EHYT

Mobiilisovelluksen avulla pystyt ennakoimaan alkoholinkäyttöäsi

Jaa

EHYT ry:n OttoMitta-sovelluksen avulla voi seurata omaa alkoholin- ja rahankulutusta. Ilmaisen sovelluksen lataaminen omaan kännykkään voi auttaa nauttimaan lomasta ilman turhia huolia ja riskejä.

Aurinkoa, hyvää seuraa eikä kiire minnekään, näistä kesäloma on parhaimmillaan tehty. Jos loman puitteet ovat mallillaan, niin kesäterassilla saattaa kulua alkoholia, aikaa ja rahaa enemmän kuin alun perin oli tarkoitus.

Omaa elämänhallintaa voi parantaa lataamalla älypuhelimeen EHYT ry:n OttoMitta -mobiilisovelluksen. Sen avulla voi seurata alkoholin- ja rahankulutustaan.

Sovellukseen syötetään ensin oma ikä, paino ja sukupuoli. Tämän jälkeen käyttäjä merkitsee nauttimansa alkoholiannoksen tiedot, kuten juoman laadun, määrän ja hinnan. OttoMitta laskee näiden perusteella arvion käyttäjän alkoholiin kuluttamasta rahasta, veren alkoholipitoisuudesta, kaloreista ja siitä, kuinka kauan alkoholin palaminen elimistössä kestää.  

”Sovellus auttaa tunnistamaan alkoholin riskikäytön rajoja, joita moni ei välttämättä tule ajatelleeksi. Vaikka alkoholinkäyttö olisikin satunnaista, mukana kulkeva juomapäiväkirja herättelee pohtimaan omia kulutustottumuksia”, kertoo EHYTin suunnittelija Timo Glad.

OttoMitta sopii myös pitkäaikaiseen käyttöön
OttoMitta muistuttaa viestillä, kun riskikulutuksen raja lähenee. Riskiraja terveelle keskikokoiselle miehelle on seitsemän annosta päivässä (esim. 7 keskiolutpulloa). Keskikokokoisella terveellä naisella riskiraja on viisi annosta päivässä.

”Tämä ei tarkoita, että yhdellä kertaa voi ongelmitta juoda tämän määrän alkoholia. Kohtuukäyttö on usein alle tämän rajan eli se, miten sietää alkoholia, on yksilöllistä”, Glad sanoo.

”Kohtuukäytön voi määritellä siten, että se ei aiheuta minkäänlaista harmia tai ongelmia itselle eikä muille. Päivittäinen juominen ei ole milloinkaan kohtuullista, vaikka määrät olisivat pieniä”, hän lisää.

OttoMittaa voi käyttää myös pitkäaikaiseen alkoholinkäytön seurantaan, koska tiedot pysyvät sovelluksen muistissa.

OttoMitan käyttö on maksutonta ja sovellukseen tallennetut tiedot näkyvät vain käyttäjälle itselleen. Sen voi ladata maksutta puhelimeen sovelluskaupoista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Suunnittelija Timo Glad, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry, p. 040 527 1116 timo.glad@ehyt.fi (23.7. saakka) tai

Aikuistyön päällikkö Antti Hytti, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry, p. 040 779 1387 tai antti.hytti@ehyt.fi 

Tietoja julkaisijasta

EHYT
EHYT
Elimäenkatu 27
00510 HELSINKI

ehyt@ehyt.fihttp://www.ehyt.fi

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry toimii koko maassa ja koko väestön parissa terveiden elämäntapojen edistämiseksi. Työ ulottuu lapsista ja nuorista työ- ja eläkeikäisiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta EHYT

Valtakunnallisten kohtaamispaikkapäivien julkilausuma: Lappu luukulle kohtaamispaikoissa? - Kohtaamispaikkojen asema turvattava sote-uudistuksessa27.4.2018 14:40Tiedote

Kohtaamispaikkojen tulevaisuus sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksessa huolestuttaa Tampereelle 26.-27.4. valtakunnallisille kohtaamispaikkapäiville kokoontuneita järjestöjä. Maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelusta saatujen tietojen mukaan kohtaamispaikkojen osalta ei ole päätetty, lasken-taanko toiminta jatkossa palvelutuotantoon vai yleishyödylliseen toimintaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme