Hyvinkään kaupunki

Minun Hyvinkääni -kilpailun voittajat on valittu

Jaa

Hyvinkään kaupungin, Hyvinkään kaupunginmuseon ja Aamupostin järjestämän kirjoitus- ja valokuvauskilpailun voittajat on ratkaistu. Ensimmäistä kertaa järjestetyn Minun Hyvinkääni -kilpailun teemana oli asuminen Hyvinkäällä eri näkökulmista.

Yleisöäänestyksen voittaja Elina Päiväniemen ottama kuva Hyvinkään Vanhasta kirkosta
Yleisöäänestyksen voittaja Elina Päiväniemen ottama kuva Hyvinkään Vanhasta kirkosta

HYVINKÄÄN KAUPUNKI TIEDOTTAA
31.10.2021
Julkaistavissa klo 9.00

Minun Hyvinkääni -kilpailun voittajat on valittu

Hyvinkään kaupungin, Hyvinkään kaupunginmuseon ja Aamupostin järjestämän kirjoitus- ja valokuvauskilpailun voittajat on ratkaistu. Ensimmäistä kertaa järjestetyn Minun Hyvinkääni -kilpailun teemana oli asuminen Hyvinkäällä eri näkökulmista.

Kilpailuun lähetettiin yhteensä 81 kilpailutyötä yhteensä kolmeen eri sarjaan: Kerro tekstarilla, Kerro kirjeellä ja Kerro kuvalla. Kilpailijat jaettiin lisäksi jaettu eri ikäluokkiin, lapsiin, nuoriin (13-17 v.) sekä aikuisiin.

Kerro kirjeellä -kilpailun voittajat eri ikäluokissa

Sääntöjen mukaan kilpailun lähetetyn tekstin kuuluu olla kilpailuun osallistuvan itse kirjoittama alkuperäinen teksti, joka kertoo asumisesta Hyvinkäällä. Aikuisten sarjan ”Kerro kirjeellä” kirjoituskilpailun voittajaksi valikoitui Anu Vaulakorven teksti, jossa hän kiteyttää oman kokemuksensa Hyvinkäälle muuttamisesta sanoin ”Hyvinkäältä löytyy kaikki ja vielä vähän lisää.”

- Saimme runsaasti hyviä tekstejä, joissa kirjoittajat avasivat omaa henkilökohtaista Hyvinkää-tarinaansa. Haluan kiittää kaikkia osallistuneita siitä, että he ovat rohkeasti lähteneet mukaan jakamaan omia kertomuksiaan, sanoo tuomariston puheenjohtajana toiminut Hyvinkään kaupungin viestintäpäällikkö Pi Krogell-Magni.

- Kirjoitusten taso oli erittäin korkea ja niiden takana olevat tarinat Hyvinkäästä ovat mielenkiintoisia. Siksi Aamuposti kaavailee julkaisevansa useammankin kilpailun lähetetyn työn lehdessä syksyn aikana, kertoo Aamupostin päätoimittaja Laura Ääri.

Nuorten sarjan Kerro kirjeellä -kilpailun voittajaksi valittiin Minttu Häkkinen ja lasten sarjan voittajaksi Minttu Poutanen.

Tekstarisarjassa kaupunkia kuvattiin napakasti

Tekstarisarjan voittajat ovat aikuisten sarjan Kati Rantala ja nuorten sarjan Jaana Montonen. Lasten tekstarisarjaan ei saatu kilpailutöitä.

Monipuolinen Hyvinkää esillä valokuvakilpailussa

Minun Hyvinkääni -valokuvakilpailussa oli mukana myös yleisöäänestysosa, joten kilpailussa jaetaan useampi palkinto. Sääntöjen mukaan kilpailukuvan kuuluu kertoa jotain Hyvinkäästä kotikaupunkina, kaupunginosasta tai asumisesta kaupungissa ja kuvan kuului olla otettu vuonna 2021.

Tuomariston valitsema valokuvauskilpailun voittaja on Susanna Majarannan ottama mustavalkoinen Darkside.

- Voittajakuvassa ilmenevä historiallinen kerroksellisuus sekä kuvan taiteellinen vaikutelma vakuutti tuomariston. Kuvassa näkyy niin vanhaa Rautatiemuseon aluetta, Vanhankirkonsiltaa kuin kaupungille tunnusomaisen Aarno Ruusuvuoren suunnitteleman kirkon katto. Siinä kiteytyy monella tapaa asuminen Hyvinkäällä eri vuosikausina, taustoittaa museojohtaja Tuomas Ravea tuomariston päätöstä.

Lisäksi tuomaristo päätti palkita Susanna Majarannan kuvan keskustan Sirkuskarhu-patsaasta sekä Hanna Lindroosin kuvan Metsäkaltevasta 2. ja 3. sijoilla.

- Saimme jonkin verran kilpailutöitä valokuvakilpailuun, joissa kuvat oli otettu eri ajanjaksona kuin mitä kilpailusäännöissä oli alun perin rajattu. Emme valitettavasti siksi voineet ottaa niitä mukaan finalisteiksi tai yleisöäänestykseen. Päätimme tuomaristossa kuitenkin joustaa kilpailusäännöissä sen verran, että yksi talvella vuodenvaihteessa 2020-2021 otettu kuva hyväksyttiin mukaan yleisöäänestykseen. Tämä osoittautuikin onnekkaaksi käänteeksi yleisöäänestyksen voittajalle Elina Päiväniemelle, joka Vanhaa kirkkoa esittävä kilpailutyö oli otettu joulukuussa, vuodenvaihteessa.

Nuorten sarjan voittajaksi tuomaristo valitsi Jenna Lindholmin kuvan Kulomäeltä. Lasten sarjan tuomariston valitsema voittaja oli Aatos Laitalan leikkipuistokuva. Yleisöäänestystä varten nuorten ja lasten sarjan kuvat oli yhdistetty samaan äänestykseen ja myös sen voitti nuorten sarjaan lähetetty Jenna Lindholmin valokuva, toiseksi sijoittui lasten sarjaan lähetetty Susanna Ljundbergin valokuva, joka myös palkitaan.

Arvontavoittajille ilmoitetaan ensi viikolla

Kunkin sarjan pääpalkinnon lisäksi kilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan useita palkintoja paikallisiin palveluihin. Arvonnan voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti 1.11.2021 alkavalla viikolla kilpailun yhteydessä annettuun sähköpostiin tai sähköpostiosoitteen puuttuessa puhelimitse.

Kilpailun tuomaristoon kuuluivat Aamupostin vastaava päätoimittaja Laura Ääri, Hyvinkään kaupungin viestintäpäällikkö Pi Krogell-Magni, Hyvinkään kaupungin kaupungingeodeetti Marko Kankare, Hyvinkään museopalveluiden johtaja Tuomas Ravea, Hyvinkään nuorisovaltuuston puheenjohtaja Onni Pusa ja kauppakeskus Willan markkinointipäällikkö Mirva Lemmetty.

Lisätietoja ja voittaneiden töiden esittely
www.hyvinkaa.fi/minun

Avainsanat

Kuvat

Yleisöäänestyksen voittaja Elina Päiväniemen ottama kuva Hyvinkään Vanhasta kirkosta
Yleisöäänestyksen voittaja Elina Päiväniemen ottama kuva Hyvinkään Vanhasta kirkosta
Lataa
Tuomariston valitsema valokuvauskilpailun voittaja on Susanna Majarannan ottama Darkside.
Tuomariston valitsema valokuvauskilpailun voittaja on Susanna Majarannan ottama Darkside.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Hyvinkää on Suomen 23. suurin ja Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan kaupunki. Rakennamme ja kehitämme kaupunkia suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti ja tarjoamme hyvät puitteet sekä monipuolisesti vaihtoehtoja asukkaillemme eri elämänvaiheissa. Kaupunkimme antaa mahdollisuudet elämyksiin ja kokemuksiin niin ulkoilun, kulttuurin kuin liikunnan ja urheilun saralla ympäri vuoden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

MTY Laakkoselle on myönnetty yhteislupa kiviaineksen louhintaan ja murskaukseen Hyvinkään Kytäjällä26.11.2021 08:17:17 EET | Tiedote

Ympäristölautakunta on kokouksessaan 25.11.2021 myöntänyt MTY Laakkoselle maa-aines- ja ympäristönsuojelulakien mukaisen yhteisluvan Kytäjän kylässä sijaitsevalle Kettumäen kallioalueelle. Alueelle kuljetaan nimetöntä yksityistietä, jolle käännytään Kenkiäntie 364 kohdalta, ja jonka varrella sijaitsevat myös MTY Laakkosen Sikopesänmäen kiviainestenottoalue ja ylijäämämaiden vastaanottoalue, jonka toiminta ei ole vielä alkanut.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme