Helsingin yliopisto

Mitä annettavaa islamilla on radikalisoitumisen ehkäisemiseen, kysytään Tiedekulmassa 10.11.

Jaa

Islam, radikalisoituminen ja jihadismi ovat puheenaiheina tällä hetkellä päivittäin. Mutta mitä näistä lopulta tiedetään ja missä kulkevat suvaitsevuuden rajat? Aiheesta keskustelemassa ovat kansainväliset ja kotimaiset huippuasiantuntijat Tariq Ramadan, Thomas Bouvatier, Tarja Mankkinen ja Hussein al-Taee.

Panel discussion on ISLAM, RADICALISATION AND TOLERATION

Keskustelua luvassa siitä, mistä radikalisoituminen johtuu ja mitä ratkaisukeinoja sen torjumiseksi on olemassa. Entä mitkä ovat uskontodialogin mahdollisuudet ja mikä on islamin rooli radikalisoitumisen ehkäisemisessä?

Tule kuuntelemaan alan huippuasiantuntijoita Helsingin yliopiston Tiedekulman stagelle perjantaina 10.11. klo 14–16 (Yliopistonkatu 4, Helsinki). Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lavalla keskustelemassa:

  • islamintutkimuksen professori Tariq Ramadan (@TariqRamadan) Oxfordin yliopistosta. Ramadan on kansainvälisesti korkealle arvostettu islam-asiantuntija, jonka kirjoitukset ja puheet ovat käsitelleet erityisesti muslimien asemaa länsimaissa sekä islamin uutta nousua muslimimaissa. Tuoreimmassa kirjassaan Islam: The Essentials Ramadan kuvailee islamin uskon päämääriä, rituaaleja, monimuotoisuutta ja evoluutiota.
  • kehittämispäällikkö Tarja Mankkinen (@TarjaMankkinen) Sisäministeriön poliisiosastolta. Mankkinen johtaa projekteja, jotka tähtäävät väkivaltaisen radikalisoitumisen, ekstremismin ja polarisoitumisen torjumiseen ja ennalta ehkäisemiseen Suomessa.
  • asiantuntija Hussein al-Taee (@Hussein_al_Taee) konfliktinratkaisujärjestö CMI:stä. Al-Taee johtaa järjestön Irak-työtä, joka pyrkii rauhan edellytysten parantamiseen maassa.
  • psykoanalyytikko Thomas Bouvatier (@thomasbouvatier). Bouvatier on radikalisoitumisen asiantuntija. Hän on perustanut Ranskaan järjestön, joka kouluttaa muun muassa virkamiehiä sekä sosiaalityöntekijöitä käsittelemään ja ennaltaehkäisemään radikalisoitumista ja jihadismia. Bouvatieriltä on ilmestynyt maaliskuussa radikalisoitumista käsittelevä teos Petit manuel de contre-radicalisations.

Tilaisuuden juontavat varajohtaja Virpi Mäkinen ja tohtorikoulutettava Anna-Liisa Tolonen (Reason and Religious Recognition -Suomen Akatemian tutkimuksen huippuyksikkö, Helsingin yliopisto, teologinen tiedekunta).

Haastattelupyynnöt:

Median edustajien on mahdollisuus haastatella panelisteja Tiedekulmassa heti tilaisuuden jälkeen klo 16–18.

Lisätietoja:

Virpi Mäkinen, puh. 02941 21732, s-posti: virpi.makinen@helsinki.fi

***

Professori Tariq Ramadan luennoi Helsingin yliopistolla myös lauantaina 11.11. seminaarissa: Islam and Religious Toleration (klo 9.30 - 15.30, päärakennus sali 5, Fabianinkatu 33)

Lisätietoja seminaarin ohjelmasta yliopiston tapahtumakalenterista: https://helsinginyliopisto.etapahtuma.fi/fi-fi/Kalenteri/Suomi?id=49758

***

Tilaisuuksien järjestäjät: Suomen Akatemian tutkimuksen huippuyksikkö Reason and Religious Recognition (Helsingin yliopisto, teologinen tiedekunta) sekä ERC-tutkimusprojekti Knowledge in Post-Avicennian Islamic Philosophy (Jyväskylän yliopisto).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme