Suomen Mielenterveysseura ry

Monien kulttuurien Mental Health Art Week käynnistyy 21. toukokuuta

Jaa

Mental Health Art Week kutsuu yleisöä kautta Suomen nauttimaan kulttuuri- ja taidetapahtumista 21.—27. toukokuuta. Suomen Mielenterveysseuran organisoiman teemaviikon tapahtumat tutustuttavat eri kulttuureiden taiteeseen ja yhteisöllisyyteen. Samalla ne vahvistavat mielen hyvinvointia.

MHAW-tapahtumakalenterista löytyy muun muassa monikulttuurisia ruokaklubeja, voimatanssia, valokuvanäyttely huivin merkitysestä, luontopolkua ja leikkitapahtumia lapsille.

Näyttelijä Manoel Pinto, teemaviikon ohjelmistoon kuuluvan Maahanmuuttajan poika -näytelmän toteuttaja, haluaa painottaa taiteen voimaannuttavia vaikutuksia.

– Professorini Hannu-Pekka Björkman sanoi, että taiteen tehtävä on auttaa muistamaan. Uskon, että muistamisen kautta pystymme samaistumaan. Ihminen saa näyttämöllä tai katsomossa astua toisen nahkoihin, elää hetken toisen kautta. Tämä hetki voi parhaimmillaan olla ikimuistoinen ja elämää mullistava. Se voi tuoda lohtua, surua tai ymmärrystä.

Brasilialais-suomalainen Pinto on tottunut elämään kahden kulttuurin välissä.

– Taiteella voi olla suuri merkitys myös ulkomaalaistaustaisten kotoutumisen kannalta. Sen kautta voi saada mahdollisuuden olla hetken jotain muuta, ja olla osa jatkumoa, osa yhteisöä.

Mental Health Art Weekin tapahtumat toteuttavat Suomen Mielenterveysseura ja 23 paikallista mielenterveysseuraa useiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Helsingissä MHAW Basaari valtaa Lapinlahden Lähteen sunnuntaina 20.5. klo 12.00–17.00. Ohjelmassa on esimerkiksi Uusia suomalaisia -valokuvanäyttely, Maahanmuuttajan poika -monologinäytelmä, Salainen metsäni -elokuva, Story Sharing Cafe -workshop, sekä taidetyöpajoja ja näyttelyitä.

Lisätietoa

Suunnittelija Kirsi-Marja Moberg, Suomen Mielenterveysseura
+358 40 674 8757
kirsi-marja.moberg@mielenterveysseura.fi

Järjestöjohtaja Sinikka Kaakkuriniemi, Suomen Mielenterveysseura
+358 40 550 1119
sinikka.kaakkuriniemi@mielenterveysseura.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Mielenterveysseura ry
Suomen Mielenterveysseura ry
Maistraatinportti
00240 HELSINKI

(09) 615 516http://www.mielenterveysseura.fi

Suomen Mielenterveysseura tekee työtä mielenterveyden edistämiseksi ja ongelmien ehkäisemiseksi. Mielenterveysseura puolustaa kaikkien yhtäläistä oikeutta hyvään mielenterveyteen. Seura koordinoi valtakunnallisen kriisikeskusverkoston toimintaa sekä edistää lasten, nuorten, työikäisten ja ikääntyneiden mielenterveyttä ja mielen hyvinvointia. Mielenterveysseuran toimintaa tuetaan Veikkauksen tuotoilla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Mielenterveysseura ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme