Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Mitä sinusta tulee ”isona”? Kokki, tarjoilija, asentaja, puuseppä vai maalari? Lokakuun ajan voit hakea Stadin ammattiopiston 20 eri tutkintoon

Jaa

Stadin ammattiopistossa on käynnissä 29. lokakuuta asti syksyn 2017 haku 20 eri tutkintoon. Kaikilla on mahdollisuus hakea opintoihin. Valittavina tutkintoina on muun muassa kokin, kosmetologin, parturi-kampaajan, asentajan, koneistajan, levyseppähitsaajan, ajoneuvoasentajan, puusepän ja vaatetusompelijan opinnot.

Stadin ammattiopisto räätälöi jokaiselle opiskelijalle henkilökohtaisen kehittämissuunnitelman. Syksyn 2017 haun tulokset selviävät marraskuun loppuun mennessä ja opinnot alkavat tammikuussa 2018.  

”Stadin ammattiopistossa tarjoamme laadukasta opetusta monilta eri aloilta ja valmistumisen jälkeen opiskelijamme työllistyvät hyvin. Tällä hetkellä työelämässä on kysyntää erityisesti rakennusalan ja sosiaali- ja terveysalan osaajista. Palvelualojen ammattilaisista kysyntä on myös kasvanut. Haluamme kannustaa kaikkia rohkeasti opintojen pariin ja syksyn 2017 haku antaa tähän hyvät mahdollisuudet”, iloitsee Stadin ammattiopiston ja aikuisopiston uusi rehtori Maria Sarkkinen.

Haettavissa olevat koulutukset (suluissa tutkintonimikkeet) syksyn 2017 haussa (2.- 29.10.2017):

 1. Autoalan perustutkinto, pk ja yo (ajoneuvoasentaja)
 2. Hiusalan perustutkinto, pk ja yo (parturi-kampaaja)
 3. Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto, pk ja yo (kokki ja tarjoilija)
 4. Kauneudenhoitoalan perustutkinto, pk ja yo (kosmetologi ja kosmetiikkaneuvoja)
 5. Kiinteistöpalvelujen perustutkinto, pk ja yo (kiinteistönhoitaja)
 6. Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, pk ja yo (asentaja, koneistaja ja levyseppähitsaaja)
 7. Logistiikan perustutkinto, pk ja yo (varastonhoitaja)
 8. Maanmittausalan perustutkinto, pk ja yo (kartoittaja)
 9. Media-alan perustutkinto, julkaisutuotannon osaamisala pk ja yo (mediapalvelujen toteuttaja)
 10. Pintakäsittelyalan perustutkinto, pk ja yo (maalari)
 11. Puualan perustutkinto, pk ja yo (puuseppä)
 12. Rakennusalan perustutkinto, pk ja yo – uudisrakentaminen (talonrakentaja)
 13. Rakennusalan perustutkinto, pk - korjausrakentaminen (talonrakentaja)
 14. Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, pk ja yo (lähihoitaja)
 15. Sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinto, pk (automaatioasentaja ja sähköasentaja) ja yo (sähköasentaja)
 16. Talotekniikan perustutkinto, pk ja yo (ilmanvaihtoasentaja, putkiasentaja ja tekninen eristäjä)
 17. Tekstiili- ja vaatetusalan perustutkinto, pk ja yo (vaatetusompelija)
 18. Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto, pk (ICT-asentaja ja elektroniikka-asentaja) ja yo (ICT-asentaja)
 19. Verhoilu- ja sisustusalan perustutkinto, pk ja yo (sisustaja ja verhoilija)
 20. Välinehuoltoalan perustutkinto, yo (välinehuoltaja)

Haku tapahtuu Opintopolku.fi -sivuston kautta. Jos hakijalla on jo tutkinto, hakija voi hakea erillishaussa. Hakeminen erillisellä sähköisellä lomakkeella.

Syksyn 2017 haun jälkeen Stadin ammattiopistoon ja aikuisopistoon voi hakea milloin vain, sillä molemmat siirtyvät jatkuvaan hakuun. Jatkuvan haun avulla Stadin ammattiopisto ja aikuisopisto voivat tarjota paremmin opintomahdollisuuksia ympäri vuoden.

Lisätietoja syksyn 2017 hausta:

Hakutoimisto avoinna ma-to klo 9.00-15.00 ja pe klo 9.00-14.30, puh. 09 310 89318, Hattulantie 2, 00550 Helsinki

Haussa nyt: https://www.hel.fi/ammatillinen/fi/haussa-nyt/

Yhteyshenkilöt

Mediaa palvelee

viestintäpäällikkö Essi Eranka
puh. 09 310 74342, 040 568 1369, essi.eranka@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä #HelsinkiOppii ja #LastenHelsinki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan päätöstiedote 14.8.14.8.2018 18:45Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontui tänään 14.8. syyskauden ensimmäiseen kokoukseensa. Lautakunnan päätöstiedote on julkaistu verkossa:https://www.hel.fi/static/public/hela/Kasvatus-_ja_koulutuslautakunta/Suomi/Paatostiedote/2018/Kasko_2018-08-14_Kklku_9_Pt/index.html Lisätietoja kasvatus- ja koulutuslautakunnasta: https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi/paatoksenteko/kasvatus-ja-koulutuslautakunta/kasvatus-ja-koulutuslautakunta

Läsåret börjar: Främjande av avgiftsfri småbarnspedagogik, främmande språk för förstaklassister, fortlöpande ansökan till Stadin ammatti- ja aikuisopisto8.8.2018 12:25Tiedote

Läsåret börjar i Helsingfors stads finskspråkiga grundskolor och gymnasier torsdagen den 9 augusti. I de svenskspråkiga grundskolorna och gymnasierna börjar läsåret tisdagen den 14 augusti. Helsingfors vuxengymnasium börjar sin verksamhet tisdagen den 28 augusti. För småbarnspedagogiken börjar det nya läsåret också, och alla daghem har öppnat sina dörrar efter sommarpausen senast från och med den 6.8. Ungefär 5 500 barn börjar förskoleundervisningen och ungefär 6 000 nya förstaklassister börjar skolan. I stadens gymnasier och i Stadin ammattiopisto börjar ungefär 5 000 nya studeranden.

Lukuvuosi alkaa: Varhaiskasvatuksen maksuttomuutta edistetään, vieraita kieliä ekaluokkalaisille, jatkuva haku Stadin ammatti- ja aikuisopistoon8.8.2018 12:17Tiedote

Lukuvuosi alkaa Helsingin kaupungin suomenkielisissä peruskouluissa ja lukioissa torstaina 9. elokuuta. Ruotsinkielisissä peruskouluissa ja lukioissa lukuvuosi alkaa puolestaan tiistaina 14. elokuuta. Helsingin aikuislukio aloittaa tiistaina 28. elokuuta. Varhaiskasvatuksessa uusi lukuvuosi alkaa myös ja kaikki päiväkodit ovat aukaisseet ovensa kesätauon jälkeen viimeistään 6.8. alkaen. Esiopetuksessa aloittavia lapsia on noin 5 500 ja ekaluokkalaisia noin 6 000. Kaupungin lukioissa ja Stadin ammattiopistossa aloittaa yhteensä noin 5 000 uutta opiskelijaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme