Lasten Keskus

Molli auttaa saamaan taaperon ruokailutilanteet haltuun

Jaa

Molli ja hirveä herne -kirjassa suosittu hahmo kohtaa lapsiperheissä tutun tilanteen, jossa pitäisi maistaa lapsen mielestä epämiellyttävää ruokaa.

Molli ja hirveä herne -kirjan etukansi
Molli ja hirveä herne -kirjan etukansi

 

Kun lapsen lautaselle ilmaantuu uutta ja tuntematonta ruokaa, voi sen maistaminen olla vaikeaa. Jo opitut ruokatavat saattavat kadota hetkessä.

Suosittu Molli-hahmo kohtaa Molli ja hirveä herne -uutuuskirjassa (Lasten Keskus 2021) tämä lapsiperheissä tutun tilanteen. Mollin ystävä Sisu on laittanut ruokaa, mutta tarjolla ei olekaan tuttuja lempiherkkuja. Molli yrittää tehdä kaikkensa, ettei sen tarvitsisi maistaa inhoamaansa vihreää pöperöä. Tarvitaan lukijan apua, että hirveät herneet saadaan kesytettyä ja Molli maistamaan uutta ruokaa.

Lasta osallistava kirja auttaa kohtaamaan hankalan tilanteen ja käymään sitä läpi yhdessä vanhemman kanssa. Kirjan sivuilla Mollin edesottamuksia herneiden kanssa seuraa pieni öttiäinen, joka kehottaa lukijaa toimintaan: rauhoittamaan ja rohkaisemaan epäluuloista Mollia. Kirjan samastuttavan tarinan ja toiminnan kautta tilanne myös oman kodin ruokapöydän ääressä on mahdollista saada haltuun.

Molli ja taaperon arjessa tutut tilanteet

Molli ja hirveä herne jatkaa uutta sarjaa, jossa Molli kohtaa erilaisia lapsiperheen arjessa tuttuja tilanteita. Kirjat tarjoavat mahdollisuuksia löytää lapsentasoisia ratkaisuja konstikkaisiin tilanteisiin ja niiden herättämien tunteiden käsittelyyn. 

Kansainvälisestikin suosittu Molli seikkailee myös tarinakirjoissa ja puuhakirjoissa. Molli-kirjoja on käännetty mm. viroksi, hollanniksi, venäjäksi ja ukrainaksi. Turkulaisen Kurnuttava Sammakko -lastenteatterin Molli-näytelmät ovat valloittaneet sekä Turussa että eri puolilla Suomea.

 

Katri Kirkkopelto on kuvataiteilija, kuvittaja ja kuvataideopettaja. Vuonna 2009 Kirkkopelto sai Kylli Koski -palkinnon, ja hänen teoksensa Molli ja maan ääri oli vuoden 2020 ja Piki vuoden 2016 Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia -palkintoehdokkaana.

 

Katri Kirkkopelto: Molli ja hirveä herne
Lasten Keskus 2021
ISBN 978-952-354-332-4
24 s. | Kl 85.22

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Molli ja hirveä herne

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Molli ja hirveä herne -kirjan etukansi
Molli ja hirveä herne -kirjan etukansi
Lataa
Kuvakirjailija Katri Kirkkopelto
Kuvakirjailija Katri Kirkkopelto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lasten Keskus
Lasten Keskus
Itälahdenkatu 27 A
00210 Helsinki

0968774530http://lastenkeskus.fi

Lasten Keskus tarjoaa iloa ja elämyksiä nuorille lukijoille vauvasta varhaisnuoreen! Meidät tunnetaan erityisesti laadukkaista lastenkirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta. Julkaisemme lasten tietokirjoja, kuvakirjoja ja tarinakirjoja, monipuolista ammattikirjallisuutta eri ikäkausien parissa työskenteleville kasvattajille sekä oppimateriaaleja esi- ja alkuopetukseen.

Yhdessä Edukustannuksen ja Kirjapajan kanssa olemme Publiva Oy.

Tervetuloa myös Mollin maailmaan!

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lasten Keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme