Partel

Mobiili- ja langaton säteily; terveysriski vai ei?

Jaa

Saimme tiistaina (19.9.17) lukea artikkeleita eri medioissa, joissa kirjoitettiin mobiili- ja langattoman säteilyn mahdollisista vaaroista. Uutinen otsikoitiin seuraavasti: ”Pysäyttäkää 5G, vaatii tutkijat ja tohtorit”. Sitä, mikä on totuus mahdollisille terveysriskeille ei tiedä kukaan, mutta ei savua ilman tulta. Meilläkään ei ole vastauksia kaikkeen, mutta voimme hyvällä omallatunnolla jakaa muutaman hyvän neuvon, joita mm. Strålskyddsstiftelsen Ruotsissa on julkaissut.

Strålskyddsstiftelsen kirjoittaa näin: Kaikki langaton tekniikka aiheuttaa säteilyä (mikroaallot) joka on todettu haitalliseksi terveydelle. Mobiilikäyttäjät altistuvat suuremmalle aivokasvaimen ja syövän riskille pään ja kaulan alueella. Krooninen altistuminen mobiiliantenneista, langattomista tietokoneista ja verkoista kasvattaa syövän ja erilaisten oireiden riskejä (unettomuutta, päänsärkyä, muistin heikentymistä ja sydänongelmia). Lapset ja syntymättömät sikiöt ovat erityisen herkkiä altistuksille.

Siksi seuraavat neuvot ovat erityisen tärkeitä kaikille lapsille ja raskaana oleville.

Muutama hyvä neuvo turvallisempaan puhelin- ja internetkäyttöön

- Käytä mobiilia niin vähän ja lyhyen aikaa kuin mahdollista! Käytä mieluummin kiinteää puhelinta.

- Lasten ja nuorten, alle 18 vuotiaiden sekä raskaana olevien naisten tulisi käyttää mobiilia vain hätätapauksissa. Sikiöiden ja lasten kehitysvaiheessa olevat hermostot voivat vaurioitua säteilystä.

- Priorisoi ja käytä langallista kiinteää puhelinta ja tietokonetta kotona, työpaikalla ja koulussa.

- Käyttäessäsi mobiilia, pidä se niin kaukana kehosta ja kasvoista kuin mahdollista. Pidä puhelu lyhyenä ja käytä kaiutinominaisuutta. Bluetooth ja ”hansdfree” eivät ole riskittömiä.

Kuitutekniikalla varustettu kiinteä yhteys on turvallisuutta lisäävä valinta

Kuitukaapelissa (joka on lasia) kulkeva data siirtyy valon ominaisuudella, sähköä ei tiedonsiirtoon tarvita.

Kaikki kodin ja työpaikan laitteet voidaan varustaa kiinteällä kuituyhteydellä; TV, tietokone, puhelin, printteri, kamera…

Signaali kuitukaapelissa ei vuoda eikä sitä voida salakuunnella.
- Tämä antaa turvallisuutta ja varmuutta ja minimoi terveysriskit.

Sitä paitsi signaali kuidussa on vakaa, eikä nopeudelle löydy kattoa.

Turvallisuus ennen kaikkea

Puhelin on mobiili! Vanhemman NMT tekniikan säteily ei ollut uhka, mutta uuden GSM tekniikan ja ekspotentiaalisesti kasvavan tiedon myötä, on säteilystä tullut uhka, mahdollinen terveysriski. Partel on investoinut paikalliseen kuituverkkoon ja tarjoaa turvallisia ja luotettavia yhteyksiä kaikille asukkaille ja yrityksille Paraisilla.

Partel huolehtii ja panostaa tulevaisuudessa enemmissä määrin turvaratkaisuihin ja palveluihin kaikilla tasoilla; henkilökohtaisten-, kotien- ja yritysten tarpeisiin.

Kiinteä kuituyhteys takaa kaiken tämän.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Jari von Zweygbergk
Eläkkeelle jäävä toimitusjohtaja
Partel
044 7545421
jari@partel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Partel
Partel
Malminkatu 6
21600 PARAINEN

02 454 5400http://www.partel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Partel

Yle:s artikel 10.07.15 om fasta och mobila hastigheter är missvisande10.7.2015 14:47Tiedote

Pressmeddelande 10.07.15. Enligt Partels dataspecialist Tony Karlsson, är Nettitutka en finsk app gjord för att karlägga prestandan av 3G/4G-nät. Alla mätningar görs till Aalto-unviersitetets egen, enda finska testpunkt, oberoende av var du geografiskt befinner dig. Då Nettitutka endast finns som mobilapp så görs alla mätningar med mobila enheter (telefoner och tablets) som har sina egna prestandabegränsningar (kan inte utnyttja och nå upp till samma hastigheter som datorer). Det finns alltså bl.a. ingen version av Nettitutka som kan köras med en dator.

Suomi on maailman edistyksellisin maa mobiilitekniikassa, mutta jälkijunassa kiinteiden kuituyhteyksien suhteen18.8.2014 13:30Tiedote

Lehdistötiedote 18.8.2014. Nokian vanavedessä Suomi on kiitettävästi kehittänyt ja panostanut mobiilitekniikkaan. Niinpä saammekin nauttia muita maita nopeimmista yhteyksistä missä sitten kuljemmekin. Kulunut kesä on kuitenkin osoittanut että kehitettävää on vielä paljon, sillä datamäärän kasvu ja investoinnit juoksevat kilpaa keskenään. Samalla Suomi on jäänyt kauas taakse muista maista kiinteiden kuituinvestointien suhteen. Lisäksi lähitulevaisuudessa virtuaalinen läsnäolo muuttaa meidän kaikkien elämää tavalla jota emme vielä näe. Sen mahdollistaa vain kuituyhteys.

Finland är det mest framgångsrika landet inom mobilteknik, men ligger efter när det gäller fasta fiberförbindelser18.8.2014 13:30Tiedote

Pressmeddelande 18.8.2014. I Nokias kölvatten har Finland utvecklat och satsat på mobilteknik. Tack vare detta får vi njuta av snabbare förbindelser än andra länder, var än vi rör oss. Sommaren som gått har ändå påvisat att vi ännu har mycket att göra eftersom ökningen av datamängden och investeringarna löper kapp med varandra. Samtidigt har Finland blivit långt efter andra länder då det gäller investeringarna i fasta fiberförbindelser. Dessutom kommer den virtuella närvaron att förändra våra liv under närmaste framtid på sätt som vi inte ännu kan förutspå. Detta är möjligt endast via fiberförbindelsen.