitunein alue. NordGen on esimerkki konkreettisesta pohjoismaisesta yhteistyöstä. Pohjoismaat ovat päättäneet hallinnoida ja kehittää sekä kasviperäisiä – aina viljakasveista metsien puulajeihin – että hyötyeläimiin liittyviä geneettisiä resurssejaan yhteisen pohjoismaisen instituution puitteissa. Toiminnan avainsanoja ovat synergia, resurssitehokkuus, osaamisen kehittäminen ja pohjoismainen lisäarvo.

Ilmastonmuutos, luonnon monimuotoisuuden häviäminen sekä biotalouden ja muiden biopohjaisten ratkaisujen kehittäminen ovat kestävän tulevaisuuden kannalta ratkaisevia haasteita, ja NordGenillä on tässä työssä oma tärkeä roolinsa.

”NordGen on tärkeä palapelin osa laaja-alaisessa ja välttämättömässä vihreässä siirtymässä. Minulle NordGen on ennen kaikkea konkreettinen esimerkki kestävyyttä tukevasta pohjoismaisesta integraatiosta. Me tarvitsemme uusia innovatiivisia ratkaisuja ja NordGen auttaa meitä tässä tehtävässä omalla huippuosaamisellaan”, ministeri Blomqvist painottaa.

”Muutamat viimeiset vuodet ovat horjuttaneet normaalia turvallisuudentunnettamme, ensin nopeasti leviävän pandemian muodossa, ja nyttemmin Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyssodan myötä. NordGenillä on suoraan ympäristön kestävyyteen liittyvien kysymysten lisäksi tärkeä rooli huoltovarmuutemme ja sitä myötä myös pohjoismaisen kriisinsietokyvyn vahvistamisessa”, ministeri jatkaa.

*NordGen, jonka toiminta pohjaa yli 40-vuotiselle pohjoismaiselle geeniresurssiyhteistyölle, perustettiin instituutiona vuonna 2007. NordGen on Pohjolan yhteinen geneettisten resurssien osaamiskeskus, joka kerää yhden ja saman katon alle alan pohjoismaisen kärkiosaamisen. NordGen muuttaa Ruotsin Alnarpiin rakennettuihin uusin toimitiloihin huhtikuussa 2022.

Lisätietoja:

Ville Andersson, pohjoismaisen yhteistyön sihteeristön päällikkö, tel. +358 50 348 1575, etunimi.sukunimi@formin.fi

Carolina Nordling, ministerin erityisavustaja, tel. +358 295 150 278, etunimi.sukunimi@gov.fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Current security situation to be discussed during Foreign Minister Haavisto’s visit to Washington DC25.5.2022 12:30:38 EEST | Press release

Minister for Foreign Affairs Pekka Haavisto will visit Washington DC on 25–27 May. He will meet US Secretary of State Antony Blinken and speak with representatives of the US administration and Congress. In addition, Minister Haavisto will discuss Finland’s views on transatlantic security at an event held at the Center for Strategic and International Studies (CSIS), which is a non-profit policy research organisation focusing on security policy.

Ajankohtainen turvallisuustilanne esillä ulkoministeri Haaviston Washingtonin-vierailulla25.5.2022 12:17:31 EEST | Tiedote

Ulkoministeri Pekka Haavisto vierailee 25.–27. toukokuuta Washingtonissa, jossa hän tapaa Yhdysvaltojen ulkoministeri Antony Blinkenin sekä hallinnon ja kongressin edustajia. Lisäksi ministeri Haavisto esiintyy turvallisuuspolitiikkaan keskittyvän CSIS-ajatushautomon (Center for Strategic and International Studies) keskustelutilaisuudessa, jonka aiheena on Suomen näkemykset transatlanttisesta turvallisuudesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme