Jyväskylän yliopisto

Moninaisuus haastaa ja ruokkii luovuutta – väitöstutkimus tarkasteli kulttuurisesti moninaisten tiimien työskentelyä

Jaa

Kun aikaa on vähän ja tehtävänä luovaa työtä, on tekijöiden taustoilla merkitystä tiimityöhön ja lopputulokseen. Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa valmistuneen väitöstutkimuksen mukaan kulttuurisesti moninaiset taustat voivat olla tiimin luovuudelle rikkaus, mutta myös haaste.

KM Minna Liikanen tutki johtamisen alan väitöskirjassaan kulttuurisesti moninaisten tiimien luovuutta nopean luovan prosessin aikana. Liikanen tarkasteli tutkimuksessaan kahta tapausta: kansainvälisellä musiikkialalla toimivia pop-musiikin säveltämiseen keskittyviä sävellystiimejä sekä voittoa tavoittelemattomalla elokuva-alalla toimivia lyhytelokuvien tekoon keskittyneitä tiimejä.

”Tutkimuksella pyrin lisäämään ymmärrystä siitä, millaisena tiimien jäsenet sekä heidän sidosryhmiensä edustajat havaitsevat kulttuurisen moninaisuuden merkityksen tiimien luovuudelle. Lisäksi tarkastelin, millaisia esteitä ja edistäjiä kulttuurisesti moninaisten tiimien luovuudelle havaitaan,” Liikanen kertoo.

Kulttuurisen moninaisuuden havaittiin olevan merkityksellistä luovuudelle. Sitä pidettiin kulttuurisidonnaisen, musiikkiin ja musiikkimarkkinoihin liittyvän tiedon lähteenä sekä elokuvanteossa hyödynnettävien tiedollisten resurssien, kuten kielitaitojen ja ideoiden lähteenä.

Toisaalta kulttuurisesta moninaisuudesta aiheutui myös kielellisiä haasteita: sen oli etenkin havaittu kuluttavan aikaa ja heikentävän tiimin jäsenten keskinäistä viestintää.

”Kulttuurinen moninaisuus ei siis itsessään ole tae tiimin luovuudesta, vaan sen havaitaan tuottavan myös monenlaisia viestinnällisiä haasteita tiimeissä ”.

Tiimien luovuudelle havaittiin mahdollistajia ja esteitä, jotka ilmenivät paitsi tiimien sisällä, myös niiden työympäristössä. Tällaisia olivat esimerkiksi yhtäkkiset luovat tilanteet sekä niin sanottu varjojohtajuus.

”Se tarkoittaa varsinaisen tiimin ulkopuolelta tulevaa tiimijohtajuutta, joka keskittyy saatavilla olon kontrollointiin, tiimin kokoonpanoon ja lopputuotosten sekä työajan rajoittamiseen.”

Tutkimusaineisto koostui 23 teemahaastattelusta sekä havainnoinnista, dokumenttiaineistosta ja taustahaastatteluista. Tutkimus ja sen tulokset voivat toimia esimerkkinä ja herättää pohdintaa myös muilla luovuutta vaativilla aloilla , joilla tehdään tiimityötä tiukkaan aikataulutetuissa projekteissa.

KM Minna Liikasen johtamisen väitöskirja "The creativity of culturally diverse teams within the rapid creative process" tarkastetaan 1.10.2021. Väitöskirja on julkaistu sähköisenä.

Vastaväittäjänä dosentti, yliopistotutkija Niina Koivunen (Vaasan yliopisto) ja kustoksena professori Anna-Maija Lämsä (Jyväskylän yliopisto).

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Yliopistoista valmistuneet tyytyväisiä koulutukseensa. Pandemialla ollut vain vähän vaikutuksia akateemisten työllisyyteen15.10.2021 14:00:00 EEST | Tiedote

Kandidaatintutkinnon suorittaneista 82 % arvioi saamaansa opetusta laadukkaaksi, ja lähes 90 % maisterin ja tohtorin tutkinnon suorittaneista on erittäin tyytyväinen tai vähintäänkin melko tyytyväinen tutkintoonsa työuran kannalta. Tulokset käyvät ilmi yliopistojen kandipalaute- ja uraseurantatutkimuksista, joihin vastasi 33 825 kandidaatin, 18 867 maisterin ja 2 569 tohtorin tutkinnon suorittanutta vuosina 2018–2020. Kandidaatintutkinnon suorittaneet vastasivat kyselyyn heti tutkinnon suorittamisen jälkeen, maisterit viiden vuoden ja tohtorit kolmen vuoden kuluttua tutkinnosta.

Uusi liikuntalääketieteen professori Jari Parkkari painottaa liikunnan turvallisuutta14.10.2021 08:30:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen on avoimella hakumenettelyllä valinnut LT Jari Parkkarin terveystieteiden professorin tehtävään, jonka ala on liikuntalääketiede. Parkkari on aloittanut tehtävässä 1.8.2021. Professuuri sijoittuu liikuntatieteelliseen tiedekuntaan, ja Parkkarin erityisaluetta on liikunnan turvallisuus. Hän toivoo alan opiskelijoilta aiheeseen uteliaisuutta ja tuoreita näkökulmia.

Jyväskylän yliopisto koordinoi kolmea uutta huippuyksikköä ja mukana neljännessä13.10.2021 01:00:00 EEST | Tiedote

Suomen Akatemia on valinnut uudet tutkimuksen huippuyksiköt vuosille 2022–2029. Jyväskylän yliopisto johtaa kolmea uutta huippuyksikköä ja on lisäksi mukana Helsingin koordinoimassa yksikössä. Huippuyksikköohjelmaan valittiin 11 yksikköä, joissa työskentelee tutkimusryhmiä yhteensä 11 yliopistosta ja tutkimuslaitoksesta. Akatemia käy valittujen yksiköiden kanssa erilliset rahoitusneuvottelut.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme