MessukeskusMessukeskus

Mistä löytyy Vuoden retkikohde 2019?

Jaa

Vuoden retkikohde 2019 -kilpailu käynnistyy ehdokasasettelulla. Tämänkertaisen kilpailun teemana on maastopyöräilyreitit. Ehdotuksia Suomen parhaaksi retkikohteeksi voivat jättää kaikki retkeilystä ja ulkoilusta kiinnostuneet osoitteessa www.goexpo.fi. Voittajakohde palkitaan 5000 euron stipendillä.

Vuoden retkikohde 2018 voittaja on Rokuanvaara, jossa on hienoja maastopyöräilyreittejä.
Vuoden retkikohde 2018 voittaja on Rokuanvaara, jossa on hienoja maastopyöräilyreittejä.

Kilpailussa haetaan reittikokonaisuutta, joka koostuu metsäpoluista, ulkoilureiteistä ja hiekkateistä, joilla pyöräily on sallittu - ei päällystetyistä pyöräteistä. Reitillä pitää myös olla retkeilyä tukevia palveluita, kuten taukopaikkoja, pyöräily-ystävällisiä majoitusmahdollisuuksia ja mieluusti vuokraus- ja opastustoimintaa.

Ehdotuksia Vuoden retkikohteeksi voi jättää kuka tahansa retkeilystä, pyöräilystä tai kotimaan matkailusta kiinnostunut. Jokainen voi ehdottaa useampaakin retkikohdetta. Ehdokasasettelu päättyy keskiviikkona 14.11.2018.

Retkeilyalan ammattilaisista koostuva raati valitsee ehdokkaiden joukosta kymmenen finalistia. Kohteiden arvioinnissa raati painottaa pyöräilymahdollisuuksien lisäksi kohteen saavutettavuutta, palveluita ja monipuolisuutta.

Kilpailun raatiin kuuluvat:

-        retkeilytoimittaja Mikko Lamminpää (raadin puheenjohtaja)

-        viestintä- ja markkinointipäällikkö Panu Könönen (Suomen Latu ry)

-        erikoissuunnittelija Tapani Mikkola (Metsähallitus, Luontopalvelut)

-        vapaaehtoistyön koordinaattori Päivi Anttonen (Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry)

-        päätoimittaja Petri Laine (Retki-lehti). 

Voittaja valitaan 10 finalistin joukosta netissä järjestettävällä yleisöäänestyksellä osoitteessa www.goexpo.fi. Voittajakohde palkitaan Suomen Messusäätiön myöntämällä 5000 euron stipendillä sekä osastolla ensi kevään GoExpo-messuille, jotka järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 15.–17.3.2019. Voittaja julkistetaan messujen avajaispäivänä. Palkinto annetaan organisaatiolle, joka edistää alueen virkistyskäyttöä ja parantaa retkeilymahdollisuuksia ja -palveluita.

Palkinto jaetaan nyt jo 15. kerran. Viime vuoden teemana oli geologiset kohteet ja tittelin voitti Rokuanvaara, joka on hyödyntänyt Vuoden retkikohde 2018 -statusta aktiivisesti markkinoinnissa. Alueen matkailuyritykset ovat painattaneet muun muassa tarroja ja Vuoden retkikohde T-paitoja. Lisäksi Rokuan seura ry on antanut toimintaan 5000 euron avustuksen ja siten kaksinkertaistanut palkintosumman.

-        Yhteydenottoja on tullut tavallista laajemmin Vuoden retkikohde -kilpailun voiton jälkeen. Palkintorahat käytetään ainakin opasteiden parantamiseen ja pyöräilyn kehittämiseen, kertoo Rokua Geoparkin toiminnanjohtaja Vesa Krökki.

Suomen Messusäätiö jakaa vuosittain noin 400 000 euron arvosta stipendejä, apurahoja ja tunnustuspalkintoja suomalaisen elinkeinoelämän edistämiseen. Tunnettuja niistä ovat Vuoden retkikohde -palkinnon ohella mm. Habitare-suunnittelukilpailun palkinto, Rakkaudesta kirjaan -palkinto, Vuoden nuori suunnittelija -palkinto ja Kaj Franck -muotoilupalkinto.

GoExpoon kuuluvat Outdoor, Fillari, Sport ja Golf -messut. Lisäksi samaan aikaan 15.–17.3.2019 Messukeskuksessa järjestetään Kuva&Kamera ja Helsinki Horse Fair.  

Lisätietoja:

Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com

www.goexpo.fi #goexpo2019 #messusäätiö

Kilpailun ehdokasasettelun nettisivu: https://goexpo.messukeskus.com/messuilla/vuoden-retkikohde/

Yhteyshenkilöt

Tiedottaja Riikka Luomapää, Messukeskus, 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com, www.goexpo.fi

Kuvat

Vuoden retkikohde 2018 voittaja on Rokuanvaara, jossa on hienoja maastopyöräilyreittejä.
Vuoden retkikohde 2018 voittaja on Rokuanvaara, jossa on hienoja maastopyöräilyreittejä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, a hundred exhibitions and 2000 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Musiikkia, vanhemmuusvinkkejä ja maaseudun eläimiä – Lapsimessut kokoaa perheet Messukeskukseen huhtikuussa15.2.2019 09:53:26Tiedote

Perheen pienimmille, vanhemmille ja perheen perustamista suunnitteleville on luvassa tietoa, hauskaa tekemistä ja paljon ohjelmaa Lapsimessuilla 12.–14.4. Helsingin Messukeskuksessa. Mukana kokonaisuudessa on tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös maaseudun eläimiä ja kädentaitoja esittelevä ELMA. Lapsimessujen ensimmäiset ohjelmanumerot ovat vahvistuneet, ja ohjelma kokonaisuudessaan julkaistaan maaliskuun alussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme