Kustannusosakeyhtiö Otava

Minna Canth oli aikakautensa radikaalein kirjailija

Jaa

Canth ravisteli näkemyksillään yhteiskuntaa ja aikalaisiaan. Mutta mitä hänen esiin nostamilleen kysymyksille kuuluu Minna Canthin 175-vuotisjuhlavuonna 2019? Minna Maijalan kirja Punaiset kengät – Minna Canthista, rakkaudesta ja vallasta ilmestyy 17.1.2019.

Canthin ajattelun tuntija Minna Maijala kirjoittaa kiehtovalla tavalla historian ja nykyajan suhteesta. Kirjoitukset luovuuden oikeutuksesta, mielenterveydestä, ihmisarvosta, rakkauskäsityksistä ja naisten kertomuksista kutsuvat lukijan katsomaan yhteiskuntaa Canthin tavoin, kysymään ja keskustelemaan.

FT Minna Maijala on Suomen johtava Minna Canth -tutkija. Maijala on innostava kirjoittaja, Canthin tavoin yhteiskuntakriittinen mutta myötätuntoinen ihmistä kohtaan. Maijalan teos Herkkä, hellä, hehkuvainen − Minna Canth (2014) oli Tieto-Finlandia-ehdokas.  

Vedos- ja haastattelupyynnöt: kirsi.sievanen@otava.fi

Kirjailijan kuva ja kansikuva: http://mediapankki.otava.fi/

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme