Aluehallintovirasto

Miten julkisista tiloista tehdään terveempiä? Terveet tilat -aluetilaisuus perjantaina 30.10.2020

Jaa

Millainen on sisäilmastoltaan terve tila? Miten viranomaiset ja eri järjestöt voivat yhdistää voimansa tilojen kehittämisessä? TOIMITTAJIA, JOTKA HALUAVAT OSALLISTUA PÄIVÄÄN, PYYDETÄÄN LÄHETTÄMÄÄN SÄHKÖPOSTIOSOITTEENSA ALUEHALLINTOVIRASTON ALUEELLISELLE VEISTINTÄPÄÄLLIKÖLLE! TAI sähköpostitse Noora Mahlavuori, etunimi.sukunimi@vnk.fi. Ilmoittautumiset viimeistään 29.10.2020

Tervetuloa Terveet tilat 2028 -ohjelman alueelliseen työpajatilaisuuteen perjantaina 30.10.
Webinaarin järjestää Terveet tilat 2028 -ohjelma ja Lapin ja Pohjois-Suomen aluehallintovirastot.


Tilaisuuksien aamupäivän osuus koostuu eri näkökulmia esittelevistä tietoiskumaisista alustuksista, ja työpajaosuus on iltapäivällä.

Ohjelma
8.30 Webinaarilähetys avautuu
8.45 Aluehallintoviraston puheenvuoro, ylijohtaja Terttu Savolainen, Pohjois-Suomen alue-hallintovirasto
9.00 Terveet Tilat 2028 -ohjelman tervehdys
9.15 Alustukset aiheeseen
•    Miten hallita sisäympäristöjä kokonaisuutena, erityisasiantuntija Eero Palomäki, Työterveyslaitos
•    Kosteudenhallinta rakennuksen elinkaaressa - tilaamisesta ylläpitoon, rakennusvalvonnan johtaja Pekka Seppälä, Oulun kaupunki
•    Kokemuksia kunnista, haasteet ja mahdollisuudet, kaupunginjohtaja Tytti Määttä, Kuhmon kaupunki
•    Menettelyt ongelmatilanteissa, työturvallisuuden näkökulma, työhyvinvointipäällikkö Johanna Aho, Rovaniemen kaupunki
•    Elinkaarimalli, käytännön kokemuksia, rehtori Timo Salmi, Kastellin monitoimitalo, Oulu

Tilaisuus jatkuu asiantuntijoille tarkoitetuilla työpajoilla teemalla Kestävästi tulevaisuuteen – yhteistyöllä hyvinvointiin. Miten vahvistamme kunnan kiinteistönpitoon liittyviä toimintamalleja kestävän, käyttäjien tarpeet huomioivan ja hyvinvoivansisäympäristön ylläpitämiseksi ja saavuttamiseksi?

Terveet tilat 2028
Terveet tilat 2028 -ohjelman tavoitteena on tervehdyttää julkiset rakennukset ja tehostaa sisäilmasta oireilevien hoitoa ja kuntoutusta.

Kymmenvuotisen ohjelmakauden aikana vakiinnutetaan kiinteistönhoitoon ennaltaehkäisevä toimintatapa, jossa rakennusten kunto, sopivuus käyttötarkoitukseensa ja käyttäjien kokemukset tarkistetaan ja arvioidaan säännöllisesti.
Ohjelman yhtenä tavoitteena on Terveet tilat -toimintamallin kehittäminen yhteistyössä kuntien ja aluehallintovirastojen kanssa.

Muodostuvan toimintamallin avulla halutaan edistää rakennusten terveyttä ja turvallisuutta sekä käyttäjien tyytyväisyyttä.
Toimintamallin kehittämiseksi järjestetään alueellisia työpajatilaisuuksia.

Perjantain webinaari on yksi näistä tilaisuuksista.

Tilaisuudet on suunnattu kuntien päättäjille, viranhaltijoille ja työntekijöille, jotka kohtaavat työssään sisäilmaan liittyviä teemoja ja ongelmia esimerkiksi kiinteistöjen ylläpidossa, opetustoimessa, ympäristöterveydenhuollossa tai työsuojelussa.

Lisätietoa alueellisesta tilaisuudesta

Lisätietoa Terveet tilat 2028 -ohjelmasta

Lappi
Pohjois-Suomi
Rakentaminen, asuminen ja maa-alueet
Sosiaali- ja terveyspalvelut
Työsuojelu 

Terveet tilat 2028

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Alueellinen valmiustoimikunta pohti kausityövoiman turvaamista alkutuotannossa (Länsi- ja Sisä-Suomi)23.11.2020 16:30:00 EETTiedote

Alueellinen valmiustoimikunta kokoontui 20.11.2020 puheenjohtajan, aluehallintoviraston ylijohtaja Marko Pukkisen johdolla yhteensovittaakseen ja koordinoidakseen koronatilannetta Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston alueella. Kokouksen asiantuntijaesitelmän piti maatalousneuvos Kirsi Heinonen maa- ja metsätalousministeriöstä teemanaan ulkomaisen kausityövoiman käyttö alkutuotannon elinkeinoissa.

Den regionala beredskapskommittén dryftade tryggandet av säsongsarbetskraft i primärproduktionen (Västra och Inre Finland)23.11.2020 16:30:00 EETTiedote

Den regionala beredskapskommittén sammanträdde den 20 november 2020 under ledning av ordföranden, regionförvaltningsverkets överdirektör Marko Pukkinen för att samordna och koordinera coronasituationen inom området för Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland. Mötets expertföredrag med temat anlitande av utländsk säsongsarbetskraft i primärproduktionens näringar hölls av lantbruksrådet Kirsi Heinonen från jord- och skogsbruksministeriet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme