Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Ministeriötä lupa Taysin aikuispsykiatrian uusien tilojen rakentamiselle

Jaa

Sosiaali- ja terveysministeri on myöntänyt luvan aikuispsykiatrian tilojen rakentamiselle Tays Keskussairaalan alueelle. Rakentamisen valmistelu alkaa välittömästi. Tavoitteena on, että tilat ovat valmiina vuonna 2023, jolloin aikuispsykiatria siirtyy Nokian Pitkäniemestä Tays Keskussairaalan alueelle.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuusto päätti kesäkuussa hyväksyä rakennushankkeen. Hankkeen etenemisen edellytyksenä oli, että ministeriö myöntää rajoituslain mukaisen poikkeusluvan.

Olemme hyvin iloisia siitä, että tämä välttämätön uusien tilojen kiireellinen tarve on yhteisesti tunnistettu ja sosiaali- ja terveysministeri on hyväksynyt anomuksemme, toteaa kehitysjohtaja Isto Nordback Pirkanmaan sairaanhoitopiiristä.

Pitkäniemen tilat eivät vastaa tarpeita, joita psykiatrinen hoito tulevaisuudessa asettaa, eikä nykyisten tilojen korjausrakentaminen ei ole mahdollista.  Päätös aikuispsykiatrian siirtymisestä Nokialta Tampereelle on tehty jo aiemmin.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on tämänhetkisen hintatason mukaan 97,5 miljoonaa euroa. Hanke sisältää alueen teiden ja pysäköintihallin rakentamisen lisäksi vanhojen Z-talojen purkamisen rakennuspaikalta, joka ulottuu Z-taloilta Arvo Ylpön kadulle.

Ensimmäisessä vaiheessa kilpailutetaan hankkeen rakennuttajakonsultti ja aloitetaan urakkakilpailutuksen valmistelu. Rakentaminen alkaa vuoden 2020 alkupuolella.  Uuden rakennuksen on määrä valmistua vuonna 2023. Aikuispsykiatrian uuden rakennuksen ratkaisut parantavat hoidon tehokkuutta ja turvallisuutta. Potilashuoneita rakennetaan 180, joista lähes kaikki ovat yhden hengen huoneita.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Kehitysjohtaja Isto Nordback, 050 5911458, etunimi.sukunimi@pshp.fi

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Uusia tiloja valmistuu ‒ alijäämästä kattamissuunnitelma11.11.2019 15:36:11 EETTiedote

Ensi vuoden aluksi Tays Keskussairaalassa otetaan käyttöön etupihan uudistamiseen sisältyvä D-rakennus, jossa on uudet tilat muun muassa synnyttäjille, tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoidolle sekä verisuoni- ja toimenpideradiologian toiminnalle. Rakenteilla on myös verisairauksien ja kliinisen isotooppilääketieteen käyttöön tuleva F-rakennus Teiskontien puolelle. Heti vuoden alussa valmistuu myös kehitysvammahuollon terapiatilojen uudisrakennus Pitkäniemeen.

Taysissa erikoistuvien lääkärien tueksi palkattu uudet koulutusvastuulääkärit1.11.2019 08:43:10 EETTiedote

Erikoislääkärikoulutuksessa on Tampereella otettu tämän vuoden aikana isoja askelia eteenpäin, sillä Taysissa on aloittanut 24 erikoistumiskoulutuksesta vastaavaa lääkäriä. Suomen ensimmäiset koulutusvastuulääkärit eli ns. kova-lääkärit ovat koulutuksen asiantuntijoita, jotka osana omaa työtään koordinoivat ja kehittävät erikoislääkärikoulutusta omalla alallaan.

Tays Syöpäkeskus sai kansainvälisen laatusertifikaatin - hoito ja tutkimus Euroopan huippua14.10.2019 09:50:52 EESTTiedote

Tays Syöpäkeskuksen osaaminen, hoidon laatu ja tutkimus ovat saaneet tunnustuksen Euroopan syöpäinstituuttien (OECI) vertaisarvioinnissa. Tampereen yliopistollisesta sairaalasta ja Tampereen yliopistosta muodostuvalle Tays Syöpäkeskukselle myönnettiin eurooppalainen OECI Cancer Center –status, joka vahvistaa Tays Syöpäkeskuksen asemaa merkittävänä syövän hoidon osaajana Euroopassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme