Helsingin Psykoterapiainstituutti Oy

Miten auttaa ihmistä, jolla on itsetuhoisia ajatuksia?

Jaa

Maailman itsemurhien ehkäisypäivää vietetään perjantaina 10. syyskuuta. Päivän tavoite on lisätä tietoisuutta itsemurhista ja keinoista niiden ennaltaehkäisyyn. Towards Zero Suicide -webinaari antaa ratkaisukeskeisiä keinoja itsetuhoisen ihmisen kohtaamiseen.

Ratkaisukeskeisen traumatyön kehittäjä, psykoterapeutti John Henden
Ratkaisukeskeisen traumatyön kehittäjä, psykoterapeutti John Henden

Itsemurhakuolleisuus on 2010-luvun aikana vähentynyt 30 prosenttia Suomessa. Silti itsemurhaan menehtyy noin 800 ihmistä vuosittain. Erityisen huolestuttavaa on, että nuorten 15–24-vuotiaiden osuus itsemurhien määrästä on korkea. Kaikista itsemurhista kolmanneksen tekee nuori. Luku on korkeampi kuin missään muussa EU-maassa.

Itsemurhien ehkäisypäivänä 10.9. järjestetään Towards Zero Suicide -webinaari, jonka tuotto lahjoitetaan Nyyti ry:lle, joka edistää opiskelijoiden mielenterveyttä. Koronapandemian takia Nyytin tekemä työ on noussut entistä tärkeämmäksi.

"Nuoret aikuiset ovat olleet poikkeusaikana erityisen haavoittuva ryhmä. Korona-aika on koetellut rajusti opiskelijoiden jaksamista ja lisännyt mielenterveysoireilua. Nyt on tarve mielenterveyttä edistävälle työlle opiskelijoiden ja opiskeluyhteisöjen keskuudessa. On myös varmistettava, että tarjolla on saavutettavaa tukea", Nyyti ry:n toiminnanjohtaja Minna Savolainen toteaa.

Towards Zero Suicide -webinaarin vetää ratkaisukeskeisen traumatyön kehittäjä, psykoterapeutti John Henden. Henden valottaa webinaarissa, miten voidaan auttaa ihmistä, jolla on itsetuhoisia ajatuksia.

"Webinaari perustuu kirjaani Preventing Suicide - The Solution Focused Approach. Olen kouluttanut terveydenhuollon ammattilaisia maailmanlaajuisesti jo yli 20 vuotta. Lähestymistapani aiheeseen on hyvin käytännönläheinen", Henden kertoo.

Webinaariin voi osallistua lähettämällä viestin WEBINAARI10 numeroon 16301. Viestin hinta on 10 euroa, ja tuotto lahjoitetaan Nyyti ry:lle. Paluuviestinä saa linkin, jolla pääsee osallistumaan webinaariin. Towards Zero Suicide -webinaari pidetään Zoomissa 10.9. klo 9.15–10. Webinaari on englanninkielinen.


Lähteet:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Kuolemansyyt [verkkojulkaisu].
ISSN=1799-5051. 2019, 7. Itsemurhia edellisvuotta vähemmän . Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 6.9.2021].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/ksyyt/2019/ksyyt_2019_2020-12-14_kat_007_fi.html

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Markkinointikoordinaattori Satu Lehtinen
Helsingin Psykoterapiainstituutti
puh. 045 159 8200
markkinointi@hpi.fi

Kuvat

Ratkaisukeskeisen traumatyön kehittäjä, psykoterapeutti John Henden
Ratkaisukeskeisen traumatyön kehittäjä, psykoterapeutti John Henden
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Psykoterapiainstituutti Oy
Helsingin Psykoterapiainstituutti Oy
Lemuntie 7 A
00510 HELSINKI

045 121 2321https://www.hpi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.