Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

MTK julkisti vaaliohjelmansa: Maaseutu tarjoaa vakautta ja kasvua 

Jaa
Kuluva vuosikymmen on eletty poikkeusaikaa. Kannamme huolta siitä, onko Suomi turvallinen ja sopeutumiskykyinen maailman murroksissa. Miten yhdistämme välttämättömän talouskasvun ja kestävämmän kehityksen vaatimukset? Kykenemmekö enää turvaamaan hyvinvointiyhteiskunnan rahoituksen? Maaseutu tarjoaa näihin huoliin ratkaisuja. MTK julkisti eduskuntavaalitavoitteensa ”Kymmenen teesiä elävälle Suomelle” keskiviikkona.
Kuva: MTK
Kuva: MTK

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on vienyt Suomen ja muun Euroopan epävakaaseen ja arvaamattomaan aikaan. Myös seuraava eduskunta ja hallitus joutuvat MTK:n arvion mukaan tekemään työtään poikkeusaikana.  

  • Odotamme vaaleissa valittavilta päättäjiltä järkevää ja vastuullista elinkeino- ja ympäristöpolitiikkaa koko maalle. On luotava näkymä, joka kannustaa myös uusia yrittäjiä maa- ja metsätalouteen. Epävakaassa maailmassa Suomi tarvitsee turvallisuutta ja vakautta. Näitä maaseutu ja sen elinkeinot tuottavat, MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila tiivistää järjestönsä vaalitavoitteita.  

MTK haluaa vaaliohjelmallaan edistää yhteiskunnan iskunkestävyyttä, reiluja ruokamarkkinoita, kannustavaa metsä- ja maatalouspolitiikkaa, uutta yrittäjyyttä sekä energiaomavaraisuutta. Hyvään hallintoon on myös panostettava. On uskallettava antaa valtaa alueille ja toisaalta vaikutettava aiempaa vahvemmin Suomelle keskeisiin EU-päätöksiin.  

  • Tulevan hallituksen on nähtävä maaseutu kasvun moottorina. Politiikan on muututtava mahdollisuuksien luojaksi. Hallituksella ja eduskunnalla on vastuu hakea yhdessä ratkaisuja niin kotimaassa, EU:ssa kuin kansainvälisilläkin kentillä, Marttila painottaa.  

MTK:n vaaliohjelma ”Kymmenen teesiä elävälle Suomelle” löytyy kokonaisuudessaan tästä linkistä: https://www.mtk.fi/eduskuntavaalit 

Lisätietoja: 

Juha Marttila, puheenjohtaja, MTK, 050 341 3167 

Jyrki Wallin, toiminnanjohtaja, MTK, 050 522 5207 

Avainsanat

Kuvat

Kuva: MTK
Kuva: MTK
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

MTK:n metsäpoliittiset ilmastokeinot tarjoavat konkretiaa hiilinielukeskusteluun – Monipuoliset panostukset metsiin kannattavat24.3.2023 13:53:43 EET | Tiedote

MTK julkaisi tammikuussa metsäpoliittiset ilmastokeinonsa. Värikäs hiilinielukeskustelu on noussut vaalikevään alla valtakunnalliseksi pääpuheenaiheeksi ja keskustelu jatkuu pitkään vaalien jälkeen. ”Metsän hakkuiden rajoittamiselle varsinkaan yksityismetsissä ei ole perusteita. Kaikkien vastuulla on kuitenkin metsänhoidon laatuloikka”, valtakunnallisilla yhteismetsäpäivillä puhunut MTK:n metsäjohtaja Marko Mäki-Hakola korosti.

Kievari Rantapirtti Jämsästä valittiin Maaseutumatkailun Vuoden Kellokkaaksi - Vuoden Kehittyvä maaseutumatkailuyritys -tunnustuksen sai Leppävirran Niemilomat22.3.2023 20:30:00 EET | Tiedote

Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry valitsi Kievari Rantapirtin Vuoden 2023 Kellokkaaksi. Kievari Rantapirtti sijaitsee luonnonkauniissa keskisuomalaisessa erämaisemassa Koskenpäällä, Salosveden rannalla Jämsässä. Rantapirtin matkailupalveluja ovat majoitus, ruoka ja pitopalvelu sekä laaja valikoima aktiviteetteja ja ohjelmapalveluja. - * - * - Vuoden 2023 kehittyvä maaseutumatkailuyritys -tunnustus annettiin Leppävirran Niemilomille. Tunnustus annettiin huomionosoituksena aktiivisesta ja eteenpäin katsovasta perheyrityksen kehittämisestä ja uusista palveluideoista, joiden myötä yrityksen toiminta on kasvanut ja kehittynyt.

Maitotiloilla suuri merkitys maamme ruokaturvaan ja maaseudun elinvoimaisuuteen16.3.2023 07:45:00 EET | Tiedote

Yli 4500 maitotilalla on huomattava merkitys Suomen maaseudun elinvoiman ja ruokaturvan tukijalkana. Maidontuotannon myyntitulot ovat yli 915 miljoonaa euroa vuodessa eli lähes 40 prosenttia maatalouden yhteenlasketuista myyntituloista. Maitotilat ovat merkittävä osa syrjäisen maaseudun yrityksistä. Ne työllistävät ja pitävät maaseudun asuttuna. Yksi maitotila työllistää tilan oman väen lisäksi muun muassa maatalouskone- ja tarvikemyyjiä, lomittajia, neuvojia, eläinlääkäreitä, urakoitsijoita sekä runsaasti väkeä koko elintarvikeketjussa aina kauppaan asti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme