Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Ministeri Skinnari Lontooseen: asialistalla kauppapolitiikan ja kestävän kehityksen ratkaisut

Jaa

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vierailee Lontoossa 24. marraskuuta. Matkan aikana ministeri Skinnari tapaa Ison-Britannian kauppapolitiikkaministeri Greg Handsin ja kehitysministeri Andrew Mitchellin.

”Iso-Britannia on Suomelle läheinen ja samanmielinen kumppani. Yhteistyömme ja vuoropuhelumme on juuri nyt tässä maailmantilanteessa tärkeää. Etsimme yhdessä ratkaisuja”, toteaa ministeri Skinnari.

Ministeri Skinnari keskustee ministeri Handsin kanssa muun muassa Suomen ja Iso-Britannian kahdenvälisen kaupan edistämisestä, vihreän siirtymän mahdollisuuksista sekä ajankohtaisista kauppapoliittisista asioista.

Suomen ja Ison-Britannian yhteistyö ilmastosopeutumiskysymyksissä ja -rahoituksessa on tiivistä. Molemmat maat kuuluvat Champions Group on Adaptation Finance -ryhmään, joka piti ensimmäisen ministeritason kokouksen Glasgow´n ilmastokokouksen jälkeen Lahdessa huhtikuussa 2022. Ministeri Skinnari keskustelee ministeri Mitchellin kanssa lisäksi muun muassa kehitysrahoituksen vaikuttavuudesta, uudistamisesta sekä kansainvälisestä kouluruokakoalitiosta, jota Suomi johtaa yhdessä Ranskan kanssa.

Lisätiedot:

Tiina Vainio, ministerin erityisavustaja, puh. 050 524 6559

Aleksi Vakkuri, yksikönpäällikkö, Keski-, Länsi- ja Etelä-Euroopan yksikkö, puh. 0295 350 627

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Government proposal on Finland’s accession to NATO submitted to Parliament5.12.2022 11:27:59 EET | Press release

The Finnish Government submitted a proposal on Finland’s accession to NATO to Parliament on 5 December. The consultation on the draft proposal generated about 1,600 responses. The Government reviewed the proposal based on the responses and supplemented the rationale with specifications concerning cooperation between the Government and the President of the Republic, Parliament’s role in the handling of NATO matters and in making decisions on them, and the status of Åland Islands under international law.

Regeringens proposition om Finlands anslutning till Nato har överlämnats till riksdagen5.12.2022 11:22:03 EET | Tiedote

Statsrådet har den 5 december överlämnat en proposition om Finlands anslutning till Nato till riksdagen. Närmare 1 600 utlåtanden lämnades om propositionsutkastet under remissbehandlingen. Utifrån utlåtandena har motiveringarna i propositionen kompletterats bland annat vad gäller samarbetet mellan statsrådet och republikens president, riksdagens ställning i behandlingen av och beslutsfattandet om Natoärenden samt Ålands folkrättsliga ställning.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme