Helsingin yliopisto

Mitä annettavaa islamilla on radikalisoitumisen ehkäisemiseen, kysytään Tiedekulmassa 10.11.

Jaa

Islam, radikalisoituminen ja jihadismi ovat puheenaiheina tällä hetkellä päivittäin. Mutta mitä näistä lopulta tiedetään ja missä kulkevat suvaitsevuuden rajat? Aiheesta keskustelemassa ovat kansainväliset ja kotimaiset huippuasiantuntijat Tariq Ramadan, Thomas Bouvatier, Tarja Mankkinen ja Hussein al-Taee.

Panel discussion on ISLAM, RADICALISATION AND TOLERATION

Keskustelua luvassa siitä, mistä radikalisoituminen johtuu ja mitä ratkaisukeinoja sen torjumiseksi on olemassa. Entä mitkä ovat uskontodialogin mahdollisuudet ja mikä on islamin rooli radikalisoitumisen ehkäisemisessä?

Tule kuuntelemaan alan huippuasiantuntijoita Helsingin yliopiston Tiedekulman stagelle perjantaina 10.11. klo 14–16 (Yliopistonkatu 4, Helsinki). Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lavalla keskustelemassa:

  • islamintutkimuksen professori Tariq Ramadan (@TariqRamadan) Oxfordin yliopistosta. Ramadan on kansainvälisesti korkealle arvostettu islam-asiantuntija, jonka kirjoitukset ja puheet ovat käsitelleet erityisesti muslimien asemaa länsimaissa sekä islamin uutta nousua muslimimaissa. Tuoreimmassa kirjassaan Islam: The Essentials Ramadan kuvailee islamin uskon päämääriä, rituaaleja, monimuotoisuutta ja evoluutiota.
  • kehittämispäällikkö Tarja Mankkinen (@TarjaMankkinen) Sisäministeriön poliisiosastolta. Mankkinen johtaa projekteja, jotka tähtäävät väkivaltaisen radikalisoitumisen, ekstremismin ja polarisoitumisen torjumiseen ja ennalta ehkäisemiseen Suomessa.
  • asiantuntija Hussein al-Taee (@Hussein_al_Taee) konfliktinratkaisujärjestö CMI:stä. Al-Taee johtaa järjestön Irak-työtä, joka pyrkii rauhan edellytysten parantamiseen maassa.
  • psykoanalyytikko Thomas Bouvatier (@thomasbouvatier). Bouvatier on radikalisoitumisen asiantuntija. Hän on perustanut Ranskaan järjestön, joka kouluttaa muun muassa virkamiehiä sekä sosiaalityöntekijöitä käsittelemään ja ennaltaehkäisemään radikalisoitumista ja jihadismia. Bouvatieriltä on ilmestynyt maaliskuussa radikalisoitumista käsittelevä teos Petit manuel de contre-radicalisations.

Tilaisuuden juontavat varajohtaja Virpi Mäkinen ja tohtorikoulutettava Anna-Liisa Tolonen (Reason and Religious Recognition -Suomen Akatemian tutkimuksen huippuyksikkö, Helsingin yliopisto, teologinen tiedekunta).

Haastattelupyynnöt:

Median edustajien on mahdollisuus haastatella panelisteja Tiedekulmassa heti tilaisuuden jälkeen klo 16–18.

Lisätietoja:

Virpi Mäkinen, puh. 02941 21732, s-posti: virpi.makinen@helsinki.fi

***

Professori Tariq Ramadan luennoi Helsingin yliopistolla myös lauantaina 11.11. seminaarissa: Islam and Religious Toleration (klo 9.30 - 15.30, päärakennus sali 5, Fabianinkatu 33)

Lisätietoja seminaarin ohjelmasta yliopiston tapahtumakalenterista: https://helsinginyliopisto.etapahtuma.fi/fi-fi/Kalenteri/Suomi?id=49758

***

Tilaisuuksien järjestäjät: Suomen Akatemian tutkimuksen huippuyksikkö Reason and Religious Recognition (Helsingin yliopisto, teologinen tiedekunta) sekä ERC-tutkimusprojekti Knowledge in Post-Avicennian Islamic Philosophy (Jyväskylän yliopisto).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 33
00014 Helsinki

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Helsingin yliopisto osallistuu globaalien kestävyysongelmien ratkaisemiseen perustamalla Kestävyystieteen instituutin17.1.2018 10:10Tiedote

Ilmastonmuutos, köyhyys, kaupungistuminen ja luonnon monimuotoisuuden ehtyminen ovat aikamme akuutteja kestävyysongelmia, joiden ratkaiseminen vaatii ratkaisuhakuista ja tieteidenvälistä tutkimusta. Kestävyystieteen instituutti (HELSUS) vastaa haasteeseen palkkaamalla kymmenen uutta professoria ja yhdistämällä lähes 200 tutkijaa kuudesta eri tiedekunnasta.

Sormenjälkitutkimusten laatu ja asiantuntijuus tärkeä osa rikostutkinnan luotettavia tuloksia15.1.2018 09:09Tiedote

Asiantuntijapalveluiden tuottamiseen käytettävien eri tietojärjestelmien ja tutkimusprosessien digitalisointi, standardit ja laatujärjestelmät, alati kasvava tieteellisten tutkimusten ja niiden tuottamien tulosten soveltamispaineet sekä myös maailmanlaajuinen verkostoituminen ja tietojen vaihtoon liittyvät haasteet tuottavat jatkuvasti uusia osaamisvaatimuksia ja palveluita eri asiantuntija-aloille. Haasteet koskettavat myös Keskusrikospoliisin Rikosteknistä laboratoriota ja siellä työskenteleviä sormenjälkiasiantuntijoita. Rikostekninen laboratorio on jo vuosia kehittänyt toimintaansa kohti yhtenäisiä ja läpinäkyviä toimintamalleja, kriteereitä ja työprosesseja sekä osaamisen pätevyysvaatimuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme