Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Miten soi "Suomi 100" jazzmuusikoiden vapaana ilmaisuna?

Jaa

Tarjolla on mahdollisuus ottaa selvää, kuinka Suomi 100 jazzina soi, heittäytymällä kiehtovien musiikkielämysten pauloihin avoimin mielin ja uteliaana sunnuntaina 26.11.2017 klo 17 Malmitalossa. Kitaristit Kalle Kalima ja Jukka Kääriäinen, saksofonisti Pauli Lyytinen, basisti Teppo Hauta-aho ja kolumbialainen Castrillónin muusikkopariskunta Duo CASSAG soittavat Jazz’n Jam -sarjan juhlakonsertissa, jossa mukana tällä kertaa on myös jaZZanti.

Päätöntä menoa, hauskanpitoa ja juhlaa - jazz soi!
Päätöntä menoa, hauskanpitoa ja juhlaa - jazz soi!

Jazzin juhlaa ja juhlajazzia! Mitäpä muuta Malmitalon syyskauden viimeiseltä jazzsunnuntailta voisikaan vaatia. Akustisen konsertin esiintyjiksi on saatu nuoremman muusikkopolven taitajia vahvistettuna alan pioneerilla.

Berliinistä saapuu kansainvälisesti tunnettu kitaristi Kalle Kalima ja Kolumbiasta muusikkopari Sergio ja Natalia Castrillón. Illan toinen kitaristi on Jukka Kääriäinen, saksofonimusiikista vastaa Pauli Lyytinen. Kontrabassonsa takana seisoo konsertin pioneeri Teppo Hauta-aho. Luvassa on vapaan ilmaisun yllätyksiä ja musiikillista monipuolisuutta mainioiden muusikoiden seurassa Suomi 100 -teemalla.

Teppo Hauta-aho, jonka kanssa Malmitalo aloitti yhteistyön kevätkaudella 2008 JAZZ à MALMI -tapahtumasarjan yhteydessä ja joka on syksystä 2008 ollut vakituisesti Malmitalon Jazz'n Jam -sarjan taiteellinen johtaja, on nyt syksyn mittaan siirtänyt tehtävän Sakari Puhakalle. Tämän kauden viimeinen sunnuntaijazzkonsertti ei ole vain Suomi 100 -jazzjuhlaa, vaan se on myös juhlakonsertti kiitokseksi Hauta-aholle mitä parhaimmista jazzkonserteista, joita Malmitalossa on nyt kymmenen vuotta hänen suunnittelemanaan kuultu. Hauta-aho ei suinkaan ole jäämässä laakereilleen lepäilemään, vaikka jättääkin Malmitalon jazzkonserttien suunnittelun; musiikki miehen kiireisenä tiellä pitää! Konsertti on myös Teppo Hauta-aho trion (Hauta-aho – Kalima – Kääriäinen) levyn ”Meeting” julkaisukonsertti.

KONSERTIN OHJELMA
Pauli Lyytinen: saksofonisoolo
Teppo Hauta-aho trio, Kalle Kalima: akustinen kitara, Jukka Kääriäinen: akustinen kitara ja Teppo Hauta-aho: kontrabasso

Väliaika

Sergio Castrillón: sello ja Natalia Castrillón: harppu
Pauli Lyytinen: saksofonit, Jukka Kääriäinen: akustinen kitara ja Teppo Hauta-aho: kontrabasso

Kesto noin 2h, lyhyt väliaika

Sarjan taiteelliset johtajat Teppo Hauta-aho ja Sakari Puhakka
Yhteistyössä jaZZanti ja Malmitalo

su 26.11.2017 klo 17 Jazz’n Jam ja jaZZanti: Suomi 100 -juhlakonsertti
Liput 6,50 €. Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupiste.
Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki
www.malmitalo.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiedottajat Irene Salama, irene.salama@hel.fi, p. 09 310 80825 sekä Katja Kinnunen, malmitalo.tiedotus@hel.fi, p. 09 310 37848
Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimiala, Viestintä ja markkinointi, Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, PL 4761, 00099 Helsingin kaupunki

Kuvat

Päätöntä menoa, hauskanpitoa ja juhlaa - jazz soi!
Päätöntä menoa, hauskanpitoa ja juhlaa - jazz soi!
Lataa
Teppo Hauta-aho trio (Hauta-aho, oikealla – Kalima, keskellä – Kääriäinen, vasemmalla)
Teppo Hauta-aho trio (Hauta-aho, oikealla – Kalima, keskellä – Kääriäinen, vasemmalla)
Lataa
Kalle Kalima, kuva: Johnny Siesingjazz
Kalle Kalima, kuva: Johnny Siesingjazz
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Malmitalo on vilkas ja eloisa Koillis-Helsingin kulttuurikeskus, jossa viihdytään erityisesti elokuvien, rytmimusiikin, näyttelyiden, teatteri- ja tanssitaiteen sekä koko perheen tapahtumien parissa.

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
malmitalo.fi
www.facebook.com/malmitalo/
#malmitalo
www.malmitalo.fi/fi/yhteystiedot

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Amparo Sánchezin yhtye Amparanoia Savoy-teatteriin tammikuussa22.11.2017 17:40Tiedote

Espanjalainen laulaja-kitaristi Amparo Sánchez tuo yhtyeensä Amparanoian Savoy-teatteriin tammikuun 27. päivä. Sánchez on espanjankielisissä maissa supertähti, joka on tehnyt yhteistyötä muun muassa Manu Chaon kanssa. Vuonna 1996 perustettu Amparanoia tunnetaan kantaaottavista lauluistaan, joissa espanjalaiset ja kuubalaiset rytmit yhdistyvät rockiin, reggaeeseen ja punk-asenteeseen. Sánchezin laulussa puolestaan kuuluu vahva bluestausta. Seitsenhenkinen yhtye on julkaissut yhteensä kahdeksan levyä. Sánchez nostaa sanoituksissaan sosiaaliseen epätasa-arvoon, kulutukseen ja naisen asemaan liittyviä teemoja. Meksikolaiseen Zapatista-liikkeeseen perehtynyt Sánchez näkee, että muusikolla on sekä etuoikeus että velvollisuus vaikuttaa taiteensa kautta. ”Voima on meissä. Tärkeintä on olla pelkäämättä." Amparanoia 27.1.2018 klo 19.00   Amparo Sánchez: laulu, kitara Willy Fuego: kitara, taustalaulu Carmen Niño: basso, taustalaulu Angie Lopez: koskettimet, taustalaulu Flor Inza: perkussiot Miki

Helsingin monikulttuurisessa itsenäisyyspäivänjuhlassa näkyy saamelaisuus22.11.2017 08:00Tiedote

Sata vuotta itsenäisyyttä. Sinä aikana Suomi on ottanut paikkansa maailmassa, rakentunut uudelleen, kansainvälistynyt ja kehittänyt oman ainutlaatuisen identiteettinsä. Helsinki on yhä monimuotoisempi kaupunki, ja se heijastuu myös Suomen itsenäisyyspäivän viettoon. Suomen 100-vuotiaan Itsenäisyyden juhlistamiseksi Finlandia-talolla järjestetään monikulttuurinen ja monimuotoinen itsenäisyyspäivän juhla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme