Assemblin Oy

Mitä teidän energiatehokkuushankkeellenne kuuluu?

Jaa

Kiinteistöjen energiatehokkuutta on kehitetty vuosien varrella monenlaisilla malleilla ja varmasti myös yhtä monenlaisilla lopputuloksilla. Mistä hankkeiden väliset erot johtuvat?

Energiatehokkuushanke on valmistuessaan kesken Kuva: Assemblin
Energiatehokkuushanke on valmistuessaan kesken Kuva: Assemblin

Pikadieetti vai pidempiaikainen elintapamuutos?

Kiinteistöjen energiatehokkuutta on kehitetty vuosien varrella monenlaisilla malleilla ja varmasti myös yhtä monenlaisilla lopputuloksilla. Myös toimenpiteiden vaikutusten eliniästä löytyy parempia ja huonompia onnistumisia, vaikka julkisuudessa ovat tietysti näkyneet enemmän hankkeet, joissa on onnistuttu keskimääräistä paremmin.

Valitettavasti kiinteistöjen omistajakunnasta löytyy myös asiakkaita, joille ensimmäisen hankkeen epäonnistuminen on riittänyt ja luottamus suomalaiseen energiatehokkuusosaamiseen on menetetty pitkäksi aikaa.

Mistä hankkeiden väliset erot johtuvat?

Useimmiten paremmin onnistuneet hankkeet ovat olleet tasapainoinen kokonaisuus kiinteistön energiatehokkuuden parantamistasisäympäristöolosuhteiden kehittämistä ja kiinteistön käyttäjien ja vuokralaisten huomiointia hankkeen sisällössä. Myös hankkeen suunniteltu ja aktiivinen viestintä sekä käyttäjien perehdytys ja opastaminen kuuluvat kiinteästi ammattilaisten toteuttamiin energiatehokkuushankkeisiin.

Energiatehokkuushanke on valmistuessaan kesken

Edellisistä asioista huolimatta tärkein yksittäinen energiatehokkuushankkeista ymmärrettävä asia on se tosiasia, että projektivaiheen valmistuessa hanke on vasta alussa. Tämän jälkeen vasta alkaa hankkeen päävaihe, seurantavaihe, joka vaatii valitulta yhteistyökumppanilta oikeaa ammattitaitoa ja henkilöresursseja sekä myös sitoutumista tilaajaorganisaation puolelta, joka välillä on ollut myös vaarassa unohtua.

Uskallan väittää, että erittäin monen epäonnistumisen taustalta löytyy  hankkeen painopisteen ja seurantavaiheen ymmärtämättömyys sekä toimittaja- että tilaajaorganisaatiossa ilman, että energiatehokkuushanketta olisi ymmärretty vuosi vuodelta kehittyvänä prosessina. Hyvätkin investoinnit jäävät vaikutuksiltaan korkeintaan puolitiehen ilman ammattitaitoista käyttöä ja ylläpitoa.

Miten eteenpäin omien energiatehokkuushankkeiden kanssa?

Jokainen kiinteistö on yksilö ja siksi jokaiselle kiinteistölle tulee yksilöllisten tavoitteiden kautta löytää tilanteeseen sopivin hankesisältö. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa kiinteistön kehittämistä. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Energiatehokkuushanke on valmistuessaan kesken Kuva: Assemblin
Energiatehokkuushanke on valmistuessaan kesken Kuva: Assemblin
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Assemblin Oy
Assemblin Oy
Sentnerikuja 1
00440 Helsinki

+358 20 198 4640http://fi.assemblin.com/

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa. Assemblin suunnittelee, asentaa ja huoltaa LVISAK-järjestelmiä niin toimistoissa, urheiluhalleissa, kauppakeskuksissa, asunnoissa kuin teollisuudessakin. Assemblinin tukena on monipuolisen konsernin voimavarat ja paikallisen yrityksen henkilökohtainen läsnäolo. Liikevaihto on noin 800 miljoonaa euroa, ja meillä työskentelee melkein 6 000 työntekijää yli sadalla paikkakunnalla Pohjoismaissa. Katso lisätietoja: www.assemblin.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Assemblin Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme