Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Morgonverksamheten i skolorna är populär

Jaa

Sektorn för fostran och utbildning i Helsingfors stad inledde i augusti 2017 ett försök med morgonverksamhet för elever i ettan och tvåan och för elever med särskilt stöd i ettan till fyran. Hittills har cirka 2000 barn deltagit i morgonverksamheten. Dagligen deltar i medeltal 10-15 elever/skola.

Foto: Mari Thorin / Rhinoceros
Foto: Mari Thorin / Rhinoceros

Morgonverksamheten leds av skolassistenter, lärare, en förening eller en utomstående privat aktör som anlitas genom uppdragsavtal.

Verksamheten består av lek, spel, hobbyverksamhet, läsning, lugn samvaro eller utevistelse. Morgonverksamheten är avgiftsfri och eleverna kan ta med sig eget morgonmål. Tanken är att hitta flexibla skolvisa lösningar för hur verksamheten ordnas.

Nämnden för fostran och utbildning får 21.11 ta ställning till ett förslag om att fortsätta morgonverksamheten under vårterminen.

I slutet av november genomförs en enkät för vårdnadshavarna om morgonverksamheten och hur den ännu kan förbättras för att möta familjernas olika behov.

”Antalet barn i morgonverksamheten kan ännu öka nu när morgnarna blir mörkare under vintern. Verksamheten har gett barnen trygghet och vårdnadshavarna har varit nöjda. Alla Helsingfors skolor, såväl finska som svenska, har gått med i försöket”, berättar Leena Palve-Kaunisto, ansvarig för morgon- och eftermiddagsverksamheten.

Närmare information:
Leena Palve-Kaunisto
serviceansvarig
leena.palve@hel.fi
tfn (09) 310 86809

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maria Lindh
Informatör
Helsingfors stad
Fostran och utbildning, information
Tfn (09) 310 700 84
Mobil 040 33 45 116
maria.lindh@hel.fi

Kuvat

Foto: Mari Thorin / Rhinoceros
Foto: Mari Thorin / Rhinoceros
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Sektorn för fostran och utbildning ansvarar för småbarnspedagogiken, förskoleundervisningen, den grundläggande utbildningen, gymnasieutbildningen, den finska yrkesutbildningen och den fria bildningen i Helsingfors. Sektorn består av fyra servicehelheter: småbarnspedagogik, grundläggande utbildning, gymnasie- och yreksutbildning och fritt bildningsarbete samt svenska tjänster. Till sektorn hör dessutom förvaltningsenheter.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Information om den upplevda kvaliteten på inomhusluften erhölls av undervisningspersonal på Helsingfors grundskolor11.12.2018 11:34Tiedote

Helsingfors har fått omfattande information om hur personalen upplever kvaliteten på inomhusluften i stadens grundskolor. I april i år utförde Arbetshälsoinstitutet en enkät som riktade sig till lärare och skolgångsbiträden i stadens alla 101 finsk- och svenskspråkiga grundskolor. Över 2 500 svar inkom och svarsprocenten var 65. Enkäten utfördes elektroniskt.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme