Pirkanmaan ELY-keskus

Mouhijärven ja Kiikoisjärven kunnostus etenee – osallistu seminaariin 23.3.

Jaa

Tule kuulemaan Mouhijärven ja Kiikoisjärven säännöstelysuunnitelmista, kalatieselvityksestä sekä kuormituksen vähentämisestä Kauvatsan vesistöalueella. Pirkanmaan ELY-keskus järjestää aiheesta kaikille avoimen esittely- ja keskustelutilaisuuden etäyhteydellä 23.3.2021 kello 16.45. Tervetuloa mukaan!

Mouhijärven ja Kiikoisjärven virkistyskäyttö on vilkasta. Kuvassa on laavu Mouhijärveltä. Kuva: Diar Isid
Mouhijärven ja Kiikoisjärven virkistyskäyttö on vilkasta. Kuvassa on laavu Mouhijärveltä. Kuva: Diar Isid

Lähes viisi vuotta sitten alkanut hanke Kauvatsan reitin vesistöjen kunnostamiseksi on edennyt kohti loppusuoraa.

Mouhijärven ja Kiikoisjärven säännöstelyn kehittämisellä halutaan vastata ilmastonmuutoksen säännöstelylle aiheuttamiin haasteisiin ja mahdollistaa kalojen esteetön kulku järvien välillä. Säännöstelyssä tulisi pystyä nykyistä paremmin varautumaan sateen ja lumen määrässä sekä esimerkiksi kevättulvien suuruudessa ja ajoittumisessa ennakoituihin muutoksiin.

Esittelyssä säännöstely ja kalatieselvitykset

Verkkotilaisuus aiheesta järjestetään Teamsin välityksellä 23.3. kello 16.45-19.15 (yhteydet avataan kello 16:15).

Ohjelmassa muun muassa:

  • Mikä säännöstelyvaihtoehto on valittu
  • Miten hanke etenee (lupahakemukset ja aikataulu)
  • Kalatieselvityksen pohjalta jatkoon valitut kalatievaihtoehdot

Valuma-alueelle on laadittu kunnostusesitys

Jotta vedenlaatua saadaan parannettua pysyvästi, keskeinen asia on vähentää vesistöihin päätyvää kuormitusta. Jokialueiden ja järvien erillisillä kunnostuksilla ei yleensä saada aikaan pysyviä parannuksia vedenlaadussa.

Kauvatsanreitin valuma-alueelle on tehty kuormitustarkastelu, jonka pohjalta on laadittu esitys kunnostustoimenpiteistä. Verkkotilaisuudessa käydään läpi esitettyjä erilaisia kuormituksen vähentämiskeinoja ja vesiensuojelurakenteita.

”Mikäli vesistöihin päätyvää ravinne- ja kiintoainekuormaa ei saada pysyvästi vähennettyä, jäävät vesistöissä tehtävien toimenpiteiden myönteiset vaikutukset vedenlaatuun usein lyhytaikaisiksi”, kertoo vesitalousasiantuntija Sami Moilanen Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Osallistu keskusteluun tilaisuudessa

Verkkotilaisuudessa paikalla on useita asiantuntijoita Pirkanmaan ELY-keskuksesta ja valuma-alueselvityksen ja kunnostussuunnitelman laatineen konsultin edustaja. Lisäksi tilaisuuteen kutsutaan laajasti eri intressitahojen edustajia.

Osallistujat voivat esittää kysymyksiä, käydä keskustelua hankkeen jatkosta ja pohtia yhdessä parhaita tapoja esitettävien vesienhoidon toimien eteenpäin viemiseksi.
Tervetuloa!

Linkki tilaisuuteen ja pikaohje Microsoft Teams -kokoussovelluksen käyttöön:

www.ymparisto.fi/saannostely/kauvatsanreitti

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

- vesitalousasiantuntija Sami Moilanen, p. 0295 036 358
- ylitarkastaja Anne Mäkynen, p. 0295 036 352

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Mouhijärven ja Kiikoisjärven virkistyskäyttö on vilkasta. Kuvassa on laavu Mouhijärveltä. Kuva: Diar Isid
Mouhijärven ja Kiikoisjärven virkistyskäyttö on vilkasta. Kuvassa on laavu Mouhijärveltä. Kuva: Diar Isid
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Maskipakko myös Pirkanmaan ELY-keskuksen joukkoliikenteeseen1.4.2021 08:30:00 EEST | Tiedote

Pirkanmaan ELY-keskus on linjannut, että maskipakko tulee myös ELY-keskuksen hankkimaan Pirkanmaan seudulliseen joukkoliikenteeseen 6.4.2021 alkaen. Tampereen kaupunkiseudun NYSSE-liikenteessä maskipakko on jo käytössä. Laajentamalla käytäntö nyt myös Pirkanmaan ELY-keskuksen toimivalta-alueen seudulliseen joukkoliikenteeseen koronavirustartuntojen leviämistä maakunnassa pyritään estämään entistä tehokkaammin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme