Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Monikielinen InfoFinland kertoo, miten maailman toimivin maa toimii

Jaa

Tasa-arvo, laadukas koulutus ja puhdas luonto vetävät yhä enemmän kansainvälisiä osaajia Suomeen. Kun osaajat muuttavat tänne töihin, he tuovat puolisonsa ja perheensä mukanaan. Muuttajien mielessä pyörii lukuisia kysymyksiä: mistä puoliso saa töitä, miten lasten koulutus järjestyy, missä voi opiskella suomen kieltä?

Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa InfoFinland-verkkopalvelu. Sivusto kertoo 12 kielellä, miten maailman toimivin maa toimii.

– InfoFinlandia luetaan paljon Suomen rajojen ulkopuolelta jo ennen Suomeen muuttamista. Luotettava omakielinen tieto on ensiarvoisen tärkeää kotoutumisen kannalta, kertoo päätoimittaja Eija Kyllönen-Saarnio Helsingin kaupungilta.

InfoFinland on globaalissa mittakaavassa ainutlaatuinen palvelu. Muissakin maissa tarjotaan tietoa maahanmuuttajille, mutta InfoFinlandin kielivalikoima on poikkeuksellinen. InfoFinlandin kieliä puhutaan ympäri maailman Piilaaksosta Beijingiin.

InfoFinlandilla on lisäksi sisarsivu Finnishcourses.fi, jonka avulla voi etsiä suomen kielen kursseja Helsingin, Tampereen ja Turun seuduilta.

InfoFinlandin laajaa monikielistä tietopakettia voi hyödyntää myös muissa palveluissa. Työ- ja elinkeinoministeriö julkaisee joulukuussa Tervetuloa Suomeen -oppaan, jonka materiaali on poimittu InfoFinlandista. Opasta jakavat maistraatit, Maahanmuuttovirasto ja Suomen lähetystöt ulkomailla.

InfoFinland-sivustoa on tehty yhteistyössä viranomaisten ja kuntien kanssa vuodesta 2003. Sivuston julkaisija on Helsingin kaupunki. Palvelu tunnettiin aiemmin nimellä Infopankki. Uusi nimi kertoo selkeämmin, mistä palvelussa on kysymys: se tarjoaa tietoa Suomesta.

InfoFinland-sivusto on osoitteessa infofinland.fi.

Palvelun kielet ovat suomi, ruotsi, englanti, venäjä, viro, ranska, somali, espanja, turkki, kiina, persia ja arabia.

Yhteyshenkilöt

Jaana Rytkönen, tiedottaja
Helsingin kaupunki
jaana.rytkonen@hel.fi
040 336 0793

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Kaksi kolmesta kuntien nuorisotyön esimiehistä arvioi kunnan nuorille suunnattujen digitaalisten palvelujen parantuneen viimeisen vuoden aikana29.5.2019 11:02:43 EESTTiedote

Digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskus Verke toteutti maaliskuussa jo neljännen kerran kyselyn kuntien nuorisotyön digitalisaatiosta ja digitaalisesta nuorisotyöstä. Tänään julkaistussa Kunnallisen nuorisotyön digitalisaatio 2019 -raportista ilmenee, että digitalisaatioon suhtaudutaan myönteisesti ja digitaaliset palvelut ovat parantuneet viime vuosina.

Helsingin kaupungin rakennusvalvonta tekee toisen esitutkintapyynnön päiväkotien rakennuslupa-asiassa24.5.2019 14:19:57 EESTTiedote

Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren käynnistämässä päiväkotiselvityksessä käytiin alkukeväällä läpi sekä yksityisten että kaupungin omien päiväkotien rakennuslupia. Selvityksessä löytyi yhteensä 71 päiväkotia, joiden rakennuslupa oli puutteellinen. Helsingin kaupungin rakennusvalvonta teki maaliskuussa esitutkintapyynnön poliisille päiväkotiyritys Ankkalampi – Ankdammen Oy:stä. Nyt esitutkintapyyntö tehdään kaupungin omasta toiminnasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme