Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Ministeriötä lupa Taysin aikuispsykiatrian uusien tilojen rakentamiselle

Jaa

Sosiaali- ja terveysministeri on myöntänyt luvan aikuispsykiatrian tilojen rakentamiselle Tays Keskussairaalan alueelle. Rakentamisen valmistelu alkaa välittömästi. Tavoitteena on, että tilat ovat valmiina vuonna 2023, jolloin aikuispsykiatria siirtyy Nokian Pitkäniemestä Tays Keskussairaalan alueelle.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuusto päätti kesäkuussa hyväksyä rakennushankkeen. Hankkeen etenemisen edellytyksenä oli, että ministeriö myöntää rajoituslain mukaisen poikkeusluvan.

Olemme hyvin iloisia siitä, että tämä välttämätön uusien tilojen kiireellinen tarve on yhteisesti tunnistettu ja sosiaali- ja terveysministeri on hyväksynyt anomuksemme, toteaa kehitysjohtaja Isto Nordback Pirkanmaan sairaanhoitopiiristä.

Pitkäniemen tilat eivät vastaa tarpeita, joita psykiatrinen hoito tulevaisuudessa asettaa, eikä nykyisten tilojen korjausrakentaminen ei ole mahdollista.  Päätös aikuispsykiatrian siirtymisestä Nokialta Tampereelle on tehty jo aiemmin.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on tämänhetkisen hintatason mukaan 97,5 miljoonaa euroa. Hanke sisältää alueen teiden ja pysäköintihallin rakentamisen lisäksi vanhojen Z-talojen purkamisen rakennuspaikalta, joka ulottuu Z-taloilta Arvo Ylpön kadulle.

Ensimmäisessä vaiheessa kilpailutetaan hankkeen rakennuttajakonsultti ja aloitetaan urakkakilpailutuksen valmistelu. Rakentaminen alkaa vuoden 2020 alkupuolella.  Uuden rakennuksen on määrä valmistua vuonna 2023. Aikuispsykiatrian uuden rakennuksen ratkaisut parantavat hoidon tehokkuutta ja turvallisuutta. Potilashuoneita rakennetaan 180, joista lähes kaikki ovat yhden hengen huoneita.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Kehitysjohtaja Isto Nordback, 050 5911458, etunimi.sukunimi@pshp.fi

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Teiskontie 35, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Olkapäämurtumien uusi hoitotapa säästäisi jopa miljoonan vuodessa19.7.2019 09:34:56 EESTTiedote

Tamperelaisjohtoinen tutkimus paljasti, että 60-vuotiailla ja sitä vanhemmilla monet olkaluun yläosan murtumat paranevat ilman leikkausta yhtä hyvin kuin leikkauksen avulla. Leikkauksen sijaan potilaat saivat ranne-kaulalenkin ja kävivät ohjatussa fysioterapiassa. Tutkimustulos koski erityisesti potilaita, joilla murtuneet luut olivat huonossa asennossa luutumisen kannalta. Perinteisesti huonoasentoiset olkaluun murtumat on leikattu asettamalla luun tueksi levy.

Psykiatriset DBS-potilaat kutsutaan kontrollikäynnille28.6.2019 08:30:00 EESTTiedote

Tays kutsuu elokuussa ylimääräiselle kontrollikäynnille kaikkiaan 14 sellaista potilasta, joille on vuosina 2010-2018 asennettu psykiatrisen sairauden hoitoa varten aivojen sähköinen stimulaattorilaite (DBS eli deep brain stimulation). Käynnin tarkoituksena on selvittää hoidosta saatu hyöty sekä käydä potilaan kanssa läpi leikkaukseen ja potilaalle asennettuun laitteeseen liittyvät yksityiskohdat. Käynti on potilaalle kokonaan ilmainen ja kutsu lähetetään henkilökohtaisesti jokaiselle kotiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme