Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Ministeri Skinnarin Tanskan-vierailulla keskitytään yhteistyöhön vihreässä siirtymässä

Jaa

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vierailee Kööpenhaminassa 7.−8. huhtikuuta.

Ministeri Skinnarin Kööpenhaminan vierailun tarkoituksena on edistää Suomen ja Tanskan välistä yhteistyötä erityisesti vihreässä siirtymässä. Koronan jälkeinen eurooppalainen talouselvytys tarjoaa molempien maiden yrityksille runsaasti kasvu- ja yhteistyömahdollisuuksia sekä erinomaiset puitteet suuntautua kansainvälisille markkinoille yhdessä. Vierailuohjelmaan sisältyvät myös tapaamiset Tanskan elintarvike-, maatalous- ja kalastusministeri Rasmus Prehnin ja kehitysyhteistyö- ja pohjoismaisen yhteistyön ministeri Flemming Møller Mortensenin kanssa. Lisäksi ministeri Skinnari tapaa vierailunsa aikana Tanskan elinkeinoelämän edustajia ja tanskalaisyritysten johtoa.

Vierailun yhteydessä järjestetään uusiutuviin energialähteisiin keskittyvä Team Finland-vienninedistämismatka suomalaisille yrityksille. Yrityksille on järjestetty mahdollisuus tavata Tanskan elinkeinoelämän jättiläisiä (mm. Haldor Topsøe, Ørsted ja Mærsk) ja luoda verkostoja Tanskan energiasektorin merkittävimpien toimijoiden kanssa. Business Finland kokoamaan yritysvaltuuskuntaan kuuluu seitsemän suomalaista yritystä: Elomatic Consulting & Engineering, Flexens, Fortum, Hycamite TDC Technologies Ltd., Neste, Soletair Power ja VTT Technology Research Center.

Ministerivierailun ja sen osana toteutettavan Team Finland -vienninedistämismatkan tarkoituksena on edistää kumppanuuksia tanskalaistoimijoiden kanssa myös globaaleille markkinoille.

’’Tanskaa ja Suomea yhdistävät kunnianhimoiset ilmasto-ja energiatavoitteet, joiden osalta mailla on paljon yhteistyöpotentiaalia. Vähähiilisten ratkaisujen maailmanlaajuinen kysyntä kasvaa. Sekä suomalaisilla että tanskalaisilla yrityksillä on tarjota vihreän siirtymän ratkaisuja niin eurooppalaisille kuin maailmanlaajuisille markkinoille’’, ministeri Skinnari sanoo.

Lisätietoja:

Tiina Vainio, erityisavustaja p. +358 50 524 6559

Christina Lehtinen, Pohjoisen Euroopan yksikön päällikön sijainen, puh. +358 50 461 9105

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Current security situation to be discussed during Foreign Minister Haavisto’s visit to Washington DC25.5.2022 12:30:38 EEST | Press release

Minister for Foreign Affairs Pekka Haavisto will visit Washington DC on 25–27 May. He will meet US Secretary of State Antony Blinken and speak with representatives of the US administration and Congress. In addition, Minister Haavisto will discuss Finland’s views on transatlantic security at an event held at the Center for Strategic and International Studies (CSIS), which is a non-profit policy research organisation focusing on security policy.

Ajankohtainen turvallisuustilanne esillä ulkoministeri Haaviston Washingtonin-vierailulla25.5.2022 12:17:31 EEST | Tiedote

Ulkoministeri Pekka Haavisto vierailee 25.–27. toukokuuta Washingtonissa, jossa hän tapaa Yhdysvaltojen ulkoministeri Antony Blinkenin sekä hallinnon ja kongressin edustajia. Lisäksi ministeri Haavisto esiintyy turvallisuuspolitiikkaan keskittyvän CSIS-ajatushautomon (Center for Strategic and International Studies) keskustelutilaisuudessa, jonka aiheena on Suomen näkemykset transatlanttisesta turvallisuudesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme