Vaasan kaupunki - Vasa stad

M/S Birka Stockholm anländer till Vasa för första gången – 1500 passagerare ombord på fartyget

Jaa

Birka Cruises har med sig 1500 passagerare till Vasa från Stockholm och andra delar av Sverige torsdag 28.6. M/S Birka Stockholm är 177 meter långt och kommer till Vasa för första gången. Man kan följa kryssningsfartygets ankomst kl. 8.30–9.10 från Sundombron eller från egen båt.

- Som ett resultat av ett gott samarbete fick vi kryssningen till Vasa denna sommar. 90 % av resorna såldes inom en vecka från lanseringen, vilket vittnar om att Vasa och Vasaregionen är intressanta, konstaterar Visit Vaasas verkställande direktör Max Jansson.

Kryssningspaketen genomförs i samarbete med lokala företagare och Höga Kusten i Sverige. Kryssningspassagerarna får bekanta sig med Vasa centrum och den kringliggande miljön i form av olika utflykter. Utflyktspaket har reserverats bl.a. till kvarkens skärgård och skärgårdsbyarna samt till Gamla Vasa. En non stop-buss transporterar resenärerna oavbrutet till centrum.

- Jag hoppas att så många som möjligt kommer och följer kryssningsfartygets ankomst och på så sätt önska kryssningspassagerarna välkomna, uppmuntrar Jansson.

Man önskar att allmänheten följer ankomsten från Sundombron eller från egen båt. Hamnområdet där fartyget lägger till är stängt av säkerhetsskäl.

- Det är en glädje för oss att få Birka Cruises till Vasa och vi hoppas naturligtvis att samarbetet fortsätter även under kommande somrar. Vasa är en storslagen stad som kan erbjuda ett brett spektrum av turistupplevelser alltifrån internationell stadskultur till världsarvsområdets unika natur och tysthet, tillägger kommunikationschef Leena Forsén.

Ytterligare information:

Max Jansson, tfn 040 533 5083, max.jansson@visitvaasa.fi

Till medierna:

För att komma in på hamnområdet behövs ett mediepass. Medierepresentanterna ska anmäla sig per e-post senast 26.6 kl. 14 på adressen max.jansson@visitvaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vinterunderhållet av gatorna i Vasa21.2.2019 10:15:00Tiedote

Underhållet av gatorna har väckt en hel del diskussion under de senaste veckorna i Vasa på grund av omväxlande väder. Respons om vinterunderhållet kan lämnas in till Vasa stad via det elektroniska responssystemet och då går responsen direkt till den arbetsledare som ansvarar för området. Kommuntekniken vill också påminna om att enligt lagen bär både kommunerna och fastigheterna ansvar för vinterunderhållet av gatorna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme