Suomen Monikkoperheet ry

Monikkoperhevalmennus valmistaa kaksosten ja kolmosten vanhemmat tulevaan arkeen

Jaa

Kun perheeseen odotetaan kaksosia tai kolmosia, liikkuu mielessä lukuisia kysymyksiä uudesta elämäntilanteesta. Alueelliset monikkoperheyhdistykset järjestävät yhdessä julkisen terveydenhuollon sairaaloiden ja neuvoloiden kanssa monikkoperhevalmennusta kuudellatoista paikkakunnalla Suomessa.

Monikkoperhevalmennuksessa käydään läpi monikkoraskauden ja -synnytyksen erityispiirteitä, puhutaan imetyksestä, monikkoarjesta sekä vanhempien jaksamisesta. Valmennus on 1-4 kerran pituinen ja on toivottavaa, että perheen molemmat vanhemmat osallistuvat valmennukseen.

Valmennukseen osallistuvat odottajat ovat kokeneet saaneensa sieltä arvokasta tietoa ja vertaiskokemuksia, joiden avulla monikkovanhemmaksi kasvaminen on sujunut helpommin.

- Paras valmennuskerta oli se, kun sinne saapui myös yksi kolmosten äiti. Katsoin häntä taukoamatta, hän hymyili, hän näytti onnelliselta ja hyvinvoivalta. Silloin tiesin, että ulkopuolisten ennakkoluuloista huolimatta minä voin myös hymyillä ja olla onnellinen, vaikka minulla tulee olemaan monta huutavaa suuta yhtä aikaa, toteaa kolmoslastensa odotusaikana valmennukseen osallistunut Maria Rinne Jyväskylästä.

Mukaan hyvissä ajoin

Valmennuksen sisältö ja toteutus vaihtelevat jonkin verran alueellisesti. Valmennus on osallistujille maksutonta (poikkeuksena Turun monikkoperhevalmennus).

Monikko-odottajan on hyvä osallistua valmennukseen jo hyvissä ajoin, raskauden puolivälissä, sillä monikkolapset syntyvät usein ennen laskettua aikaa.

Monikkoperhevalmennus on Suomen Monikkoperheet ry:n RAY:n (nykyinen STEA/Veikkaus) rahoituksella kehittämä malli. Valmennuksen tunnistaa omasta logosta, jonka on suunnitellut suunnittelustudio Pippuriina. Logo kuvastaa monikkoperheeksi kasvamista tiedon ja vertaistuen voimin.

Lahjoituskampanja monikkoperheiden hyväksi

Suomen Monikkoperheet ry ja Automatia Pankkiautomaatit Oy käynnistävät syksyllä Otto-automaateilla lahjoituskampanjan monikkoperheiden hyvinvointia tukevaan työhön. Lahjoitusvaroin tuetaan esimerkiksi vapaaehtoisten monikkoperhevalmentajien kouluttamista. Lahjoitus onnistuu Otto-automaateilla Otto-tapahtuman yhteydessä.

Poliisihallitus on myöntänyt Suomen Monikkoperheet ry:lle keräysluvan ajalle 1.1.-31.12.2019 koko Suomeen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Luvan numero on RA/2017/923/29.9.2017.

Tällä hetkellä pääset lahjoittamaan sivustolta https://www.suomenmonikkoperheet.fi/lahjoita/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Raisa OjaluotoVapaaehtoistoiminnan koordinaattori

Alueellisten monikkoperheyhdistysten vertais- ja vapaaehtoistoiminnan tukeminen ja kehittäminen, monikkoperhevalmennustoiminta, nettivertaisohjaus, paikallinen vaikuttaminen.

045 882 5383koordinaattori@suomenmonikkoperheet.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Monikkoperheet ry
Suomen Monikkoperheet ry
Ilmarisenkatu 17 A
40100 JYVÄSKYLÄ

http://www.suomenmonikkoperheet.fi

Suomen Monikkoperheet ry

Suomen Monikkoperheet ry on Suomessa toimivien alueellisten monikkoperheyhdistysten valtakunnallinen kattojärjestö. Järjestö on perustettu vuonna 1995. Toiminnan päätavoitteita ovat kaksos-, kolmos- ja nelosperheistä kertovan tiedon jakaminen, edunvalvonta ja vertaistuki. Järjestön päärahoittaja on Stea / Veikkaus. Suomessa toimii tällä hetkellä vapaaehtoisvoimin 17 alueellista monikkoperheyhdistystä, jotka järjestävät tapahtumia ja toimintaa jäsenistölleen omalla toimialueellaan.

Monikkoperheet

Monikkoperheellä tarkoitetaan perhettä, johon syntyy kerralla kaksi tai sitä useampi lapsi. Suomessa syntyy vuosittain kaksoset noin 700 perheeseen ja kolmoset noin 5-10 perheeseen. Nelosia syntyy harvoin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Monikkoperheet ry

Kaksosten päivänä 2.2. muistutetaan kaksosten yksilöllisyydestä21.1.2020 17:50:41 EETTiedote

Suomen Monikkoperheet ry:n lanseeraamaa Kaksosten päivää vietetään 2. helmikuuta. Tänä vuonna monikkoperheiden asialla oleva järjestö täyttää 25 vuotta. Kaksosten päivää juhlitaan teemalla Kohtaa kaksonen yksilönä. Tällä halutaan muistuttaa siitä, että kukin kaksosista tai kolmosista on ainutlaatuinen yksilö, vaikka muistuttaisi ulkonäöltään kaksos-, kolmos- tai nelossisarustaan.

Suomen Monikkoperheet ry kerää lahjoitusvaroja kaksosten, kolmosten ja nelosten perheiden jaksamisen tueksi8.7.2019 14:58:46 EESTTiedote

Suomessa syntyy vuosittain kaksoset tai kolmoset noin 700 perheeseen. Nelosia syntyy harvoin. Suomen Monikkoperheet ry on käynnistänyt rahankeräyskampanjan työlle, joka auttaa ennaltaehkäisevästi monikkoperheiden jaksamista ja tiedon saantia. Lahjoittaminen on mahdollista monin eri tavoin osoitteesta www.suomenmonikkoperheet.fi/lahjoita tai Suomen Monikkoperheet ry:n Facebook-sivulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme