Jyväskylän yliopisto

Minna Canthin päivän juhlatilaisuus

Jaa

Jyväskylän yliopiston opettajankoulutus juhlistaa Minna Canthin 175-vuotispäivää 19.3.2019 yliopiston Ruusupuistossa. Juhlassa presidentti Tarja Halonen vastaanottaa Minna Canth -tasa-arvopalkinnon tunnustuksena ansioituneesta kotimaisesta ja kansainvälisestä tasa-arvotyöstä.

Aika ja paikka: ti 19.3. klo 13:20,Ruusupuisto, Alvar Aallon katu 9, Jyväskylä

Tiistaina 19.3.2019 tulee kuluneeksi 175 vuotta Minna Canthin syntymästä. Minna Canthin päivän juhlallisuuksia vietetään Jyväskylän yliopiston Ruusupuistossa. Jyväskylän seminaarin opiskelijan, Minna Canthin, elämäntyössä korostuu vapauden, tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden puolustaminen. Nämä aikanaan rohkeat ajatukset ovat yhä edelleen merkittäviä ja ajankohtaisia.

Minna Canthin päivän kunniaksi presidentti Tarja Halonen vastaanottaa Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksen myöntämän tasa-arvopalkinnon tunnustuksena erityisen ansioituneesta kotimaisesta ja kansainvälisestä tasa-arvotyöstä. Halonen on tehnyt mittavaa uraa niin kotimaisessa politiikassa ja kansalaisjärjestöissä kuin arvostetuissa kansainvälisissä tehtävissä.

Päivän juhlapuheen pitää FT Iris Schwanck. Hän on työskennellyt kansainvälisten tehtävien parissa ja rakentanut siltoja eri maiden ja kulttuurien välille. Schwanck on toiminut muun muassa Suomen Ranskan instituutin ja kirjallisuuden vientikeskuksen (FILI) johtajana.

Tilaisuuden ohjelma:

Klo 13:20 Yleisöä pyydetään saapumaan paikalle

Klo 13:40 Tilaisuuden avaus: Sirpa Eskelä-Haapanen, opettajankoulutuslaitoksen johtaja

Kohtaaminen: Minna Canth ja Uno Cygnaeus (KM Pia-Riitta Stenberg ja FM Mika Terävä)

Klo 13:50 FT Iris Schwanck, juhlapuhe: Minna Canth Jyväskylässä

Klo 14:25 Vox Aurea, johtaa Sanna Salminen: Häät

Klo 14:35 Presidentti Tarja Halonen vastaanottaa Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksen myöntämän tasa-arvopalkinnon

Klo 14:40 Presidentti Halosen kiitospuhe

Juhlakahvit Minna Canth -leivoksen kera, Semma Bakery

Tilaisuus on kaikille avoin. Kahvitarjoilun järjestämiseksi pyydämme ilmoittautumaan ma 11.3. mennessä osoitteessa http://r.jyu.fi/minnacanth. Tapahtuman aikataulu löytyy myös osoitteesta http://r.jyu.fi/ybo.

Tilaisuuden jälkeen presidentti Halonen avaa Vapaita aatteita – Minna ja Ferdinand Canth Jyväskylässä -näyttelyn Jyväskylän yliopiston tiedemuseon Soihtu-näyttelykeskuksessa, Seminarium-rakennuksessa klo 16:30.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sirpa Eskelä-Haapanen, +358 40 805 4956, sirpa.eskela-haapanen@jyu.fi
Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksen johtaja

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme