Osuuskauppa PeeÄssä

Mittava uudistus Sokoksen Ravintolamaailmaan

Jaa

Kuopion Sokoksen Ravintolamaailma uudistetaan talven aikana. Asiakkaille saadaan elämyksellisemmät tilat, uusia kokemuksellisia ravintoloita sekä henkilökunnalle toimivat tarjoilu-, logistiikka- ja tuotantotilat. Ravintolamaailmaan saadaan 124 uutta asiakaspaikkaa. Investoinnin arvo on 1,3 miljoonaa euroa. Ravintoloiden uudistustöiden yhteydessä Sokos kiinteistössä uudistetaan myös lvis-tekniikkaa, joten kokonaisinvestointi Sokos kiinteistössä nousee yhteenlaskettuna 3,1 miljoonaan euroon.

- Ravintolainvestointiin käytetty summa on poikkeuksellisen suuri näin haastavana aikana, mutta varaudumme tulevaisuuteen ja luotan ravintolakysynnän palautumiseen normaalille tasolle Kuopion keskustassa koronan jälkeen. Otamme osaksi Ravintolamaailmaa myös Nina & Henrin vapautuneet liiketilat. Ravintolamaailma tulee uudistuksen myötä saamaan myös uuden nimen. Uudistusten myötä pystymme myös työllistämään lisää henkilökuntaa, kertoo toimialajohtaja Ville Puustinen.

Ravintolamaailman kokonaisuus työllistää tällä hetkellä ympärivuotisesti 63 henkilöä ja on kävijämääriltään Kuopion suurin ravintolayksikkö.


Uutena viinibaari, sushibuffet, aasialaisia makuja, kebabia ja toivesalaatteja

Uudistuksessa kaupungin suosituin kahvila Coffee House saa sisäänsä viinibaarin.

- Tehdään baari baarin sisään. Coffarin viinibaarissa on tarjolla vaihtuva valikoima viinejä kaikilta mantereilta. Sen jatkuvasti päivittyvältä viinilistalta löytyy 20 viinin valikoima kyp-siä sekä mielenkiintoisia, nykyaikaisia viinejä. Viinibaari tarjoilee viinin ohella myös käsin tehtyjä herkkuja, kuten leikkeleitä, juustoja ja Coffee Housen keittiön pikkuannoksia, kertoo ryhmäpäällikkö Johanna Kämäräinen.

Uutena ravintolamaailmaan on tulossa uniikki gourmet kebabiin keskittyvä ravintola Döner26 sekä Raisu -niminen aasiaravintola, jossa kärkituotteena on sushibuffet.

- Dönerissä haluamme tarjota Kuopion parasta modernia gourmet kebabia. Gourmet tarkoit-taa meille tuoreita, rohkeita ja yksilöllisiä makuja valmiiksi mietittyinä annoksina, 100 pro-senttisesti kotimaista lihaa tuoreilla lisukkeilla kruunattuna lähituottajan meille tuunaamilla kastikkeilla. Osana Döneriä on myös tuotekonsepti GreenBAR, joka on epäilemättä kaupun-gin maukkain, rohkein ja erilaisuudestaan ylpeä toivesalaattibaari. Se on salaattibaari, joka yhdistää kaupungin ja maaseudun parhaat puolet lautaselle tai mukaan koottuna asiakkaan omien toiveiden mukaisesti, kuvailee innostunut ryhmäpäällikkö Mikko Rosendahl.

- Raisu puolestaan on aasiaravintola, joka uskoo perinteiseen japanilaiseen keittiöön, puhtaisiin ja korkealaatuisiin raaka-aineisiin. Yhdistelemme rohkeasti uusia makuja ja ainesosia. Haluamme luoda mieleenpainuvaa ja loistavaa ruokaa rennon sosiaalisessa tunnelmassa, ihmisläheisen ja asiantuntevan palvelun siivittämänä. Sushibuffet on koko paikan sydän, mutta lämpimässä buffassa löytyvät muun muassa wingsit Aasian tyyliin, autenttiset baobunit ja muita laadukkaita Kaukoidän annoksia juomatuote mukaan lukien, kertoo Rosendahl.

Myös entiset tutut konseptit jatkavat, mutta ne uudistetaan 2020-luvulle. Rossossa terävöitetään pizza- ja grillituotteita sekä miljööuudistuksessa Rosso saa lisää tilaa ja ruokailurauhaa. Keittiö muutetaan avokeittiöksi ja napolilainen pizzauuni nousee ravintolan keskiöön näkymässä salista keittiöön. Ravintolaan tehdään myös kabinetti ryhmäasiakkaita ajatellen. Myös Coffee Housea ja Hesburgeria uudistetaan. Hesburger saa tiloihinsa itsepalvelukassat ja se siirtyy torin puolelle suljettavan Pikku Pietarin pubin paikalle. Uudelleen organisoitumiseen liittyen yhteistoimintaneuvottelut on käyty ja Pikku Pietarin Pubin sulkeminen on osa Ravintolamaailman kehittämissuunnitelmaa.

- Teemme uudistukset vaiheittain ja ensimmäisenä pääsemme avaamaan aasiaravintola Raisun helmikuun lopussa. Teemme kovasti töitä sen eteen, että koko &Joy ravintolamaailman uudistus olisi valmis jo vappuna 2021. Uudistustöiden aikana osa ravintoloista on luonnollisesti hetken tilapäisesti kiinni, mutta pystymme työllistämään koko henkilöstön muihin toimipaikkoihimme, kertoo Kämäräinen.

Asiakasomistajien mielipiteistä tukea päätöksiin

Uudistusta suunniteltaessa kysyttiin ravintolamaailmassa asioineiden asiakasomistajien mielipiteitä, millaisissa ravintoloissa he haluaisivat asioida. Kyselyyn saatiin lähes 1 000 vastausta ja ne tukivat suunnitelmia ravintolamaailman tulevaisuudesta.

- Meiltä on kysytty miksi entiset konseptit jatkavat Sokoksen ravintolamaailmassa ja emmekö keksineet sitten mitään uutta niiden tilalle? Yksiselitteinen vastaus tähän on, että entiset konseptit ovat todella suosittuja asiointimääriltään, tulokseltaan ja niillä on vahva brändiarvo jopa kymmenien vuosien ajalta. Olen vilpittömän iloinen, että saamme uudistuksen yhteydessä tuotua myös näitä tutumpia konsepteja nykypäivään ja samalla lanseeraamme pari uutta uniikkiravintolaa sekä kaksi uutta tuotekonseptia asiakkaillemme. Konseptikehitystä olen höystänyt myös ulkopuolelta hankituilla konseptiosaajilla. Haluamme entisestään parantaa asiakkaan päivää sekä tuottaa hyvää mieltä ja makuelämyksiä, summaa Rosendahl.


Paikallisia toimijoita mukana uudistuksessa

Paikallisuus on osuuskaupan toiminnassa tärkeää ja sen vuoksi valikoimissa käytetään myös paikallisien toimittajien tuotteita. Lähituottajista on alkuvaiheessa mukana Julkulan Leipomo Kuopio, NakuMajo Varkaus, Savo-Karjalan Liha Kuopio. Myös rakentamisessa käytetään paikallisia urakoitsijoita aina kun se on mahdollista.

Ravintolamaailman konsepteista vastaa PeeÄssä, SOK ja SonFly Oy, sisustussuunnittelusta Jaana Ekman (Visionary Design Partners Helsinki Oy), pääsuunnittelusta yhdessä PeeÄssän kanssa Min-na Kilpeläinen (Rakennussuunnittelutoimisto TURUNEN & RÄISÄNEN Ky) sekä keittiö- ja laite-suunnittelusta Mikael Polón (Metos Oy).

Yhteyshenkilöt

majoitus- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ville Puustinen p. 044 719 7996
ryhmäpäällikkö Mikko Rosendahl, p. 050 406 9636
ryhmäpäällikkö Johanna Kämäräinen, p. 044 719 2880

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Osuuskauppa PeeÄssä
Osuuskauppa PeeÄssä
Savilahdentie 10
70700 Kuopio

http://peeassa.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa PeeÄssä

PeeÄssän ylijäämänpalautus 3%26.3.2021 10:52:40 EET | Uutinen

PeeÄssä maksaa omille asiakasomistajilleen viime vuodelta 3% ylijäämänpalautusta. Ylijäämänpalautusta maksetaan asiakasomistajan tekemistä ostoista, mikäli osuuskaupan tuloksesta investointien jälkeen jää rahaa eli ylijäämää. Osuuskaupan tulosta käytetään aina sen asiakasomistajien hyväksi, joko toiminnan kehittämiseen investointeina tai ylijäämänpalautuksena. Ylijäämänpalausta maksetaan yhteensä yli 14 miljoonaa euroa.

Asiakasomistajille hyötyä yli 90 miljoonaa euroa5.2.2021 14:00:00 EET | Uutinen

Erikoinen vuosi käsitteli toimialoja hyvin eri tavalla ja se näkyi liikevaihdossamme. Se toi runsasta kasvua marketkauppaan ja Kodin Terraan, mutta samalla kuritti majoitus- ja ravitsemiskauppaa. Liikevaihtomme oli 597,7 miljoonaa euroa ja pysyi viime vuoden tasolla. Päivittäistavarakaupassa kauppa kävi hyvin ja liikevaihtomme oli 409,7 miljoonaa euroa, jossa kas-vua oli 7,6 prosenttia. Myös käyttötavarakauppamme ylsi 2,6 prosentin kasvuun. Liikevaihto kasvoi erityisesti S-market-ketjussa, jossa kasvu oli kymmenen prosenttia sekä Kodin Terrassa, jossa kasvua oli 27 prosenttia. Majoituskaupan liikevaihto jäi 4,2 miljoonaa euroa viime vuodesta ja oli 7,6 miljoonaa euroa. Ravin-tolakaupan liikevaihto oli 25,9 miljoonaa euroa ja jäi edellisestä vuodesta 11,8 miljoonaa euroa. Polttoainelitrojen myynti jäi edellisestä vuodesta viisi prosenttia ja liikevaihtoa kertyi 107,1 miljoonaa euroa. - Koronan takia ihmiset viettivät enemmän aikaa kotona. Tämä toi meillä kasvua market-kauppaan ja Kodin

Uuden ajan lähikauppa Kuopion Jynkkään19.11.2020 10:07:27 EET | Uutinen

Kuopion Jynkkään avattiin tänään uuden ajan Sale. Jynkän Sale toimii yhtenä Sale-konseptin kehittämisen kannalta tärkeänä yksikkönä, sillä Jynkästä saatujen palautteiden pohjalta kehitetään valtakunnallista Sale -konseptia. – Tällä prototyypillä haemme S-ryhmä-tason oppia siitä, minkälainen lähikauppa palvelee nykypäivän kaupunkilaista asiakasomistajaa parhaiten. Jynkän Salen asiakkaat pääsevät siis vaikuttamaan omalla ostokäyttäytymisellään ja palautteillaan tulevan Sale-konseptin esillepanoihin ja valikoimiin. Tavoitteena on huomioida myös entistä paremmin valikoimien muodostamisessa asiakkaiden erilaiset tarpeet kaupunki- ja maaseutu-Saleissa, kertoo kenttäpäällikkö Timo Heiskanen. - Lähipalveluiden kehittäminen on tärkeää alueen asiakasomistajien arjen sujuvoittamisen kannalta. Lähikauppaan on nopea pistäytyä ostoksille. Toivommekin, että asiakasomistajamme antavat aktiivisesti palautetta Jynkän Salesta, lisää vähittäiskaupan toimialajohtaja Jouni Ruotsalainen. Jynkän Saleen saatii

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme