Helsingin yliopisto

Minna Canthin päivästä alkoi tasa-arvokoulutus

Jaa

Minna Canthin ja tasa-arvon päivänä alkoi Suomessa varsin ainutlaatuinen AGORA-tutkimuskeskuksen johtama valtakunnallinen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasiantuntija – koulutus. Koulutuksen toteuttaa TASOVA eli Tasa-arvoa aluekehitykseen-tutkimushanke.

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasiantuntija -koulutus on tarkoitus vakiinnuttaa osaksi AGORA n toimintaa, jolloin siitä voidaan räätälöidä koulutusta eri toimijoille, kuten koulutuksen ja opetuksen asiantuntijoille sekä poliittisille päättäjille.

– Maassamme on mittava vaje tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusosaamisesta, mikä näkyy eriarvoisuuden ja syrjäyttämisen kasvuna, pahoinvointina, yhteiskunnallisten ongelmien kääntymisenä yksilön ongelmiksi sekä teemojen jäämisenä poliittisissa ohjelmissa juhlapuhetasolle, toteaa apulaisprofessori Kristiina Brunila AGORA:sta.

– Tätä vajetta aletaan nyt asiantuntijakoulutuksella, kehittämistyöllä ja tutkimuksella paikata.

TASOVA-hankkeessa 2-vuotisen asiantuntijakoulutuksen tarkoituksena on kouluttaa maakuntiin 22 tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasiantuntijaa, ja samalla varmistaa tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta koskevan tiedon ja osaamisen vieminen koko maahan. Maakuntauudistus on maassamme merkittävä poliittinen ja taloudellinen muutos, jossa tulee huomioida tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusnäkökulmat.

Varsin kovan karsinnan jälkeen koulutukseen valittiin 22 henkilöä eri puolilta Suomea. He käynnistävät yhteistyökumppaneiden kanssa omissa maakunnissaan tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta koskevan kehittämistyön ja luovat tätä tukevat alueelliset verkostot.

Samalla aloitetaan yhteistyö tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusviranomaisten, poliittisten päätöksentekijöiden sekä aluekehityksestä vastaavien päättäjien kanssa. Lisäksi käynnistetään monitieteinen tutkimus, joka vie tasa-arvo- ja yhdenvertaisuushanketta eteenpäin.  

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Kristiina Brunila, puh. 050 310 9827, s-posti kristiina.brunila@helsinki.fi

---

Ystävällisin terveisin,

Anna Maria Peltonen
tiedeviestinnän asiantuntija
Helsingin yliopisto
puh. 050 406 2047, s-posti maria.peltonen@helsinki.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme