Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Ministeri Skinnari vierailee Saudi-Arabiassa ja Omanissa

Jaa

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vierailee Saudi-Arabiassa ja Omanissa 30. tammikuuta ja 3. helmikuuta 2022 välisenä aikana. Ministeri Skinnari tapaa vierailullaan Saudi-Arabian ja Omanin hallituksen sekä elinkeinoelämän edustajia ja osallistuu suureen teknologia- ja innovaatiotapahtuma LEAPiin. LEAP järjestetään Riadissa 1.-3. helmikuuta.

Vierailun tavoitteena on vahvistaa erityisesti Suomen kaupallis-taloudellisia suhteita molempiin maihin. Vierailulle osallistuu noin kymmenestä yrityksestä koostuva yritysvaltuuskunta. 

Saudi-Arabia on Suomen tärkein kauppakumppani Persianlahden alueella. Saudi-Arabian taloutta ohjaa mittava uudistus- ja investointiohjelma, Vision 2030. Saudi-Arabia pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2060 mennessä. Tavoitteen saavuttamiseksi maa on julkistanut merkittäviä hiilikiertotaloushankkeita. Se pyrkii muun muassa kierrättämään 80 % kaikesta jätteestään kuluvan vuosikymmenen loppuun mennessä. Saudi-Arabian markkinat tarjoavat monia mahdollisuuksia suomalaisyrityksille niin tekoälyn ja digitalisaation hyödyntämisessä kuin kiertotaloudessa, vihreässä energiantuotannossa, koulutuksessa, terveydenhuollossa ja kaivosteollisuudessa.

Oman rakentaa Vision 2040 -ohjelmalla korkeatasoista koulutukseen, tutkimukseen ja innovaatioihin perustuvaa tietoyhteiskuntaa. Suomalaisyrityksille avautuu mahdollisuuksia erityisesti uusiutuvan energian, koulutuksen, terveydenhuollon ja kaivosteollisuuden aloilla sekä digitalisaatiossa ja logistiikassa.

”Saudi-Arabian ja Omanin kunnianhimoiset visiot vaativat toteutuakseen innovatiivisia ratkaisuja niin ympäristö- ja ilmastoystävällisissä teknologioissa kuin digitalisaatiossa, koulutuksessa ja monella muullakin sektorilla. Vierailu on erinomainen tilaisuus esitellä suomalaista huippuosaamista paikallisille päättäjille ja vahvistaa yritystemme asemaa markkinoilla”, toteaa ministeri Skinnari.

Lisätietoja:

Ministerin diplomaattiavustaja Juha Niemi, +358 50 478 1387

Ministerin erityisavustaja Kirsi Airio, +358 50 574 1729

Afrikan ja Lähi-idän osasto, apulaisosastopäällikkö Claus Lindroos, +358 295 351 234

Lähi-idän yksikön päällikkö Riikka Eela, +358 295 350 147

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme